Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Mislav

 Str: [1] 2 3 ... 7
1
Općenito / Novi u Joomli 3 / Odg: Hosting za Joomla 3
«  : 13. Studeni 2014, 09:59 »
Vjerojatno je server na PHP 5.2, jer joomla 3 radi na 5.3+.

Naravno da možeš imati hosting izvan Hrvatske :)

Možeš se slobodno javiti kolegici iz prodaje na sales@orion-web.hr i dostaviti neke podatke (tipa koliko domena/disk prostora, itd) bi ti trebalo, pa će ti dostaviti ponudu.

Napomeni da si s foruma, jer isti imaju popust.

2
Možda trenutno pokazuje da je sve dobro, ali ti trebaš uhvatiti rezultat kad pingdom javlja problem - u noći. To nećeš rješiti na jednostavan način, nažalost.

3
A stavio si pretpostavljam isti htaccess i na subdomene i sve čitaju isti htpasswd file? Koja greška ti se javi?

4
Naravno da je moguće, ti možeš složiti to gdje želiš, tako da hoster i nije baš u pravu.

Probaj si izgenerirat htpasswd/htaccess sa ovime:
http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/
http://www.htaccesstools.com/htaccess-authentication/

Postavi usera, password, putanju, uploadaj i vidi dal radi.

5
Pitaj support hostinga, moraju ti dati neku informaciju. Ako se to događa mjesec dana, onda se probudi jedan dan u noći, provjeri dal radi/ne radi da vidiš jel do pingdoma (iako kad on javi da je nešto offline, onda je vjerojatno offline), napravi ping/tracert (tracerotue) prema serveru, tj. svojim web stranicama i pošalji im to kao dodatnu informaciju/dokaz (dodatno možeš skinut winmtr http://sourceforge.net/projects/winmtr/ i pokrenut izvještaj prema svojim stranicama - pusti ga nek vrti barem 500 requestova). Ako ti se povratno jave i kažu da nema problema, nešto tu ne štima (dostavi i reportove ovdje, pa ću ti i ja dati analizu istih).

U svakom slučaju, ako se problemi nastave, možeš se javiti kolegici iz prodaje na sales@orion-web.hr i zatražit ponudu hostinga kod nas (napomeni da si s foruma, jer isti imaju popust).

6
@toniinformatika - jesi ikad debuggirao i rješio onaj Fatal error gore? Zbog fatal errora puca php, tako da ako radi na linux hostingu, super, no treba gledati i rješit zašto ne radi tamo kod tebe.

7
Predstavite svoj Joomla! site / Odg: Lavanda cvijet
«  : 07. Kolovoz 2014, 13:13 »
Domena je http://lavanda.me.
Konkretno odrađen u nekih 3 sata.

Tak i izgleda, al stvarno  :)

Bit ću kratak: osobno mi izgleda ko da je 5-6god star website minimalno, nije u onom "štihu" novim/suvremenih webova. Vidim da je lavanda i da se mora isticati ljubičasta, ali neznam, nekako mi ova zelenkasta ne odgovara. Shadowi u meniju mi isto nisu nešto.

Slikice zastava izgledaju jeftino, ko da ih je netko izrezao u paintu za dvije minute, a kontakt forma je isto old-style. Ovi dashani borderi i roundani rubovi...neznam. Dodati recaptchu obavezno.

8
Tako je, moraš javiti ovima iz hosting dijela da ti postave date.timezone

9
Kad dobiješ ovakvu grešku, to znači da na samom serveru nije instaliran dodatak za mysql (Improved verzija) i po tom pitanju ne možeš ti osobno ništa napraviti, već kontaktirati hosting providera da instalira tu extenziju (iako je to već danas postao standard i trebao bi biti tu po defaultu. Privremeno rješenje je switchanje u configuration.php-u mysql adaptera sa "mysqli" na "mysql" i sve će raditi.

Drago mi je da si rješio problem.

10
Slažem se, samo jedan git repo unutar glavnog foldera i to je dovoljno.

11
Općenito / Novi u Joomli 3 / Odg: Podesavanje za usere
«  : 16. Svibanj 2013, 08:55 »
I u čemu je tu problem do joomle?  ;D

Da ne kompliciram, jednostavno napravi folder unutar instalirane joomle tv/channel i preseli sve video zapise. To je najlakše rješenje.

Ovo što si ti napisao je također izvedivo, ali potrebno je znanje o vhost file-ovima i konfiguraciji istog, te root pristup serveru. Ako i imaš root pristup serveru, onda jednostavno napravi ovo što sam prvo spomenuo i to je to.

Zbog same strukture i preglednosti, osobno bi prakticirao da sve bude na jednom mjestu, ne ovako odvojeno, te dodatni vhost file-ovi za istu domenu, nepotrebno.

12
Sumnjam da ima SSH pristup, pretpostavljam da 90-95% ljudi (ako ne i više) nema SSH pristup, već samo pristup nekom od panela (cPanel, Plesk, nešto treće).

13
Novi forumaši - predstavite se !! / Odg: Eto mene k vama :)
«  : 06. Svibanj 2013, 10:25 »
Dobro nam došla  :)

14
Ako se radi o cPanelu, možeš vidjeti skrivene (hidden) file-ove i sa File Managerom, samo je potrebno staviti kvacicu da se prikažu isti jednom kad se klikne na sam File Manager.

U pravima moze jedino biti problem ako je nešto krivo konfigurirano na serveru, no po defaultu je permission 644 (na file-ovima) i sumnjam da je u tome problem.

15
Instalacija i nadogradnja / Odg: Nadogradnja i Pop up modul
«  : 10. Travanj 2013, 08:37 »
Dupli topic:
http://forum.joomla.hr/index.php/topic,4279.0.html

Molio bih da u vezi iste teme ne otvaraš dva topica.

 Str: [1] 2 3 ... 7
joomla_antivirus_logo