Pomoc, LightGallery

Autor peroslav, 21. Veljača 2011, 10:29

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

peroslav

Imam problem na stranici, sve normalno radi, ali kada kliknem na link za foto galeriju server mi trazi autentikaciju Jel mi moze netko objasniti sto mi je ciniti? Unaprijed hvala!!!

Skipper

Hm, hm, prije svega, poštovanje i dobrodošao peroslave. A sad, tvoj problem...
Kako ti je konfigurirana izbornička stavka za galeriju? Očigledno nije postavljena na "public", nego je pristup dopušten samo određenim korisnicima ili čak samo administratorima. Dakle, odgovor se, gotovo sigurno, krije u postavkama tvog izbornika pod nazivom Galerija ili možda u samoj konfiguraciji Komponente.

peroslav

E sad je tu drugi problem, u Menu manageru mi se ne prikazuju Menu items, jel mogu na neki drugi nacin postaviti stavku izbornika u "public"?

Skipper

Citat: peroslav  u 21. Veljača 2011, 10:54
E sad je tu drugi problem, u Menu manageru mi se ne prikazuju Menu items...
Kako molim?  ::) Kad klikneš na Izbornici (Menus), pa Main Menu nemaš nijedne izborničke stavke?! Kako si ih onda kreirao?!? Jesi ti radio stranicu ili ti je netko "dao" da nastaviš?

peroslav

Dobio sam zahtjev da je malo "sredim" ali to je nemoguce uraditi jer je stranica u banani :)
Pokusao sam kreirati novi izbornik i kreirao sam ga, ali kada dodajem stavke na izbornik ne mogu ih vidjeti u menu manageru, ne mogu ih selektirati, a na stranici se normalno prikazuju

Skipper

A koja prava ima user s kojim se logiraš? Odnosno, u kojoj je grupi?

peroslav

user ima prava super administratora
I jos nesto vezano za galeriju, autentikaciju mi trazi tek kada se krenu ucitavati slike, dakle kada kliknem na stavku izbornika GALERIJA stranica se otvori, ali kada se krenu ucitavati slike zahtjeva mi autentikaciju (dozvole mape u kojoj se nalaze slike su postavljene na 755 tako da nije do toga :)

Skipper

Citat: peroslav  u 21. Veljača 2011, 11:02
stranica u banani :)

Sve se bojim da je ovo ključ cijele priče. Kako je Joomla! instalirana, što se sve radilo, kako, kada, protiv koga... Nešto s pravima je sigurno "zapelo", a gdje, to bi trebalo korak po korak otkriti... Malo je čudno da tvoj user, kao što kažeš, ima prava SuperAdmina, a ne vidiš izborničke stavke, ne možeš mijenjati pristup, dozvole su, veliš, postavljene kako treba... Ovako "odokativno" je malo teže ispraviti grešku, trebalo bi vidjeti što je u admin sučelju, koja je verzija J!, komponente, prava i tako to...

peroslav

Citat: Skipper  u 21. Veljača 2011, 11:13
Citat: peroslav  u 21. Veljača 2011, 11:02
stranica u banani :)

Sve se bojim da je ovo ključ cijele priče...

To sam si i mislio :) Tako to biva kada svatko dira gdje ne bi trebao... Hvala na odgovorima  :pivo:

Skipper

A gle, nije da sam ti baš nešto pomogao, realno... Javi se na PP, da vidimo možemo li korak dalje...

Renato

A jel niste pomislili daje možda ključ u konfiguraciji galerije? Hm, hm,hm.....taj mi je menu nekako sumnjiv? Jel to nije nekakav modul možda?

Skipper

Citat: Skipper  u 21. Veljača 2011, 10:41
Dakle, odgovor se, gotovo sigurno, krije u postavkama tvog izbornika pod nazivom Galerija ili možda u samoj konfiguraciji Komponente.
@Renato - pomislili smo i to, ali ovako napamet je nemoguće znati što se tamo "ispod haube" događa...

Renato

Slažem se. Možemo samo nagađati. Neka čovjek proba instalirati neku drugu galeriju za probu ako je može pridodati izborničkoj stavci :). I dalje mi nije jasno kako nema glavni meni u upravljanju izbornicima???

Skipper

@Renato - Nema ga zato jer se "netko" prije njega "igrao" i tko zna što zbrljavio s Joomlom ili dozvolama... Zato sam ga odmah i pitao je li on radio "od nule" stranicu ili je to dobio u "nasljeđe", što se, nažalost, pokazalo točnim...

wooer

A cijeli problem priče leži zapravo u tome što se slike nalaze u administrator direktoriju koji je netko mudro zatvorio lozinkom kroz .htpasswd datoteku.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member