Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - wooer

#1
Obrisala si sve svoje stare postove. Zatražila si ukidanje pristupa forumu.
Što ti još uvijek radiš ovdje?
#2
Nemam trenutno VM na kojem bi se igrao.
Gdje će ovo aplicirati prikaz eur cijene? Pretpostavljam prikaz u kategorijama i proizvodima.
Što je s košaricom, naplatom, računima i mailovima?
#3
Na žalost, nisam vidio da postoji drugi način osim izmjena u samom VM kodu.
Potrebno je izmjene primijeniti na stranicama proizvoda, kategorija, košarici, dokumentima narudžbi, raznim modulima, mail predlošcima i još ponegdje.
Pretpostavljam da ćeš za ovo morati negdje zatražiti komercijalnu ponudu.
#4
Ima djelomičnog. Sve si dobila na pladnju.

Svi koji kukaju da prijevoda nema, neće ga niti biti službeno dok se zajednica ne uključi.
Neki su probali i provukli pojmove kroz gtranslate ali to samo odmaže i dodatno odgađa finalni paket.

Koristite usuglašeni pojmovnik. Pretražujte postojeće izraze za pojmove koje prevodite.

Uključite se!
#5
Ovo s offline ne bi trebalo raditi ako si prijavljena kao admin.
#6
Dodaci (Extensions) / Odg: Online naplata
25. Svibanj 2021, 11:55
Citat: JessieSun  u 14. Svibanj 2021, 19:21
Kad trebam majstora za nešto velim kaj hoću, a kak to izvest ne znam, htjela sam nekome olakšati programiranje da si pogleda ovaj modul.
I ti i Dario dobro zborite.

Kod tebe postoji problem što kada želiš promijeniti keramiku u kupaoni onda majstoru izraziš želju kakve pločice želiš, a od njega očekuješ da ih napravi i izreže, a ti ćeš ih onda postavljati. To ne ide tako. Ili u Pevecu kupi keramiku pa se snalazi sama ili angažiraj majstora kojeg ćeš nakon što mu predstaviš želje pustiti da na miru odradi posao do kraja.
Za sve ostalo čitaj dokumentaciju i uči o svemu što te ne zanima.
#7
ZAŠTO ??????

Dam ti savjete što da radiš, a ti opet dereš po svome. Skripte za ubrzanje koje ćeš stavljati na server ... može ... ali tek nakon što stranicu maksimalno optimiziraš pa onda da bi dobila još zeru na učitavanju.

Sredi slike! Ove s naslovnice možeš smanjiti za 1.5MB
#8
Evo u privitku kako ti se stranica učitava.

Navodno se te slike koje si prebacivala u .webp mogu smanjiti za 1.5MB pa se malo s time poigraj.

Fontove učitavaj s CDN-a. Trenutno ti njihovo učitavanje popapa nešto manje od sekunde.

Hosting tvrtku neću komentirati jer se o njoj dosta pisalo u sasvim drugom kontekstu.
#9
Tags u Joomla nisu uvedeni radi robota nego radi fleksibilnosti u organizaciji sadržaja. Stoga, pretpostavljam da 'oznake' o kojima ti govoriš su upravo 'tags'. Prebaci sučelje na engleski pa vidi na što se referiraš.

Lozinka i zaporka su u hrvatskom jeziku ravnopravni pojmovi. Barem što se tiče digitalnog svijeta. Ako npr. pogledaš konzum webshop vidjet ćeš da u uređivanju profila imaju polje za unos lozinke i potvrdu zaporke.
Kada se ovdje krenulo s prevođenjem, korisnici su se izjasnili i potom je usvojeno da ćemo za password koristiti lozinku. Tako je uneseno u Pojmovnik i toga se i danas držimo dokle god se više od jedne osobe ne izjasni da to želi promijeniti.

Ako imaš prijedlog koje pojmove da koristimo za 'tag', 'label' i 'badge' ja sam otvoren za razmatranje.

Sigurnosna provjera i CAPTCHA s druge strane nemaju isti smisao jer sigurnosna provjera se može na mnogo toga odnositi (provjera osoba, namirnica, statike građevina, ...), a CAPTCHA je isključivo 'Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart'. Ako nećemo izmišljati svoju kraticu tada ostaje CAPTCHA.

Neke tvoje prijedloge sam uzeo u razmatranje, većina ih je isključivo tvoj odabir ophođenja prema posjetiteljima i specifična za tvoje instalacije, ali neke pojmove sam morao bez razmišljanja odbiti (JREGISTER <> Rezervirajte)

'Hits' koje uporno prevodiš s 'Prikazi' su bili također usvojeni kao pojam koji ćemo koristiti. Prikazi bi bili views. Neki su predlagali i 'broj posjeta' ali je i to otpalo. Demokracija je tada rekla svoje.


Sve svoje prijedloge ubuduće možeš stavljati na https://crowdin.com/project/joomla-cms gdje se prijevod odrađuje i od kuda se kasnije generiraju jezični paketi. Na forumu možemo samo raspravljati o određenim pojmovima.
#10
Citat: JessieSun  u 15. Veljača 2021, 17:05
Zna se dobro što su "oznake" u Joomli.
E pa morat ćeš mi vjerovati na riječ da je ta tvrdnja netočna.
Ako mi ne vjeruješ onda provjeri kako su prevedeni  pojmovi 'tag', 'label' i 'badge'. U aktualnom prijevodu su to sve 'oznake', i sve mogu biti primjenjive na jezike i podatke povezane s njima. Smisao i funkcija svakog od njih je različita.

Citat: JessieSun  u 15. Veljača 2021, 17:05
Bezobrazan si jer si napisao neke slupe razloge zašto dolazim, a to kaj sam pitala je jasno svakome tko je ikad radio tako nešto.
Meni je izuzetno drago što si uspjela riješiti svoj problem na način da u svakom postu optužuješ da ja ne razumijem (isto radiš i drugima po drugim postovima).
Samo da te informiram da su svi aktualni prijevodi unazad par godina isključivo objavljeni jer ih ja pokušavam održavati aktualnima. To povlači za sobom da točno znam gdje se što u sučelju nalazi. Radio sam puno toga s jezicima i oznakama (sva tri tipa) i tvrdnja da je tvoje pitanje jasno svakome tko je tako nešto radio po tome nikako ne drži vodu.

Zašto ne možeš prihvatiti da nitko nema ništa protiv tebe? Radije razmisli zašto tvoje pitanje druga strana nije razumjela.
#11
I sada kada si dala primjere što te muči nisam siguran želiš li da ti pokušam pomoći ili da se samo kaznim jer mi prijavljuješ postove u kojima sam navodno bezobrazan, a tebe da ostavim da se sama gombaš sa svojim problemima.

Zbilja mi je žao što za bezobrazluk smatraš kada netko iz tebe pokuša dobiti informaciju u kojoj se traži detaljno objašnjenje problema.
Ja s druge strane onda smatram da si ti bezobrazna u svim svojim postovima jer nisi u stanju opisati problem da ga i drugi shvate. Idem i ja sada prijavljivati sve tvoje postove ali sasvim siguran sam da to neće otkloniti tvoje probleme.
#12
Citat: erbi  u 14. Veljača 2021, 14:38
I Morse je znao, kako se ovo rješi ...  :'( 8) :'(
Nadam se da sam na ovaj način dao do znanja da je moj odgovor, takav kakav je, puno jednostavniji za odgonetnuti nego misao i smisao inicijalnog posta.
#13
Citat: JessieSun  u 14. Veljača 2021, 20:10
Ne razumijem što nisi shvatio.

Evo ja ću pocrveniti što je nejasno, a ti onda reci da to nije košmar.

Citat: JessieSun  u 08. Veljača 2021, 19:26
Dakle, imam web na 3 jezika (tj nemam još jer nemam love za prevoditelja, al bit će jednog dana ako poživim), i normalno, napravila sam one interne znake za međusobno povezivanje članaka ili prikaz u izborniku po oznakama, a ne kategoriji itd.

Meni je ovo kao tenis, malo imaš lopticu malo je kod protivnika.

I dalje nemam pojma pričaš li o front ili backend sučelju. Kako misliš povezivati dvije oznake?
Molim te sjedni za sučelje svoje stranice i ono što ti je u glavi pokušaj iskliktati kako si zamislila. Dok to radiš zapisuj negdje sve korake i onda nam to prenesi da možemo i mi shvatiti gdje se uopće nalaziš. Tek nakon toga, kada uspijemo doći do stranice na kojoj želiš ispoljiti svoje želje možeš nas pitati kako da dobiješ to što hoćeš. Možeš čak i nacrtati da nam bude jasnije.
#14
--.. -... .. .-.. .--- .- / -- .. / .--- . / -.. --- ... - .- / --- -.. --. --- -. . - .- ...- .- -. .--- .- / - ...- --- .--- .. .... / .--. .-. --- -... .-.. . -- .- .-.-.- / / .. --.. --. .-.. . -.. .- / -.- .- --- / -.. .- / --- ...- .- .--- / ..-. --- .-. ..- -- / ... -- .- - .-. .- ... / ... ...- --- .--- . ...- .-. ... -. --- -- / - . .-. .- .--. .. .--- --- -- / --. -.. .--- . / .. --.. -... .- -.-. .. .--- . ... / -.- --- ... -- .- .-. / .. --.. / ... ...- --- .--- . / --. .-.. .- ...- . .-.-.- / / ..- -... ..- -.. ..- -.-. . / -... .. / - .-. . -... .- .-.. .- / .--. .-. --- -... .- - .. / --- -... .--- .- ... -. .. - .. / .--. .-. --- -... .-.. . -- / - .- -.- --- / -.. .- / --. .- / .. / -.. .-. ..- --. .. / .-. .- --.. ..- -- .. .--- ..- .-.-.- / -- .. / -. . / -.-. .. - .- -- --- / -- .. ... .-.. .. .-.-.- / / --- -.. ..- ... - .- .--- . -- / --- -.. / .--. --- -.- ..- ... .- .--- .- / -.. .- .-.. .--- -. .--- . --. / .--. --- -- .- --. .- -. .--- .- .-.-.-
#15
Komponente / Odg: 2 webshopa
14. Veljača 2021, 02:22
Čitam ovu trakavicu i ne razumijem zašto uvijek postavljaš pitanja, a ionako sve znaš i radiš po svome.


  • Testiranja nikada, nikada, nikada, .... ne raditi na online sajtu.
  • Mada u praksi možeš izdavati ponude zakon je vrlo jasan kada kaže da se račun mora izraditi prilikom naplate. Koristila ti paypal ili bilo koji drugi servis, krajnji kupac tereti karticu i ti si u tom trenutku dužna izdati fiskalizirani račun. Paypal je tada isključivo payment gateway za što je fizički ekvivalent pos uređaj u trgovini. U oba slučaja lova tebi sjeda na račun ali to ne znači da se radi o transakcijskoj kupoprodaji.
    Naravno da postoji način kako se i paypal može zakonski udovoljiti ali izgleda da ti sve već znaš pa mi se čini nepotrebno objašnjavati.
  • Stani malo na loptu, prouči materiju koja te zanima i tek onda traži adekvatno rješenje. Ukoliko ideš obrnutim redoslijedom uvijek imamo isti problem da nama ovdje objašnjavaš kako da razumijemo ono što si dobila kao rezultat svojih 'promišljanja'. Oprosti ali meni to više nema nikakvog smisla.