buisness community

Autor Lojza, 30. Svibanj 2011, 17:51

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lojza

Jel se netko možda susreo ili zna postoji li kakva komponenta za kreiranje poslovne mreže? Ili možda nekakva nadogradnja za joomsocial ili tako nešto, tome sličnom...
Tražio sam puno ali bezuspješno pa ako bilo tko ima iskustva bio bih mu zahvalan  :geek:

Skipper

Poslovne mreže u kojem točno obliku? Sobi2 si pogledao?

Tom555

Ima dosta toga što se može postaviti, ali nisu joomla dodatci, ali koriste php i mysql.
Ima ih koji koriste vlastite servere, ali tu je onda manipulacija s dizajnom i ostalim stvarima vrlo mala, recimo
www.groupsite.com
http://www.mixxt.net/
http://spruz.com/

U tom smislu sviđa mi se i ovo: http://www.igloosoftware.com/company
A imaš i bogatu ponudu onoga što tebi treba ovdje: http://www.vivalogo.com/vl-resources/best-community-software-social-network-scripts-platforms.htm

Lojza

Citat:Poslovne mreže u kojem točno obliku? Sobi2 si pogledao?
Nisam vidio sobi2, pogledat cu al na prvi pogled mislim da mi bas i ne odgovara za ono sto meni treba... Tocnije meni je potrebna mogucnost registracije profila tvrteke, poduzeca, obrta...vec postojeceg korisnika. Dakle imam joomsocial kao standardnu community mrezu al mi je onda potrebna dodatna registracija za vec postojece, registrirane korisnike. Sad nisam siguran dali postoji nesta tako, ako ne onda cu imat drukciji pristup...

Citat:A imaš i bogatu ponudu onoga što tebi treba ovdje: http://www.vivalogo.com/vl-resources/best-community-software-social-network-scripts-platforms.htm
Hvala na linku, pogledat cu!!

Lojza

...a i da, sobi2 jos nije kompaktibilan sa J! 1.6  argh

Guardian

Zar SobiPro ne radi sa 1.6 ?
Probao sam ali na 1.5.23.

Inače mi taj Sobi ide na živce. A koristio sam ga dugo vremena.
Testirano na masi servera, na masi različitih postavki i namještanja brzina. Razlika između K2 i Sobi je nevjerojatna.

Sobi se na istom serveru, ista stranica, sa 10-20 Items vuče 5 puta sporije nego K2 sa 2-3 stotine članaka. Pa sam odlučio više to ne koristiti.
Prešao skroz na K2. Treba mi nekad malo duže vremena da na K2 namjestim nešto što Sobi ima na default, ali isplati se. Poslije te iste dijelove koda samo sa Beyond Compare kopiram na druge stranice, što mi već treba. Ide brzo.

Sobi je malo bolje dokumentiran, i lakše možeš parse Joomla plugins u Sobi templates.

tito

Nemojte instalirati Sobi2 jer nije kompatibilan sa joomla 1.6 i NECE biti i na taj nacin nije moguce migrirati sve podatke iz 1.5. A svi znamo da cemo jednog dana morati preci na 1.6. Probajte sa SobiPro, on je predvidjen za obje pomenute verzije joomle i dosta napredniji.

A za registrovanje takvih profila mozes koristiti samo nesto poput Jomsocial (bolji jer ima mogucnost kreiranja usera na poddomene) ili EasyBlog (bolji ako zelis kompanijama omoguciti unos vise podataka) ali obje se komponente placaju. A drugi nacin da jednostavno zatrazis da ti neko sam napravi komponentu (imas na forumu kao "potraznja komercijalnih usluga"), ali i to ce placa.

Razmisli jos jednom koliko si spreman uloziti jer takvi sajtovi rade na principu "koliko novca, toliko muzike". Ja sam poceo raditi takav sajt i polahko odustajem i razmisljam da ga prodam jer pored previse novca potrebno je i previse vremena.

Lojza

ma da, isprobao sam sobipro i nije bas zadovoljavajuc...tj. nije za ono sto meni treba, inace mi se cini ok
A sto se tice samog sajta imas pravo...jaaako puno vremena i posla ali i mnogo prepreka u izradi (sto zahtjeva jos dodatnog vremena...) Vise ni sam ne znam sto tocno zelim i kako je najbolje i bio sam jako blizu odustajanja ali ipak zelim zavrsiti zapoceto bez obzira koliko bilo uspjesno.

Mislim da cu se na kraju odlucit za jomsocial jer zelim imat i korisnicke profile koji su povezani sa profilima tvrtki...ali nisam siguran, tj. ne znam jel se to moze izvest u smislu dvije registracije. Dakle da prvo dode korisnik i registrira sebe a zatim registrira svoju tvrtku kao poseban profil ali sa drugcijim registracijskim podacima?? Mislim na podatke pri registraciji da ne budu isti kao pri reg. korisnika. Ne znam jesam bas najjasniji, nadam se shvacate na sto mislim... :S

tito

SobiPro je po mom misljenju najidealniji za imenik, u ovom slucaju poslovni, gdje se izuzetno dobro moze predstaviti jer ima prikaz vizit kartica (iskoristio sam ga sebi u tu svrhu). Za katalog nije idealno rjesenje jer mu uvijek prednjaci Virtuemart zbog bolje podrske a naravno i samog kvaliteta komponente. Ja sam skoro odustao od sajta zbog nekompatibilnosti nekih komponenti na Joomla 1.6.

Ne postoji nijedna komponenta predvidjena za poslovne mreze. Ostaje optimizirati komponente kao sto su Jomsocial, EasyBlog ili K2. To je to sto Joomlu baca korak unazad i mnogi koji se bave business community-em je uopce ne koriste.

Ne bih ti preporucio Jomsocial iz razloga kojeg sam vec pomenuo, jer ako vec zelis predstavljati razne kompanije moras im omoguciti pisanje nekih tekstova kojim se oni mogu plasirati preko tvog sajta. Kod Jomsocial je za najvecu pohvalu sto su omogucili registracije na poddomenama tako da mozes korisnicima pruziti da "imaju" svoj sajt npr. www.korisnokovakompanija.tvojastranica.com i cijena komponente sa podrskom je 500 eura.

Ako ti se vec ne dopada EasyBlog probaj sa K2 koji inace sluzi za pisanje clanaka i blogova ali dozvoljava kreiranje vise korisnickih grupa ali nisam ispitao da li je moguce da korisnik sam odabere grupu kojoj pripada jer je izasla samo beta verzija za Joomla 1.6. Inace i meni nesto ovako treba...

Tom555

Lojza

Citat:Ne bih ti preporucio Jomsocial iz razloga kojeg sam vec pomenuo, jer ako vec zelis predstavljati razne kompanije moras im omoguciti pisanje nekih tekstova kojim se oni mogu plasirati preko tvog sajta. Kod Jomsocial je za najvecu pohvalu sto su omogucili registracije na poddomenama tako da mozes korisnicima pruziti da "imaju" svoj sajt npr. www.korisnokovakompanija.tvojastranica.com i cijena komponente sa podrskom je 500 eura.
Da u međuvremenu sam vidio da bi me jako puno koštalo ako bih išao sa Jomsocial tako da ni od toga ništa...

Citat:Jesi ti probao uopće ovaj moj prijedlog: http://www.igloosoftware.com/
A ovo nisam probao jer sam do sada trazio iskljucivo joomla komponente zbog integriranosti sa ostalim stvarima koje ce biti na stranici (ne ide samo poslovna mreza). Mogao bih ovo staviti kao poddomenu ali onda nemam zajednicke korisnike, tj. ne znam ni jel bi to mogao s obzirom da si napomenuo da koriste vlastite servere tako da mi onda ni to ne pase. A i vec imam zakupljen prostor i domenu.

tito

A da pokrenemo projekat i sami pravimo ovaj community. Joomlu sam "savladao" ali kreiranje extension-a jos nisam niti pokusavao. Brzo ucim i voljan sam pomoci, naravno ako imamo podrsku administracije.

Guardian

Citat: Lojza  u 05. Srpanj 2011, 23:25
ma da, isprobao sam sobipro i nije bas zadovoljavajuc...tj. nije za ono sto meni treba, inace mi se cini ok
A sto se tice samog sajta imas pravo...jaaako puno vremena i posla ali i mnogo prepreka u izradi (sto zahtjeva jos dodatnog vremena...) Vise ni sam ne znam sto tocno zelim i kako je najbolje i bio sam jako blizu odustajanja ali ipak zelim zavrsiti zapoceto bez obzira koliko bilo uspjesno.

Mislim da cu se na kraju odlucit za jomsocial jer zelim imat i korisnicke profile koji su povezani sa profilima tvrtki...ali nisam siguran, tj. ne znam jel se to moze izvest u smislu dvije registracije. Dakle da prvo dode korisnik i registrira sebe a zatim registrira svoju tvrtku kao poseban profil ali sa drugcijim registracijskim podacima?? Mislim na podatke pri registraciji da ne budu isti kao pri reg. korisnika. Ne znam jesam bas najjasniji, nadam se shvacate na sto mislim... :S

Razumijemo mi tebe. Samo ti bi sve to natrpao na shared hosting koji košta nekoliko Kuna mjesečno ?

tito

Jedno malo obavjestenje jer je bilo rasprave. Podaci iz Sobi2 ce se ipak moci migrirati u SobiPro, i na taj nacin osposobiti za joomla 1.6.

Guardian

Od jedne osobe koja je vrlo cijenjena u Joomla Community, dio je i Nooku projekta, i Molajo projekta, sam dobio informacije da Sobi2 ima pravi spaghetti code.
I da je užasno loše coded ekstenzija.
Kaže da ga strah uhvati kad se sjeti koliko ljudi po svijetu tu ekstenziju koristi.

Baš kad ga uhvatim da ima vremena zamolit ću ga da pogleda code od Sobi PRO.