S J 1.5.26 na J 2.5

Autor gauss, 07. Ožujak 2013, 20:39

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gauss

Imam instalaciju J 1.5.26 i dosta sigurnosnih problema (admin me otkacio na serveru dok ne uradim update) pa bih zelio preci na J 2.5.
Problem je slijedeci, ne mogu instalirati jupgrade na moju verziju joomle, bolje receno bilo koju ekstenziju kad instaliram nece proci i javlja da nema instalacijskog fajla. I gdje da nadjem mototools za J 1.5.26?

Onebeat

Spusti cijelu joomlu na lokalni server i napravi sve te kada napravis upgrade samo vrati nazad...
Truth will set you free

gauss

Napravio bih ja to kad bih znao :-)
Stranicu sam sa lokalnog diska prebacio na server prije tri godine i malo sam zahrdjao. Cini mi se da cu morat sve iz pocetka googlat da nadodjem, posto mi je ovo prva i zadnja stranica koju sam napravio.
Mislis da ce na lokalnom uraditi instalaciju jupgrade. Nije mi jasno sto nece na serveru. Cini mi se da se nesta poremetilo kad sam prije nekoliko prelazio na J 1.5.26. Od tad ne mogu nista novog instalirati. A i bilo je par hakerskih napada od tada!

Onebeat

Potrazi na ovom forumu localhost na server i napravi obrnuto :)

Pogledaj da ti nisu dozvole na tmp i cache postavljene krivo i njihove putanje u configuration.php
Truth will set you free

gauss

Probat cu pronaci po forumu kako prebaciti, kako cu provjeriti dozvole za tmp i cache

Mihael [ORION]

u Joomli 1.5 najbolje provjeriti: otići u administraciji Joomle u meniju pod Help -> System Info pa onda kartica Directory Permission, te tu pogledaj je li sve zeleno tj. "writable" (za cache i tmp foldere je pri dnu).

A te putanje za tmp folder možeš mijenjati u meniju Site -> Global Configuration

gauss

#6
e sad sam nesta prckao po serveru i tek sad nista ne mogu napraviti. Prekopirao sam sa servera html direktorij sa instalacijom jnoomle na disk i isti pobrisao na serveru. Opet ga vratio na server i od tad kad otvaram stranicu (www.os-stolac.ba) samo bijelo. Nesta  se poremetilo a ja neznam sta. Tako, sad nemogu provjeriti dozvole.

P.S. evo taman to rijesio htacess ostao u txt formatu. kad sam to maknuo pristupim stranici i tmp je zakljucan. Kad odem u site - konfiguracije - ne vidim gdje mogu postaviti na otključano tmp i logs. I javlja mi zauzeće 99,4% prostora na serveru iako zauzimam samo 180 Mb od 1Gb

Mihael [ORION]

U Site - Konfiguracija potraži gdje je upisana putanja.
U tabu System je "Path to Log folder", a u tabu Server je "Path to Temp-folder"
I nema kvačicu za otključati, nego je stvar da ti piše kriva putanja, pa treba napisati ispravnu putanju.

A koja je putanja ispravna, možeš si pomoći da pogledaš tamo pod Help- System Info gdje su Directory Permission, te kako piše za Cache folder, ako je writable, znači da je dobar. Te analogno toj putanji trebaju biti i TMP i LOGS putanje

gauss

Hvala na pomoci, uspio sam ispraviti te putanje i instlirati jupgrade. Probao sam na serveru uraditi migraciju al vrti po dana i nista. Trenutno na localhostu sam podigao stranicu i instalirao jupgrade i trenuitno radi checking and cleaning. I traje to vec nekih 15-tak minuta. Zna li netko koliko tdugo traje migracija?

Dario

Za početak napravi update Joomle na 1.5.26 i update-aj sve komponente - problem riješen....

Ne brkati Update (zakrpe za istu verzija) i Upgrade (prelazak s primjerice 1.5 na 2.5)

Ne moraš nužno update-ati Joomlu, to će predugo trajati, a tvoj sajt ne radi....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu