Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Mislav

#1
Vjerojatno je server na PHP 5.2, jer joomla 3 radi na 5.3+.

Naravno da možeš imati hosting izvan Hrvatske :)

Možeš se slobodno javiti kolegici iz prodaje na sales@orion-web.hr i dostaviti neke podatke (tipa koliko domena/disk prostora, itd) bi ti trebalo, pa će ti dostaviti ponudu.

Napomeni da si s foruma, jer isti imaju popust.
#2
Možda trenutno pokazuje da je sve dobro, ali ti trebaš uhvatiti rezultat kad pingdom javlja problem - u noći. To nećeš rješiti na jednostavan način, nažalost.
#3
A stavio si pretpostavljam isti htaccess i na subdomene i sve čitaju isti htpasswd file? Koja greška ti se javi?
#4
Naravno da je moguće, ti možeš složiti to gdje želiš, tako da hoster i nije baš u pravu.

Probaj si izgenerirat htpasswd/htaccess sa ovime:
http://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator/
http://www.htaccesstools.com/htaccess-authentication/

Postavi usera, password, putanju, uploadaj i vidi dal radi.
#5
Pitaj support hostinga, moraju ti dati neku informaciju. Ako se to događa mjesec dana, onda se probudi jedan dan u noći, provjeri dal radi/ne radi da vidiš jel do pingdoma (iako kad on javi da je nešto offline, onda je vjerojatno offline), napravi ping/tracert (tracerotue) prema serveru, tj. svojim web stranicama i pošalji im to kao dodatnu informaciju/dokaz (dodatno možeš skinut winmtr http://sourceforge.net/projects/winmtr/ i pokrenut izvještaj prema svojim stranicama - pusti ga nek vrti barem 500 requestova). Ako ti se povratno jave i kažu da nema problema, nešto tu ne štima (dostavi i reportove ovdje, pa ću ti i ja dati analizu istih).

U svakom slučaju, ako se problemi nastave, možeš se javiti kolegici iz prodaje na sales@orion-web.hr i zatražit ponudu hostinga kod nas (napomeni da si s foruma, jer isti imaju popust).
#6
@toniinformatika - jesi ikad debuggirao i rješio onaj Fatal error gore? Zbog fatal errora puca php, tako da ako radi na linux hostingu, super, no treba gledati i rješit zašto ne radi tamo kod tebe.
#7
Citat: miki  u 02. Kolovoz 2014, 22:59
Domena je http://lavanda.me.
Konkretno odrađen u nekih 3 sata.

Tak i izgleda, al stvarno  :)

Bit ću kratak: osobno mi izgleda ko da je 5-6god star website minimalno, nije u onom "štihu" novim/suvremenih webova. Vidim da je lavanda i da se mora isticati ljubičasta, ali neznam, nekako mi ova zelenkasta ne odgovara. Shadowi u meniju mi isto nisu nešto.

Slikice zastava izgledaju jeftino, ko da ih je netko izrezao u paintu za dvije minute, a kontakt forma je isto old-style. Ovi dashani borderi i roundani rubovi...neznam. Dodati recaptchu obavezno.
#8
Tako je, moraš javiti ovima iz hosting dijela da ti postave date.timezone
#9
Kad dobiješ ovakvu grešku, to znači da na samom serveru nije instaliran dodatak za mysql (Improved verzija) i po tom pitanju ne možeš ti osobno ništa napraviti, već kontaktirati hosting providera da instalira tu extenziju (iako je to već danas postao standard i trebao bi biti tu po defaultu. Privremeno rješenje je switchanje u configuration.php-u mysql adaptera sa "mysqli" na "mysql" i sve će raditi.

Drago mi je da si rješio problem.
#10
Slažem se, samo jedan git repo unutar glavnog foldera i to je dovoljno.
#11
I u čemu je tu problem do joomle?  ;D

Da ne kompliciram, jednostavno napravi folder unutar instalirane joomle tv/channel i preseli sve video zapise. To je najlakše rješenje.

Ovo što si ti napisao je također izvedivo, ali potrebno je znanje o vhost file-ovima i konfiguraciji istog, te root pristup serveru. Ako i imaš root pristup serveru, onda jednostavno napravi ovo što sam prvo spomenuo i to je to.

Zbog same strukture i preglednosti, osobno bi prakticirao da sve bude na jednom mjestu, ne ovako odvojeno, te dodatni vhost file-ovi za istu domenu, nepotrebno.
#12
Sumnjam da ima SSH pristup, pretpostavljam da 90-95% ljudi (ako ne i više) nema SSH pristup, već samo pristup nekom od panela (cPanel, Plesk, nešto treće).
#13
Dobro nam došla  :)
#14
Ako se radi o cPanelu, možeš vidjeti skrivene (hidden) file-ove i sa File Managerom, samo je potrebno staviti kvacicu da se prikažu isti jednom kad se klikne na sam File Manager.

U pravima moze jedino biti problem ako je nešto krivo konfigurirano na serveru, no po defaultu je permission 644 (na file-ovima) i sumnjam da je u tome problem.
#15
Dupli topic:
http://forum.joomla.hr/index.php/topic,4279.0.html

Molio bih da u vezi iste teme ne otvaraš dva topica.