buisness community

Autor Lojza, 30. Svibanj 2011, 17:51

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

erik

Ima puno ekstenzija koje su pisane ispod standarda. Zapravo većina starih popularnih ekstenzija (Virtuemart, Comunity builder...) imaju katastrofu od koda, ali to nije niti važno jer zadovoljavaju funkcionalnost i sigurnost.
ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez

Guardian

Citat: erik  u 20. Srpanj 2011, 18:56
Ima puno ekstenzija koje su pisane ispod standarda. Zapravo većina starih popularnih ekstenzija (Virtuemart, Comunity builder...) imaju katastrofu od koda, ali to nije niti važno jer zadovoljavaju funkcionalnost i sigurnost.

Važno je. Jer sam već napisao. Beskrajna namještanja servera i postavki u Sobi, i opet se Sobi sa 10-20 Items vukao kao krepana mačka. Dok je u istoj databazi K2 sa preko 200 Items letio kao raketa.

Probano na ranim Joomla-ma, raznim serverima, razne postavke. Sobi je brz ako je kao directory sa jednom adresom i brojem telefona.
Ne znam za Sobi PRO. Samo sam ga instalirao i malo površno pogledao.

Guardian

Citat: tito  u 06. Kolovoz 2011, 15:59
Ima li nesto ovakvo ali free

http://extensions.joomla.org/extensions/ads-a-affiliates/jobs-a-recruitment/8319

Moje skromno čitanje i gledanje support videa govori da to možeš bez velikih problema sa Seblod napraviti. Ili jSeblod za 1.5.
Samo je dosta kompliciran za skužiti i treba puno vremena. Ali kao i sve, kad naučiš onda ga možeš koristiti za sve da zadovoljiš skoro sve svoje klijente.

tito

Hvala puno, isprobat cu pa javim utiske. Takodjer tebi svaka druga pohvala jer pomazes svima na forumu...

P.S. Rade li jSeblod ili Seblod sa registracijama na poddomene?

Guardian

Ako možeš malo pojasni. Nije mi jasno pitanje.

tito

Jomsocial (verzijom od 500 dolara) omogucava da svaki user registracijom koristi poddomenu kao svoj korisnicki profil (Support for UNLIMITED subdomains and domains) npr. www.korisnickiprofil.mojadomena.com
Ispravi me ako sam nesto pogresno shvatio kod Jomsociala...

Da li i jSeblod ili Seblod dolazi s tom mogucnoscu?

Guardian

Ne vjerujem. Vidi na njihovom forumu. Nije me to nikad ni zanimalo prije.
Ovi developers od Seblod tvrde da je Seblod moćniji i od Jomsocial i community builder. Nisam ga probao još do kraja pa ne znam.

Ako odlučiš moraš imati debele živce. Nije nešto za par dana.

tito

Moram se muciti kad nemam velikog izbora. Hvala jos jednom...

Isprobavao sam malo komponentu i ona ima stvarno jaku izradu ali ovdje ima dosta toga sto je meni suvisno a volio bih jednostavniju komponentu jer bi mi ovo kasnije stvaralo pometnju. Nesto kao EasyBlog ali za ove svrhe.

Inace planiram ovo za poslovnu mrezu i registraciju 2 grupe usera. U Joomla 1.7. vec se mogu dodavati sopstvene grupe. To je dobro ali da li je moguce da korisnik prilikom registracije sam izabere svoju grupu?

I na kraju ubaciti neku jednostavniju komponentu za pisanje nekih obavjestenja i dodavanje slika i logo-a kompanija, dosao bi kao slag na tortu za ovu svrhu.

Guardian

Pazi jednu stvar. Seblod jest pretrpan opcijama, ikonicama, padajućim menijima gdje biraš tonu stvari.

Ali ljepota u Seblod je da tvoji korisnici koji nešto unose na front-end to uopće ne moraju i neće vidjeti. Njima (a i tebi) će biti vrlo jednostavno unositi bilo kakav sadržaj.

Nemoj da te obeshrabre tolike opcije i mogućnosti. Izaberi što ti treba ostalo zanemari, neće ti useri to ni vidjeti, niti osjetiti na page load.
Učiš Seblod za buduće stranice, ne samo za to što sad praviš.

Ako se na primjer odlučiš za to što hoćeš uzeti K2. Odmah ti mogu reći ubit će te dok sve namjestiš, ako bude uopće moguće.

Mislim da je to za biranje grupa moguće sa Seblod. Ako su već neke koje si ti napravio sam. Vidi malo na njihovom forumu. Ali moraš još malo čekati za RC3 za Joomla 1.7 verziju. Nije još izašao.

tito

K2 sa novom verzijom ima dosta gresaka tako da sam ga otpisao odmah.

Pronasao sam extension koji mi treba. To je http://extensions.joomla.org/extensions/news-production/blog/14464
Omogucava kreiranje korisnicima svojih stranica tako da mi grupe dolaze u drugi plan. Ako bude radilo sa poddomenama ovo je dobra komponenta.

A sto se tice Sebloda komponenta mi se stvarno svidja. Ureze se u skoro svaki dio backenda i kompatibilan je sa dosta drugih extensiona. Ostavljam obavezno, da shvatim cijelu funkcionalnost ove komponente. Isprobam i to sa grupama.

Ispravka: BS MyJspace je dobro zamisljena komponenta ali lose odradjena. Tako da cu savladati Seblod.

Guardian

Ne kužim uopće to sa poddomenama. Scripta mora imati ovlasti za Cpanel ?
Ili ja to krivo gledam.

tito

Ni sam to ne kontam. Googlao sam malo ali nista konkretno nisam pronasao.

Guardian

Citat: Guardian  u 19. Srpanj 2011, 12:27
Od jedne osobe koja je vrlo cijenjena u Joomla Community, dio je i Nooku projekta, i Molajo projekta, sam dobio informacije da Sobi2 ima pravi spaghetti code.
I da je užasno loše coded ekstenzija.
Kaže da ga strah uhvati kad se sjeti koliko ljudi po svijetu tu ekstenziju koristi.

Baš kad ga uhvatim da ima vremena zamolit ću ga da pogleda code od Sobi PRO.

Izašla nova Seblod verzija 2.0 RC3 za Joomla 1.7.
Zamolio sam ovog tipa da pogleda kod, kaže da je malo bolje ali još uvijek kompliciran za shvatiti i razumjeti.
(u biti on se izrazio za code da je kao kula od karata. Loš temelj pa samo slagali jedno na drugo.)

On je prešao potpuno na K2 i prestao raditi sa Seblod, Flexicontent i ostalim. Ali, lako njemu kad sebi zna programirati dodatke i mijenjati K2 kako poželi.

Meni preostaje koristiti Seblod jer naviše specijalnih želja ispunjava. Ili sprditi 4 godine na intenzivno učenje PHP, JS programiranja. Što nemam volje, jer skoro ništa i ne zarađujem na web stranicama.

Da, i Seblod je praktično one-man project. To radi neki tip u Francuskoj za jednu web agenciju. Ovi su slabi sa programiranjem pa njega zaposlili ali ostali rade na promidžbi i nabavljaju posao.

Kad bolje pogledaš tako je sa svim većim Joomla ekstenzijama. One-man projekti.

tito

Seblod je stvarno previse kompliciran. Extra kodirano ali sa previse mogucnosti i dosta zbunjuje nekoga kome trebaju njegove osnovne funkcije.

JobsPro (stari JobsBasic) kosta samo 100 $. Nije puno ko se odluci ozbiljno baviti ovim. Jedina stvar je sto bih volio prvo to isprobati pa tek onda kupiti ako je sve po mom ukusu.