Fatal error drugi puta

Autor proleter, 12. Srpanj 2012, 09:25

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

proleter

Staru temu smo zaključali.....no dogodilo se isto kao i prije, stranica se ne može vidjeti.

razgovarao sam s hoster tvrtkom i odgovaraju ovako:
...povecao sam jos malo memory limit na aplikaciji. Nazalost nakon ovog povecanja vise nece biti moguce dalje povecavati memory limit. Vasoj joomli trenutno je potrebno 192Mb. Sve vec preko 128Mb je generalno previse za klasican shared hosting.
Molio bih vas da pokusate ukljuciti debugging, pa pokusati naci gdje i zasto tocno /public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php  alocira vise od 128Mb za svaki request koji dolazi na stranicu.
Prvi hint bi bio pogledati kolicinu podataka koja se pokusava ucitati iz mysql-a prilikom pristupa na frontpage.

Pregledali smo i nismo skontali pa razgovor ide dalje:
"U ovom trenutku trosi dosta manje memorije, moze biti povezano sa kolicinom korisnika na site-u i biljezenjem sessiona.
Ako se ponovi memory limit error kao na pocetku probajte prvo upaliti debug da se proba vidjeti tada stanje query-a."

Kako ovo stalno povećanje memory limita (prvo radila na 64, potom na 128 a sada preko 200Mb), zaustaviti i dotjerati u neke okvire ???
oKRamxII

Slažem se sa ovim što je rekao vezano da je sve iznad 128 za shared puno, neki ti vjerovatno to ne bi ni dali...

Koliko uopće imaš posjeta, ako su brojke velike, moguće je kako ti shared više nije dovoljan...

proleter


wooer

Koliko vidim po tvojim starim postovima nalazim da imaš instaliran neki brojač. Joomla s ugrađenim brojačima je uvijek predstavljala problem za sql upite i brzinu učitavanja stranica. Pogledaj veličinu baze i tablica i vjerujem da ćeš uvidjeti gdje je 'problem'. Najelegantnije rješenje za brojač je neki vanjski resurs ili ono što ti hoster standardno nudi.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

proleter

točno wooer, imam instalirani jvcounter s kojim se patim do zla boga. mislim da sam i naveo problem istog....dođe do nekog određeno broja pa se vrati na neki suludi broj manje i tako stalno.....probat ću ga zgasiti i postaviti hosterov.

oKRamxII

Je li taj counter baš potreban tvojoj stranici? Mislim, najbolje je ubaciti kod od Google analyticsa i to je to. Jest da drugi neće moći vidjeti broj posjeta, ali može se i neki članak lako o tome uvijek napisati...

Manje resursa se troši u svakom slučaju.