Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Schima

#1
Nakon što sam u Joomli 3.4.x odlučio ne koristiti Gtranslate automatski prevoditelj, izradit ću višejezični site. Instalirao sam jezike HR i ENGL za Admin, Site i Sadržaj. Kreirao sam sve duplo: članke, kategorije, izbornike, podizbornike, ... naravno, dodijelio sam atribute jezik HR a kopiji EN. Aktivirao plugin "language filter", i postavio modul "Select language" na poziciju. Dodijelio stranicama "Naslovnica" kao osnovna, jezik "svi" i stranici "Home" kao osnovna a kod nje jezik "EN". Problem je što se na poziciji gdje je modul pikaže samo ENG zastava za odabir, nema HR? Sve kombinacije sam probao kao prikaz odabira u modulu, ali jok! U čemu je problem?
Ja sam se poslužio trikom pa sam kreirao html modul sa sadržajem dvije ikone kao simbol jezika. Jednoj ikoni sam dao link na: http:// ...../hr a drugoj: http://....../en, tako da taj način odabira funkcionira OK, ali to nije to jer me vraća uvijek na početnu stranicu.
Hvala, ako ste shvatili
stranica je http://hdeo.eu
#2
Hi znalci,
za stranicu koja mora biti višejezična koristim modul GTranslate i ne čini se loše jer radi prijevod On the fly neprimjetno. Samo ima jedan problem: kako da neke riječi izuzmem iz prijevoda? google sve shvaća doslovno tako da mi moj naziv Endokrinologija Mladen Sekso prevede kao Endocrinology Mladen Sexy. Sekso je prezime čovjeka. Isto kao i sjedište koje je u ulici Vinogradska on prevede Vineyard cesta... Što da mu radim, nadam se da shvaćate?
Molim pomoć hitno inače ću morati koristiti multilanguage modul i pisati sve ručno na dva jezika.
#3
Dakle,
Joomla 1.7, kada sam htio pristupiti admin stranici backend ili se prijaviti na frontend kao superuser, ne prihvaća lozinku ili username. Zašto se to desilo odjednom a siguran sam da je lozinka točna? Kako to negdje promjeniti?
Napominjem da normalno pristupam na FTP kao i na Control Panel. Mislio sam da se taj podatak nalazi na configuration.php ali ima samo podaci baze.
Znam da mogu pomoću PHP MyAdmin kopirati sadržaj i bazu, instalirati novu Joomlu i sve vratiti, ali ipak .... možda negdje riješim bez te proceduuuuuure!
Zahvaljujem!
#4
Baš mi se sviđa ovaj predložak a ima samo 4 pozicije, znam trebao sam pogledati prije, ali eto, .... mislim da će mi ipak netko pomoći da dodam još koju poziciju.
Evo: http://zg-kvartovi.com
#5
Ne znam što se desilo da mi se na naslovnici svaki članak prikazuje duplo. U početku je sve bilo normalno ali čini mi se da se ovo promijenilo nakon instalacije AllVdeo plugina. Nije do predloška jer je tako u svakom predlošku kojeg postavim kao default. Dakle Joomla je 2.5.8
Stvarno mi se ne da nakon što sam se toliko namučio sa podešavanjima da ponovo instaliram Joomlu.
#6
U naslovu piše sve, stranica je radila ok do prije mjesec dana kada su se odjednom pojavile poruke ka npr.:

Warning: mktime() [function.mktime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/zbjlhr/public_html/plugins/system/vvisit_counter.php on line 62

i to u zaglavlju i na pozicijama nekih modula. Molim Vas ako tko zna kako se riješiti te napasti a da stranicu ne radim ponovo (ne smijem to ni pomisliti).
Evo linka: http://zbjl.hr
Hvala