Export naslova svih članaka i linkova u *.TXT format

Autor Ivan_C, 19. Prosinac 2012, 09:18

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Ivan_C

Postoji li mogućnost exportirati sve naslove članaka (article) ili linkova (menu) u TXT datoteku.
Dakle, želio bi sve članke imati na popisu po kategorijama u nekoj tekstualnoj datoteci. Nešto slično poput sadržaja u Wordu.

kategorija X
-članak ID1
-članak ID2
-članak ID3

kategorija Y
- članak ID4
- članak ID5

i tako dalje

isto tako i grupe linkova

Grupa 1
- link 1
- link 2
- link 3

Grupa 2
- link 1
- link 2

Imam hrpu kreiranih linkova i članaka, želim vidjeti što sam kreirao i na koji način.
Ima li tko ideju da dobijem nešto kao popis sadržaja kao na 6-oj slici u ovoj temi (barem približno, nije potrebno numeriranje)
Tutorijali za početnike - Windows, Office, Excel, Word, FrontPage, Publisher, AutoCAD, progeCAD, HEX, DEC, BIN, OCT brojevni sustavi, LAN network...

Dario

Odeš u phpMyAdmin, napraviš si query koji bude to select-irao i jednostavno označiš sve rezultate i imaš export... Pa biraš u koji format hoćeš exportirat :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Ivan_C

Citat: DarioORION] link=topic=4010.msg13237#msg13237 date=1355909326]
Odeš u phpMyAdmin, napraviš si query koji bude to select-irao i jednostavno označiš sve rezultate i imaš export... Pa biraš u koji format hoćeš exportirat :)
Lijepo rečeno
No, može li detaljnije osobi koja to nikada nije radila (step by step)?
pozz
Tutorijali za početnike - Windows, Office, Excel, Word, FrontPage, Publisher, AutoCAD, progeCAD, HEX, DEC, BIN, OCT brojevni sustavi, LAN network...

Dario

Evo (testiranog) primjera...
Dakle odeš u phpMyAdmin, uđeš u svoju bazu (ako nisi odmah u njoj), klikneš na vrhu "SQL" tab i staviš ovo u polje

SELECT id,title,catid FROM `jos_content` WHERE 1
ORDER BY catid, title, id
LIMIT 1000

UZMI id, naslov i id kategorije u kojoj je članak i SORTIRAJ po id-u kategorije, pa po naslovu pa po id-u članka :)
Ako trebaš još neke informacije, otvori si jos_content tablicu pa u heading-u tablice pogledaj što se još nudi od "polja" i jednostavno ih dodaš na početku u SELECT :)
Kad dobiješ rezultate, označiš ih sve i  na dnu popisa bi trebao imati ili gumb ili drop down listu (ovisno o verziji phpMyAdmin-a) s natpisom Export. Klikneš na export, uključiš advanced pa pogledaj što se sve nudi od formata... Možeš u txt ili recimo CSV pa si ga importiraš u Excell ili pak neći treći format...
P.S. pazi na prefix i ime tablice, ovaj query je pod pretpostavkom da se radi o Joomla 1.5 i defaultnom article sustavu te da nije promjenjen prefix tablice kod instalacije.....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)

Ivan_C

Citat: DarioORION] link=topic=4010.msg13247#msg13247 date=1355989198] ovaj query je pod pretpostavkom da se radi o Joomla 1.5
Ja imam Joomla 257, jel to mijenja stvar?

erbi

Samo toliko menja, da kod 2.5 najverovatnije nemaš jos_, več nešto drugo na početku naziva tablice

Dario

Citat: DarioORION] link=topic=4010.msg13247#msg13247 date=1355989198] ovaj query je pod pretpostavkom da se radi o Joomla 1.5
Citat: Ivan_C  u 20. Prosinac 2012, 21:59Ja imam Joomla 257, jel to mijenja stvar?
Query bi trebao radit, mislim da nema promjena - osim što ćeš morati prefix promjeniti, dakle......

SELECT id,title,catid FROM `XXXXX_content` WHERE 1
ORDER BY catid, title, id
LIMIT 1000

XXXXX zamjeniš sa svojim prefixom :)
---

Ivan_C

Citat: DarioORION] link=topic=4010.msg13247#msg13247 date=1355989198]

Ako trebaš još neke informacije, otvori si jos_content tablicu pa u heading-u tablice pogledaj što se još nudi od "polja" i jednostavno ih dodaš na početku u SELECT
Hvala ti Dario, odrađeno
pozz