Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Schima

#1
Nakon što sam u Joomli 3.4.x odlučio ne koristiti Gtranslate automatski prevoditelj, izradit ću višejezični site. Instalirao sam jezike HR i ENGL za Admin, Site i Sadržaj. Kreirao sam sve duplo: članke, kategorije, izbornike, podizbornike, ... naravno, dodijelio sam atribute jezik HR a kopiji EN. Aktivirao plugin "language filter", i postavio modul "Select language" na poziciju. Dodijelio stranicama "Naslovnica" kao osnovna, jezik "svi" i stranici "Home" kao osnovna a kod nje jezik "EN". Problem je što se na poziciji gdje je modul pikaže samo ENG zastava za odabir, nema HR? Sve kombinacije sam probao kao prikaz odabira u modulu, ali jok! U čemu je problem?
Ja sam se poslužio trikom pa sam kreirao html modul sa sadržajem dvije ikone kao simbol jezika. Jednoj ikoni sam dao link na: http:// ...../hr a drugoj: http://....../en, tako da taj način odabira funkcionira OK, ali to nije to jer me vraća uvijek na početnu stranicu.
Hvala, ako ste shvatili
stranica je http://hdeo.eu
#2
Ma da u pravu si 100%, i mislio sam da treba ručno, ipak sam eto pitao za svaki slučaj.  ;)
Hvala na odgovoru.
Imam još jedan problem, ali sam ga objavio pod temom "Višejezični modul - nema simbola HR jezika?"
#3
Hi znalci,
za stranicu koja mora biti višejezična koristim modul GTranslate i ne čini se loše jer radi prijevod On the fly neprimjetno. Samo ima jedan problem: kako da neke riječi izuzmem iz prijevoda? google sve shvaća doslovno tako da mi moj naziv Endokrinologija Mladen Sekso prevede kao Endocrinology Mladen Sexy. Sekso je prezime čovjeka. Isto kao i sjedište koje je u ulici Vinogradska on prevede Vineyard cesta... Što da mu radim, nadam se da shvaćate?
Molim pomoć hitno inače ću morati koristiti multilanguage modul i pisati sve ručno na dva jezika.
#4
Dakle,
Joomla 1.7, kada sam htio pristupiti admin stranici backend ili se prijaviti na frontend kao superuser, ne prihvaća lozinku ili username. Zašto se to desilo odjednom a siguran sam da je lozinka točna? Kako to negdje promjeniti?
Napominjem da normalno pristupam na FTP kao i na Control Panel. Mislio sam da se taj podatak nalazi na configuration.php ali ima samo podaci baze.
Znam da mogu pomoću PHP MyAdmin kopirati sadržaj i bazu, instalirati novu Joomlu i sve vratiti, ali ipak .... možda negdje riješim bez te proceduuuuuure!
Zahvaljujem!
#5
Stvarno nema logike, ni teorije, ali eto prakse IMA!
Svaka čast, to je to. Mihael ORION puno si pomogao.
:) RIJEŠENO!!!
#7
Baš mi se sviđa ovaj predložak a ima samo 4 pozicije, znam trebao sam pogledati prije, ali eto, .... mislim da će mi ipak netko pomoći da dodam još koju poziciju.
Evo: http://zg-kvartovi.com
#8
Ne znam što se desilo da mi se na naslovnici svaki članak prikazuje duplo. U početku je sve bilo normalno ali čini mi se da se ovo promijenilo nakon instalacije AllVdeo plugina. Nije do predloška jer je tako u svakom predlošku kojeg postavim kao default. Dakle Joomla je 2.5.8
Stvarno mi se ne da nakon što sam se toliko namučio sa podešavanjima da ponovo instaliram Joomlu.
#9
Probao sam i ovo, ali kada dodam tu liniju u htaccess stranica se ne može učitati:

"Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@zbjl.hr and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
:o
#10
Isključio sam modul Visitor i Archive, i to je ok, ali još je ostalo na glavnoj stranici na puno mjesta ovo:

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/zbjlhr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

preko ftp-a sam došao do te php datoteke, ali tko zna što u njoj nije kako treba, ovo zadnje nije samo "line 56" nego svaka poruka ima drugu liniju greške. Ako php obrišem, stranica se uopće ne može učitati.  :(

Ima li ideja?
#11
U naslovu piše sve, stranica je radila ok do prije mjesec dana kada su se odjednom pojavile poruke ka npr.:

Warning: mktime() [function.mktime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /home/zbjlhr/public_html/plugins/system/vvisit_counter.php on line 62

i to u zaglavlju i na pozicijama nekih modula. Molim Vas ako tko zna kako se riješiti te napasti a da stranicu ne radim ponovo (ne smijem to ni pomisliti).
Evo linka: http://zbjl.hr
Hvala