Još jedan od problema s Facebookom - "og:description" i sl.

Autor oKRamxII, 07. Prosinac 2012, 01:04

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

oKRamxII

Slika govori tisuću riječi jel :-)

U pravilu vijesti preko Facea stavljam na sistem "Slika" pa link stoga mi ovo nije nešto bitno, ali svejedno me zanima kako riješiti ovo. Može problem biti do mene, samo mi nije jasno što jer nisam ništa mijenjao u postavkama editora i slično.

Ili je nešto posve drugo u pitanju...

Dario

Što se tiče naslova neznam što je pametno... Ovako je ispravno samo bi morao izbjegavati navodnike u naslovima... Naime dvostruki navodnici će ti slomit html, ali će na face-u biti dobro - mislim da ti to nije baš na prvom mjestu :)

A što se tiče descriptiona, ako koristiš neki gotov plugin za kreiranje og tagova - onda je loš, a ako si pisao sam onda si loše napisao :)

Naime.... tebi se u sadržaj, dakle u og:description ispisuje formatirani i html enkodirani tekst, što se nebi smjelo događati....

Nađi mjesto gdje se se ispisuje og:description tag i pripremi si podatke prvo... prije ispisa u tag napravi html_entity_decode() i nakon toga striptags() pa tek onda ispiši variablu u tag...

Znači nešto ovakvo

<meta property="og:description" content="<?php echo strip_tags(html_entity_decode($varijabla_u_kojoj_je_opis));?>"/>
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

oKRamxII

Bez brige, ovo su stvarno rijetke situacije da stavljam navodnike u naslov, izbjegavam to kako god da bilo. Ali namjerno sam ovaj primjer pokazao.

Kažem, fora je u tome što nisam ništa posebno instaliravao niti sam sam radio plugin, tako da nisam mogao loše to napisati :)

Čudi me to što se samo prije mjesec-dva odjednom tako počelo pokazivati. Hvala što si me uputio na moguće greške pa ću to provjeriti u toku ovog dana.

oKRamxII

Sad kad pokušavam u glavi "prevrtiti" što sam instaliravao u proteklih mjesec-dva i dalje je odgovor ništa. No s druge strane updatavao sam sh404sef i k2.

Imaju li oni neke cake koje su se mogle poremetiti taj og:description.

Dario

Koliko sam ja upoznat, K2 nema nativnu podršku za og tagove, dakle ili je instaliran neki plugin koji to odrađuje ili to radi sh404SEF, makar čisto sumnjam....

Ja sam si to sam napisao pa ako hoćeš možeš probat... Za sad je u takvom stanju kakvom je do dok ne nađem vremena pa napišem plugin, ako je to više opće potrebno.... Nisam se se zadnjih nekoliko verzija zabavljao s OG tagovima - možda su to već i složili (nemoj me držat za riječ)

Uglavnom ja sam koristio ov osvoje, dakle ovo možeš samo copy/pastet u item.php od K2 view-a odmah nakon JEXEC provjere... Moglo bi se to još malo bolje napisat, al eto.... Bitno da radi :)

<?php
// K2 OG Tags
$doc = & JFactory::getDocument();
$config = & JFactory::getConfig();
// Prepare image
if (empty($this->item->image)) {
$ogImage JURI::root() . 'templates' DS JFactory::getApplication()->getTemplate() . DS 'images' DS 'noimage.jpg'// Ovdje je putanja do slike koja će se koristiti kad članak nema vezanu sliku... Putanja je napisana da gleda u images folderu aktivnog predloška
} else
$ogImage substr(JURI::root(), 0, -1) . $this->item->imageSmall;
// Prepare description
if (!empty($this->item->introtext)) {
$ogDesc substr(strip_tags($this->item->introtext), 097) . '...';
} else
$ogDesc substr(strip_tags($this->item->fulltext), 097) . '...';

// Add og tags to document head
$doc->addCustomTag('<meta property="og:site_name" content="' $config->getValue('config.sitename') . '"/>');
$doc->addCustomTag('<meta property="og:title" content="' $this->item->title '"/>');
$doc->addCustomTag('<meta property="og:image" content="' $ogImage '"/>');
$doc->addCustomTag('<meta property="og:description" content="' trim(str_replace('"''&quot;'$ogDesc)) . '"/>');
$doc->addCustomTag('<meta property="og:url" content="' htmlentities(JURI::getInstance()->toString()) . '"/>');
$doc->addCustomTag('<meta property="og:type" content="blog">');
?>

---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

oKRamxII

Odlično Dario, za nove članke sad nikad ljepše nije izgledalo  :)

Hvala ti puno, a tko zna, možda bude i od koristi nekom ako bude imao slične probleme. Obzirom da si bio precizniji o problemu nego ja, budem preimenovao i temu čisto radi toga.