Forum zajednice Joomla! Hrvatska

Predlošci, web design, web standardi => PHP/JS programiranje => Autor teme: ikiK - 18. Studeni 2013, 15:04

Naslov: mala pomoć oko php koda...
Autor: ikiK - 18. Studeni 2013, 15:04
dakle imam  if ($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1)) { i u taj kod trebam ubacit da se ovaj get pojavljuje samo kada je user logiran.
Našao sam naputak da bi to ovako trebalo izlgedat; if (($firstcondition == 1) and ($secondcondition == 1)) {Probao sam barem na deset načina i odustao...

Dakle gdje griješim (jedan od deset loših pokušaja);

if (($user =& JFactory::getUser(); if( $user->id ))and($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1))) {

Šta god napisao stalno dobivam unexpected errore... U ovom slučaju ";"...
Naslov: Odg: mala pomoć oko php koda...
Autor: erbi - 18. Studeni 2013, 15:30
Si pokušao ovako
$user = JFactory::getUser();
 
if (!$user->guest) {
  echo 'You are logged in as:<br />';
}
Naslov: Odg: mala pomoć oko php koda...
Autor: ikiK - 18. Studeni 2013, 15:36
Si pokušao ovako
$user = JFactory::getUser();
 
if (!$user->guest) {
  echo 'You are logged in as:<br />';
}
Mislim da me nisi shvatio, kako god bilo ovo mi nije od neke pomoći :)

Dakle da još jedanput pojasnim; prvi kod mi je kod koji vuče jednu vrstu carta koji se uvjek pojavljuje na stranici, meni treba da se pojavljuje samo kad je netko logiran.
Naslov: Odg: mala pomoć oko php koda...
Autor: Dario - 18. Studeni 2013, 16:03
<?php
if ($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1) && !JFactory::getUser()->guest) {
.....
}
?>


dakle JFactory::getUser()->guest ti vraća boolean da li je korisnik gost (neprijavljen) ili nije....

A buduće da ako nije prijavljen vraća da je guest = true, treba ga negirat.... možeš primjerice pogledat userId pa ako je korisnik logiran ćeš dobiti broj (koji rezultira boolean true, ako ga samo provjeriš), a sve ostalo - dakle false, null, 0 će ti dati - false... Primjer slijedi (obrazi pozornost da je ovdje bez negacije drugi uvjet)

<?php
if ($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1) && JFactory::getUser()->id) {
.....
}
?>


ima sto raznih načina :)

Bilo koji od ova dva mora radit....
Naslov: Odg: mala pomoć oko php koda...
Autor: ikiK - 18. Studeni 2013, 16:17
Bingo!
Hvala na pojašnjenju ;)