Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - triolatice

 Str: [1] 2 3 ... 8
1
Instalacija i nadogradnja / Odg: Instalacija Joomle u podfolder
«  : 11. Kolovoz 2013, 09:52 »
Postoje dvije varijante. Podesio si već samu add domenu pa u polje "domein" upišeš sada tu domenu ili podomenu svejedno. Drugi slućaj je kada nisi podesio add domenu ili poddomenu tada u drugo polje ispod uneseš ime foldera gdje će se nalaziti domena / poddomena. Pri tome pazi da u ovome drugom slučaju odabereš glavnu domenu koja se nalazi unutar root foldera ( najvjerojatnije unutar /home/username/public_html/ ) . Ispod ti se ispisuje točan path gdje će instalacija biti izvršena.

2
Da bi ti dali toćan odgovor, moraš napisati o kojemu se modulu radi i koja verzija.

3
Dali znaš programirati, pa ti treba ideja kako to postići ili tražiš gotovo rješenje.

4
Moduli / Odg: Modul za tečajnu listu za verziju Joomla 3.0
«  : 26. Srpanj 2013, 16:44 »
Modificiranu listu za joomla 3.0 , postavio sam vam za Dl ovdje https://bitbucket.org/triolatice/xblog/downloads  .

5
Zato  što nedostaje prevod u INI datoteci. Detaljnije bi se možda moglo reći da nisi sakrio od nas link gdje se to nalazi.

6
Općenito / Novi ste u Joomli / Odg: Planiranje puta
«  : 14. Srpanj 2013, 19:56 »
Koristi se Google direction API v.3
Može da se koristi u razne svrhe , pa čak ako prijatelju želite pokazati kako da dođe do vas.
http://www.triolatice.com/xblog/bronzelevel-menu

7
Instalacija i nadogradnja J! 1.5 / Odg: 1.5.15 TO 1.5.26
«  : 10. Srpanj 2013, 19:00 »
Također mi nije jasno kako će se zamijeniti sadržaji sajta, tempalte, članci, fotke i sl.? Ili će se samo zamijeniti sitemski fajlovi a sadržaj će se smjestiti unutar svojih pozicija? Ili se sav sadržaj mora dodavati? Ja kada sam to radila u lokalu bilo je lako ali ne znam za live sajt?


Kada se radi update unutar verzije 1.5 ili 2.5 tada se izmjenjene datoteke verzije zamjenjuju sa novim datotekama. U nekim slučajevima se i updeteta i sama baza podataka, ali zavisi od verzija joomle; ne nužno uvijek.
Kada ostajemo unutar verzije 1.5 tada će se ne diraju postavke za predloške . članke i slično tako da tu nebi trebalo biti većih problema. Ako instalacija komponenata prolazi bez problema tada nebi trebalo biti nikakvih problema ni sa nadogradnjom.


Kod prelaska sa verzije 1.5 na 2.5 mogu se pojaviti neki problemi. Naime autori komponenata , modula i slično nisu svi svoje komponente nadogradili na 2.5. Ponekad se kod nadogradnje na verzije 2.5 isloristi taj prelazak pa se dodaju i neke druge funkcionalnosti , pa je i sam baza podataka izmjenjena.


Generalo rečeno ne moža se unaprijed sa sigurnošti znati dali će taj prelazak proteći sasvim u redu. U svakom slućaju bit će potrebna neka dodatna intervencija.


Postupak u takvim slućajevima bi svakako trebao biit ovakav.


Napravite cjelokupan backup svih datoteka   putem C-panela .
 a: opcija Backup wizard ( kada se pokrene "genarate backup mora proći neko vriejme da se oojavi link za DL, najbolje unjeti e-,ail adresu pa ste tada obavješteni kada je datoteka spremna za DL .


b: putem jer je u većini slučajeva dostupan.


Ova dva naćina imaju nedostatak da će vam zapakirati potpuno sve , podatke svih domena ako ih ih ima više , baze podataka, e-mail , i sve druge postavke vašega paketa. Mnogo toga što vam možda i ne treba.


c: Koristite file menager. Odabereta folder koji vam treba odaberete opciju "kompress" i nakon toga DL upravo tu datoteku koju ste svorili. Ako ste imali samo jednu domenu unutar  paketa onda možda i niste previše profitirali, ali ako ih imate 4-5 onda sigurno.


Sada kada ste se osigurali pređite na nadogradnju.


Ja osobno čak i preskačem ovaj korak, ali na serveru napravim kopiju paketa koji i ostaje na serveru sve do trenutka dok ne završim sa nadogradnjom. Nakon nadogradnje, i ako je sve u redu obrišem rezervne podatke.


Nisam baš prevelika pristalica tih nadogradnji uz korištenje Jupgrade ,jer do sada nisam napravio 100 % prelazak, a da nakon toga nisam imao nikakvih problema. Ispravljanje nedostataka i traženje problema više mi je oduzelo vremena , nego da sam neke stvari napravio "pješice".


Koncept joomle 1.5 i 2.5 je razlićit i upravo to treba iskoristiti ne samo za nadogradnju nego i za reorganizaciju cijelih webstranica. Nažalost mnogi se toga plaše ili smatraju da je to preveliki posao, posebno ako vas nitko za to ne plaća.
8
[size=78%].. ovo je kod u modulu ali očito treba još nešto instalirati ...[/size]


Bilo bi puno lakše odgovoriti da znamo koji je to modul.

9
Baš bi me zanimalo gdje i na koji naćin si postavio utf-8 encoding. Možda je rješenje u postavljanju istog enkodinga u tvome omiljenim pregledniku elektroničke pošte na utf-8 encoding kao defaultnu vrijednost.
10
Novi forumaši - predstavite se !! / Odg: Pozdrav ekipi
«  : 25. Lipanj 2013, 08:18 »
Lijep pozdrav i tebi. Memoj samo pretjerivati i pretjerano boraviti za računalom , vidiš već imaš posljedice. Naoćale bi vjerojatno došle i bez Joomle. To pokazuje koliko si za sve to zainteresiran.  Mene osobno zanimaju slične stvari i sam pokušavam nešto raditi po tom pitanju pa će možda tvoje iskustvo i meni dobro doći.
Čujemo  se .

11
Općenito / Novi ste u Joomli / ACL joomla 2.5/3.0
«  : 21. Lipanj 2013, 16:25 »
Neke mi se čudne stvari dešavaju sa dozvolama korisnicima, da već sumnjam da nešto u tome nerazumijem. Koristim komponentu jDownloads koja se ponaša kako nebi trebalo sa dozvolama.
Da bi bio siguran da je problem u njoj želim da mi netko potvrdi dali je i sam ACL dobro podešen.


Postavio sam ove grupe BronzeGroup, SilverGrpup (vidi sliku) . U Viewing acces level postavio sam da level "BronzeLevel" imaju pristup samo grupa "BronzeGroup" , SilverLevel ima pristup samo "Silvergroup" , itd za ostale.


Ja želim da svaka grupa ima pristup određenoj datoteci , ali da istovremeno ima pristup datotekama "parent" grupe.  Da pojasnim . BronzeGroup ima pristup datoteci "BronzeFile", SilverGroup ima pristup datotekama "SilverFile" ali i datoteci "BronzeFile" , pa tako redom .


Pitanje je sada dali sam dobro postavio hirerarhiju ? Ako je to u redu onda ću tražiti pogrešku u JDovnloads komponenti.

12
Sigurnost i performanse / Odg: Loš backup
«  : 14. Lipanj 2013, 08:17 »
Logiraj se preko FTP-a na svoje stranice. Provjeri dali postoji folder /tmp u root direktoriju joomle, pazi ako imaš više instalacija na svoem paketu da ne gledaš na krivo mjesto.
Ako taj folder postoji  postavi mu dozvole 755 (file atributes) . Provjeri dali se unutar foldera nalazi datoteka index.html. Ako ne postoji tada je postavi , a njen sadržaj neka bude slijedeći.


<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>
.


Sve ostalo slobodno obriši.


Ako folder ne postoji tada ga napravi , i ponovi ostali postupak.

13
Development / API rasprave / Joomla 2.5.11 cashe
«  : 13. Lipanj 2013, 14:12 »
U razvoju jedne komponente koja generira određene kodove ; ne smijem koristiti sadržaj koji je predhodno spremljen od same komponente . Pokušao sam to sprijećiti , odnosno obrisati na ovaj naćin unutar komponente.


    $cache = &JFactory::getCache('com_mojakomponenta');
    $cache->clean();
    $cache->setCaching(false);


Nažalost nema efekta.  Nakon refrešanja stranice dobijem isti kod . Nakon brisanja cashe  iz joomla administracije uvijek dobijek drugi kod, koa što je i predviđeno.
Druga stvar koju sam primjetio da zavisno od postavki u joomla konfiguraciji , a imamo tri mogućnosti .


OFF – Caching disabled – ne kešira se


ON – Conservative caching – mali system


ON – Progressive caching – default za velike websajtove


Kada odaberem prvu opciju stranica se i tada kešira, iako u configuration.php ispravno se zapisuje taj podatak. Provjerom u cache folder generira se cashe bez obzira što je ikljućen.

Verzija joomle 2.5.11.
Na verziji 3.1 radi kako treba .


Ima li netko ideju.

14
Dodaci (Extensions) / Odg: Animacija
«  : 12. Lipanj 2013, 21:11 »
Možda postoji više naćina za to. Ja bi napravio index.html unutar root foldera web stranice. Unutar datoteke ugradio neki flash filmić sa ulaskom na glavnu stranicu.

15
Pa s obzirom da (vjerojatno) imam "malko" više iskusta od tebe s GIT-om i s obzirom na činjenicu da mi tako nešto nikad nije bilo palo na pamet raditi, stvarno mi nije jasno tvoje pitanje....


U tome i je problem , što imam premalo iskustva u tome, pa onda "izvaljujem" ovako glupa pitanja. Međutim vjerujem da ću skrenuti na pravi put u tome i dobiti priliku da ubuduće postavljam malo smislenija pitanja i  da ti neće biti teško pomoći kao što pomažeš mnogima.
Jedino te možda iznenađuje što ovakvo pitanje dolazi od mene.

 Str: [1] 2 3 ... 8
joomla_antivirus_logo
anything