Ne mogu promijeniti file permission "00"

Autor bijesna_majoneza, 25. Listopad 2016, 04:30

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bijesna_majoneza

Stara joomla 1.5 koja je trajala bez problema 6 godina, tu i tamo sam poneki modul eliminirao kada je pravio problem. Skoro se pojavio neki malware pa mi je hosting suspendirao stranicu. Pošto sam se riješio da pobrišem cijelu Joomlu i instaliram novu, naišao sam na problem jednog foldera koji nikako nisam mogao pobrisat preko Filezille. Folder unutar drugog i trećeg foldera ima permission "00" i ne mogu ga skinuti, pobrisati niti promijeniti na 0755 kakav je inače.

Obratio sam se hosting podršci i oni su me samo pitali imam li backup? Više mi nisu odgovarali a upit koji sam postavio su zatvorili kao riješen. Kako mogu promijeniti permission? Iz cpanela?

Hvala unaprijed :)

Bernard [ExaByte]

Hi Bijesna Majoneza!  ;D

Dozvole na *NIX kompatibilnim sustavima se pišu sa 3 ili 4 znamenke (755, 0755, 000 ...) pa mi baš nije jasno kako i gdje piše "00". Da to nije vlasnik (owner)? Ako nije problem daj nam screenshot iz Filezille ...

Koji to hosting koristiš ako smijem pitati? Oni su ti to mogli i trebali rješiti jednom jedinom komandom ...

Dario

Nekak imam blagi osjećaj da se radi o Posluh-u :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

bijesna_majoneza

#3
Evo screenshot-a, pogriješio sam jutros, mislio sam na 0755 :)
Hosting Centar je u pitanju.


Bernard [ExaByte]

Eh, mogao sam i misliti da je Filezilla u pitanju s "00"  forom. Filezilla developer uvijek ima "fiks ideje" ... toplo preporučam da svi koji još koriste Filezillu istraže malo o njenim upitnim sigurnosnim pristupima. Prvenstveno spremanje lozinki u neenkriptiranom formatu. Moja preporuka je WinSCP za Windows korisnike, jednostavno je mnogo bolji i stabilniji alat, podržavaj i SCP protokol itd itd. Linux i Mac korisnici imaju mnoge druge opcije.

Ako ne možeš sam promjeniti dozvole na toj mapi ni putem Filezille, ni putem File Managera u Cpanelu, gotovo sigurno tvoj sistemski korisnik (user) na tom serveru nije vlasnik (owner) te mape. ID korisnika (UID) vidi se na tvom screenshotu: 683. Možeš i sam provjeriti da li je tako. U Filezilli Izađi folder iznad ovog, te provjeri koji UID ima korisnik koji je vlasnik mape "public_html" (možeš i ovdje staviti screenshot). Ako UID nije jednak kao na ovoj mapi "categorie"s onda će svakako morati intervenirati hosting provider. Njima je to sitnica za rješiti pa mi nije jasno zašto ti kompliciraju. Možda te nisu shvatili što je problem. Stavi im link na ovaj post  ROFL

bijesna_majoneza

Jeste isti je broj kao na ovoj 683 evo i screenshota:
Inače je glavni folder components i svi imaju 0755 sem ovog zadnjeg...


Bernard [ExaByte]

To je "views" folder, mene je zanimao glavni webdir, "public_html"

Citat: BernardORION] link=topic=4894.msg17332#msg17332 date=1477397821]provjeri koji UID ima korisnik koji je vlasnik mape "public_html"

bijesna_majoneza

#7
Riješio sam! Iz file managera sam promijenio iz 00 u 0755 i pobrisao. Prvo je nije htio pokazati ali iz drugog se pojavila. Na drugim forumima sam nalazio riješenje samo kroz vraćanje backup-a a na jednom i da može preko fm.

Problem je zapravo bio traženje pristupnih parametara od prije puno godina :P

Lijep pozdrav svima i veliko hvala na pomoći :)

Bernard [ExaByte]

Malo je čudno što ti onda Filezilla nije htjela promjeniti.

Kao što rekoh, toplo preporučam WinSCP, što dalje od Filezille

bijesna_majoneza

Sa Total Commandera sam zbog pucanja prešao na FileZillu pa idem dalje, WinSCP čim prije.

Hvala još jednom :)