joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Backup  (Posjeta: 1311 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Backup
« : 12. Travanj 2021, 21:10 »
Ajme meni jadnoj opet sam neš zbrljala

Dakle, povremeno si instaliram backup na localhost (WAMP) i do sad je uvijek sve bilo ok, no danas kad sam ga instalirala i  otvorila administraciju tamo jest sve ok, ali ne mogu nikako otvoriti localhost/funart nego me odmah prebacuje na online adresu

Ne znam što da naparavim  :'(

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 455
  • Karma: 2
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Backup
« Odgovori #1 : 13. Travanj 2021, 14:45 »
pogledaj configuratio,php, šta imaš kod public $live_site

Dario

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.278
  • Karma: 42
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Backup
« Odgovori #2 : 13. Travanj 2021, 20:05 »
pogledaj configuratio,php, šta imaš kod public $live_site

Nikad nisam kužil poantu te postavke-.. Ako ostaviš to prazno radi sve uredno i lokalno i live :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #3 : 13. Travanj 2021, 21:57 »
public $live_site = '';Dakle, prazno je.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 455
  • Karma: 2
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Backup
« Odgovori #4 : 14. Travanj 2021, 06:13 »
Ako je prazno i još prebacuje na live site, pogledal još .htaccess na localhost

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #5 : 17. Travanj 2021, 17:44 »
Danas sam ponovo instalirala backup lokalno i sjetila se da sam stavila index.html pored index.php na serveru tak da sam ovaj put obrisala tu datoteku i isključila u Akeebi da mi ju sprema u backup:
<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
<title>FUN ART</title>
<link href="https://funart.hr/images/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/vnd.microsoft.icon" />
   </head>
  <body style="background-color:black;">
  <img src="https://funart.hr/images/FunArt_logo_slova-02.png" alt="FUN ART" style="width:100%;pointer:hand;"  onmouseover="myFunction()">
<script>
function myFunction() {
location.replace("https://funart.hr")
}
</script>
  </body>
</html>
no i dalje se localhost/funart preusmjerava na https://funart.hr  :'(


A što je ovo?
public $smtpport = '465';
public $smtpsecure = 'ssl';

A da nema to veze s PWA nekako? Nisam ništa ugrađivala, samo sam pripremila taj PWA. Ne vjerujem da to ima veze, al ne znam kaj drugo od tih novijih stvari koje sam dodavala.
« Zadnja izmjena: 17. Travanj 2021, 17:52 JessieSun »

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 455
  • Karma: 2
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Backup
« Odgovori #6 : 17. Travanj 2021, 18:41 »

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #7 : 17. Travanj 2021, 18:41 »
Sad vidim da imam nekakav virtualhost funart - otkud mi to i zašto mi nije normalno funart projekt u localhostu? Kako se to dogodilo? Pa nisam niš dirala u wampu.

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #8 : 17. Travanj 2021, 18:46 »
A možda neki od ovih brojeva to radi:
public $memcached_server_host = 'localhost';
public $memcached_server_port = '11211';
public $session_memcache_server_host = 'localhost';
public $session_memcache_server_port = '11211';
public $session_memcached_server_host = 'localhost';
public $session_memcached_server_port = '11211';
public $session_redis_server_host = 'localhost';
public $session_redis_server_port = '6379';

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #9 : 17. Travanj 2021, 19:00 »
Imaš tudi ti što sličnog? : https://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=791603
Jao oprosti, tek sad vidim ovaj odgovor. Nemam ja nikakav canonical plugin.

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #10 : 24. Travanj 2021, 14:37 »
Uglavnom, čak i kad obrišem svoje datoteke za pwa, i dalje me lokalno preusmjerava, osim ako ne utipkam baš funsrt/index.php e onda radi lokalno

Može biti da je stvar u WAMP-u nakon zadnjeg ažuriranja,  a možda to ima veze s mojim pwa, mada ne znam kakve, ako ja to lokalno sve pobrišem ili jednostavno postavim tamo da mi akeeba ne skida u backup.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 455
  • Karma: 2
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Backup
« Odgovori #11 : 24. Travanj 2021, 19:44 »
provjeri i c:\windows\system32\drivers\etc\hosts datoteku. Šta je upisano.

A u čemu je sada frka? Niko neče iči na tvoj localhost, a ti znaš kako do stranice. Ne shvatam ....

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #12 : 28. Travanj 2021, 14:34 »
Pa do sad nije bilo tako, a ovo sam neki dan otkrila kako do stranice lokalno jer u početku nisam mogla, jer se preusmjerava na onu online, a nikad prije nije bilo tako kad bih instalirala backup, pa nisam sigurna jel to zbog ažuriranja WAMP-a, da li je zbog nečeg drugog,ne bih htjela da mi neš ne štima s backupom, da ga ne bih mogla recimo vratit online da zatrebam.

JessieSun

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 274
  • Karma: 2
    • Profil
    • Fun Art
Odg: Backup
« Odgovori #13 : 28. Travanj 2021, 14:35 »
provjeri i c:\windows\system32\drivers\etc\hosts datoteku. Šta je upisano.
ovo:

#
127.0.0.1 localhost
::1 localhost
127.0.0.1 funart
::1 funart

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 455
  • Karma: 2
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Backup
« Odgovori #14 : 28. Travanj 2021, 15:42 »
na localhost briši .htaccess idi u joomla administraciju i tamo gasi SSL i isto tamo gasi mod_rewrite i još jedno postavku iznad (neki URL). U joomla folderu /cache briši sve

U browseru briši sve cookie, history, ... i pokušaj sa kojim drugim browserom. Meni je nešto sličnog radio Firefox.

Restart browsera i javi
« Zadnja izmjena: 28. Travanj 2021, 15:49 erbi »

 

joomla_antivirus_logo
anything