Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - karlovic

#331
Citat: erik  u 17. Siječanj 2011, 18:05

ali idem završiti komponentu pa ćemo vidjeti da li to radi.

ajde , ajde manje brbljanja i pisanja po forumu radi nešto ... bar ti ako mi ne ništa  radimo  ;D  
p.s. to je šala erik ti sada imaš našu moralnu podršku da dovršiš sve sam  0:)
#332
Naravno, pa koga briga da li se ista vrti u SAD-u, Tanguziji ili Zagrebu svejedno je to je uvijek izbor pojedinca tj. u ovom slučaju vlasnika firme. Ako odaberu osobu x da im pruža uslugu hostinga to nema veze sa DNS službom njima se samo šalju obrasci sa imenima DNS-a (kao u srednjem vijeku) da "preusmjere pogled" kamo stranica gleda. Za 125 godina moći će se kao i u informatičkom svijetu to riješiti sa nekoliko klika mišem   :game: do tada živjeli proizvođači markica, papira i tonera . Sreća pa ne treba poslati biljeg od 50 kn za evidentiranje usluge  8)
#333
poredak kod mene po korištenju
1.phpbb
2.smf
#334
Revizija .hr domena ide ali to ne znači da će se iste otimati. Ukoliko sadašnji vlasnik nema uvijete za .hr domenu (besplatnu) njemu će kao takva biti ponuđena uz uvjete za otkupne domene . Prema onome kako su se dodjelivale ne znam ima li takvih ... no eto
Obrazac besplatne .hr domene potvrđuje - potpisuju samo (dovoljno je) dvije osobe a ne 4 kako ste napisali Ovlaštena osoba firme i ovlaštena osoba koja će upravljati domenom. Uz napomenu da firma koja preuzima  .hr domenu (ima li uvjete) mora staviti pečat. Dakle jedan pečat i dva potpisa, nije komplicirano nimalo.
#335
 ROFL ajd sad malo posao, dosta nas ima samo razglabamo a od prijevoda još nema ni a ....   >:D
#336
Diskusije o/u/oko J!HR zajednice / Odg: Crojoomla
17. Siječanj 2011, 15:18
"Crojoomla" forum u ideji Klaudije nakon startnog "Mambo" foruma (za one koji se sjećaju još) je svojevremeno odradila velik posao uz jasno ostale korisnike bez kojih je apsolutna nula sviđalo se to kome ili ne.
Ovo što piše je loše malo bi se forum prepustio , malo ne, malo bi se lizalo malo bi se glodalo.... i jedan je od razloga zbog kojih podržavam osnutak joomla udruge u HR. Joomla udruga i njen osnutak , prijenos domene na nju onemogućuje samovolju danas sutra kao što danas s našim postovima na crojomla "raspolaže" osoba koja bi danas jedno sutra drugo.
Još jednom, svaka čast na startnoj ideji, zanosu i energiji svih godina (znam koliko vremena treba za to) ali da mi prostiš ovo je više od sprdačine što se dešava okolo crojoomla.com. Ako je tome tako ... što napisati? Sretno ti bilo s našim materijalima nadam se da te neće "preopteretiti" tebe i "tvoju" domenu!

#337
Sadržaj je prebacilo do zadnjeg slova, sajt je bio jako mali bez dodatnih komponenti i modula u stvari premali da bi mogao potvrditi da radi ok, probat ću na jednom većem idućih dana.
E sad meni je prenjelo i menu komplet ali nije radio ni jedan link (ako je neko probao ovo je podatak koji bih usporedio da li je točno) pa sam morao ući u svaki i zadati mu ponovo putanju.
#338
Migracija s Joomle 1.5 / Migracija sa 1.5 na 1.6
16. Siječanj 2011, 14:20
Evo na "live" stranici napravio sam migraciju sa joomla 1.5 na joomla 1.6 instalacijom (uz prethodan backup ftp foldera i baze) jUpgrade komponente preselilo se sve osim foldera sa slikama .
Na toj stranici bio je uključen Legacy plugin zbog templatea koji je još rađen za tu stranicu kada se vrtila joomla 1.0x
Prebacivanjem komopletnog foldera "images" dobio sam sve kako je i bilo u sadržaju ali "menu" sam morao iako se prenio gaziti ručno.
Uključenjem migracijske komponente se sve prebacuje u folder http://www.domena.com/jupgrade pa vam stari sajt radi i dalje (što je odlično)
Novom možete pristupiti na linkovima na dnu kod završetka migracije
You can check your new site here: Sajt and Administrator
edit dodatak Global Configuration zapažanja:
novi site (baza se nalazi na istom mjestu samo uz database prefix j16_
meta keywords i meta description na novom je prazno iako je na 1.5 bilo unutra opisa , Offline Message  stoji "INSTL_STD_OFFLINE_MSG" pa treba i to srediti napisati nšto kao moj sajt je sada offline jer sam otišo na kavu :)

Eto, t je za sada to .... dolje je slika 1.5 kod završetka migracije na 1.6
#339
Citat: izbornik  u 13. Siječanj 2011, 21:35
Moga si bar ostavit da se mogu useri kreirat, mogli smo tamo otvorit jos jedan forum...  >:D :)
mogao sam ali nisam to ćeš ti sutra na svom srediti  :nevin:
#340
 ;D sad gledam jednostavno je neverovatno kako se sadržaj brzo razbaca  kad daš da se "djeca" igraju 8)
tx erik ali obrisane su sve opcije koje bi "neke" zanimale , osim toga ako bi to išlo tako onda bih ja zakupio 1 jeftin mali server paket kod bernarda i svako jutro u 5:05 dok spava mu sve porušio  ROFL

ne znam da li ste gledali joomla 1.6 koristi "manju bazu"
#341
Brbljaonica / Odg: Pitanjce
13. Siječanj 2011, 20:17
 :( ja ne znam ... meni su ovi postovi na forumu totalno nepregledni ......  :'(
#342
Sada sam instalirao 1.6 prvi puta nakon prve bete. Izgleda .... lijepo.... puno profesionalnije, ima kako vidim i dosta izmjena sve u svemu veliki +
Ko želi isprobavati ima
pass: admin
lozinka:testjoomla16
link: http://www.profi.hr/joomla16/administrator

edit: neke opcije fale - isključio sam ih (user menager, sistem information, global config i slično) ali sve ostalo radi sada gruntam da se ugradi neka skripta koja bi svaki dan vračala napravljene promjene koje test korisnici rade (any idea?)
#343
Brbljaonica / Odg: Pitanjce
12. Siječanj 2011, 17:56
ova bijela ubija moje umorne oči  8)
Citat: meisterix  u 11. Siječanj 2011, 20:53

Da li za sve korisnike foruma vrijedi da su samo 2 reda predviđena za potpis?

Samo dva reda? Pa kolko ti treba 8?  >:D
#344
To mi kod nas rješimo biciklom ... do Zagreba mi je ... predaleko pedalirat  ;D