joomla_antivirus_logo

Autor Tema: CodeAcross hackathon #otvorenipodaci  (Posjeta: 2893 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

opendata

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 0
  • Karma: 0
    • Profil
CodeAcross hackathon #otvorenipodaci
« : 17. Veljača 2014, 22:48 »
Povodom međunarodnog Dana otvorenih podataka, organizacije Code for Croatia, Rational International i udruga GONG Vas pozivaju na panel diskusiju „Više od transparentnosti“ u petak, 21. veljače 2014. u 10:30 sati u prostorijama Chilloutke (Ilica 15/IV, Zagreb) te na cjelodnevni hackathon otvorenih podataka u subotu, 22. veljače 2014. u 10:30 sati na istoj lokaciji.
 
Otvorenost vlasti i javnih podataka kao jačanja transparentnosti put su prema dobroj vladavini, a slobodan pristup podacima u novoj digitalnoj eri lakše je i jeftinije omogućiti više nego ikada prije, kroz različite online platforme i aplikacije koje građanima pružaju mogućnost za komentiranje i dijeljenje informacija o podacima tijela javnih vlasti i načinima njihovog korištenja. No, iako je provedba takvih ideja u Hrvatskoj gotovo još u povojima, koje čvrsto stežu birokracija i administracija, ipak primjeri dobre prakse mogu biti putokaz.
 
Stoga je cilj ovog događaja omogućiti raspravu s ključnim dionicima o različitim načinima uvida građana u rad tijela javne vlasti, ali i dodatno korištenje tih podataka u svrhu poboljšanja rada vlasti.

Dolazak na CodeAcross je otvoren za sve!

Potvrdite dolazak na ovom linku.

 

joomla_antivirus_logo