Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - karlovic

#1
Citat: Dario  u 06. Kolovoz 2019, 12:44
Taj portal sam ja već poprilično završil pred 6-7 godina.... al bogme se više ne sjećam zakaj nije uplaodan i postavljen :)
znam ja i upravo o tome pišem a kad napišem to stoji i drži vodu. Domena je u međuvremenu promjenila 3-4 hostinga ako se ne varam. Ista stvar se desila i sa SMF forumom u čijem prijevodu kad sam radio klijentu (bilo me sram ali je htio taj forum) još samo nisam ponašao ćirilično pismo pisano na makedonskom jezku. Obrazloženje osobe na moj upit / čuđenje koja ga je prevodila ne bih ponavljao.
#2
tako je i o tome pišem ali eto jučer (ili danas) je stavljeno da je Aktualna Joomla! verzija: 3.9.10 .  Idejno nije bio zamišljen za nečiju privatnu prčiju i komecijalnu djelatnost nego međusobni Joomla! suport na koji se klelo. No kao i neke vrste foruma ideja je jedno realizacija prijevoda drugo.
#3
Ja više taj prijevod ne koristim jer je nepotpun i prepun riječi koje nemaju veze s našim jezikom, moraš naučiti čitati s razumijevanjem, svog prijevoda koji je tada rađen i koji si radio i sam između ostalog naravno da se ne sramim. A tko se tu hvali jedan css cinik? Objasni ljudima zašto je samo nekoliko ljudi nastavilo s daljim prijevodima? Zašto ostali nisu nastavili, a za podsjetnik čitaj moj post prije. Ovo što je gospođa napisala vezano uz stranicu napisao sam ja kod podizanja te Joomla! kad smo prelazili na nju, dakle u pravu je naravno a tebi se nisam što se toga tiče ni obratio već je moj post bio odgovor / pojašnjenje načina privatizacije ovog dijela hr Joomla!-e kad smo se prebacili ovdje sa stare.
#4
wooer možda imaš slabo pamćenje, godinama tako to dođe, ja sam kao i ti koliko me pamćenje služi bio u prvom timu koji je prevodio zajednički i besplatno. Da bio sam i u Zagrebu kada smo se okupili da svoja iskustva i znanja svatko tko je znao prenesemo početnicima, čak smo i piće nakon toga popili. Da se razmijemo, u ovom CMS-u sam još kad je krenuo kao MAMBO i kad Joomla! nije ni postojala, toliko o tome tko je početnik a o psovanju vjerojatno se radi o tvojom bujnoj mašti.
Kako mi nitko ne brani, a ko bi mi i mogao braniti baš se pitam takve sam slao znaš ti dobro kamo postoji zapis, ja i dalje radim s Joomla! i ljudima koji rade na tom CMS-u.
Ponovit ću opet, danas se od te kao "ideje" sve svodi - svelo se kako je ispalo na navlačenje početnika u cilju naplate "help" realizacije. Datum moje registracije: 10. Siječanj 2011, 19:04 i sam znaš TKO je držao lozinke za pristup (bili smo podjeljeni po segmentima) a taj mi je odgovorio da mu se ne da više time kao "igrati".....
Da svima koji su mi se obratili za pomoć odradio sam u skladu s mogućnostima i vremenom a da rješenja stavljam na komercijaliziranoj domeni koja radi u sivoj zoni ne hvala.
#5
Ideja je postojala ali u nečijim glavama se igrala dvostruka igra, počevši od privatiziranog naziva domene pa na dalje dok se zajednički radio prvi prijevod. Danas se sve svodi na navlačenje početnika u cilju naplate "help" realizacije. Sramota me vidjeti kakav se prijevod nudi za preuzimanje korisnicima. Em je nekompletan em nije na Hrvatskom jeziku.
#6
Citat: karlovic  u 26. Ožujak 2015, 06:31
Naravno da da svaka je provediva ideja itekako dobrodošla.
Prema viđenom bit će odrađeno najvjerojatnije Fabrik nikad nisam radio s njom ali vidim da je miki expert po tom pitanju.  :)
#7
Naravno da da svaka je provediva ideja itekako dobrodošla.
#8
Da, nešto kao oglasnik. Recimo da registrirani korisnici mogu unašati kao male besplatne oglase normalni korisnici vidjeli bi oglas no samo regani cijeli ... formu bi preradio ako se ne bi baš poklapala. Nebitno da li je free ili ne, bitnije mi je da bude više nalik nekoj mojoj ideji koju bi u hodu doradio.
Evo malo sam i skicirao klik na neki oglas skice 1 otvara punu opciju - skice 2... da pojasnim ako znate za nešto slično  8)
#9
Treba mi komponenta iz koje bi registrirani korisnici sami mogli unositi na primjer:
1.Država/Mjesto/Datum/Nešto/Nešto
2.Država/Mjesto/Datum
3.xx/xx/xx
4.Opis po želji ako misle da je potrebno
#10
Eto konačno je i ulaz u Joomla! administraciju je malo zakompliciran čak i ako imate lozinku na primjer: 123456 i korisničko ime: administrator :D
Koristim na nekoliko stranica token kod koji god od onih koji vam se učine jednostavniji da se koristi funkcionira bez greške.
Upute su u PDF-u (edit: stavio bih tu al ne ide) ili za one koji nemaju online:
http://www.scribd.com/doc/257110693/Joomla-dvostruka-autiindentifikacija-upute-za-kori%C5%A1tenje
edit x: Secret Key na slici je valjda bilo u startu iz memorije admina na uk inače vam sve piše kak treba na HR kao u zadnjoj slici: Korisničko ime, Lozinka, Tajni ključ
;)
#11
Ima, vrati backup i kreni iznova.
#13
Da bi ti radio odnosno predpostavljam izgledao kao tamo gdje si skinuo trebaš podesiti osnovne module kao što su prikazani na demo siteu. Treba kod skidanja paziti da je template za Joomla! 3x najčešće ti piše: Joomla 3x Templates
vidi na primjer:
http://www.joomla24.com/
a ovdje su ti na istoj stranici sortirani za 3x
http://www.joomla24.com/remository/Download/Templates_for_Joomla_3.x/1%29_General_Joomla_3.x_Templates.html
#14
Citat: Radoš  u 11. Travanj 2014, 12:52
Kad prevedem neke od dijelova template-a
Koje djelove Joomla! template-a prevedeš i zašto se uopšte prevode?
#15
Da? Eto baš super sad imam veze kad umrem pa ću biti na naslovnici kao "istaknuto" i to duže od običnih smrtnika  0:)
p.sposlje sam editirao (i nisam ispravio sve) pa umjesto auto; stavio 250px; al se shvati bit da ovisi o stranici i željenoj veličini slike.