Kreiranje članaka od strane reg.korisnika?

Autor HorFan, 19. Travanj 2012, 03:13

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

HorFan

Nisam omogućio registraciju korisnicima. Već želim kroz admin panel dodati korisnika ručno i omogućiti mu da pravi članke bez da se logira u admin panel, tj. trebao bi mu staviti status autora jel tako?

Probao sam to napraviti na test korisniku i stavio mu status autora, logiram se, ali nigdje nema opcije da napravim članak, jel moram instalirati neku komponentu ili?

HorFan

Našao sam jedan tutorijal.
Da kreiram novu grupu pod Special, recimo Autori članaka i onda im odobrim pristup admin panelu, a u opcijama članaka, stavim da mogu kreirati članke i svoje uređivati.

Probao sam to i radi, ali to je kreiranje iz admin panel, a ja bi htio da registrirani korisnik može napisati novi članak iz front enda, znači logira se i da ima negdje opciju za dodavanje novog članka.
Ne bi htio da moram svakom autoru davati dozvolu za admin panel, kako bi mogao objavljivati članke.

Edit: Našao sam.
Dodao novi menu i odabrao stavku za kreiranje i podesio dozvole.

Guardian

Napravi prvo novu usergroup i nazovi je "Public". Da ne bi greškom dozvolio nešto što ne smiju dirati.
Onda pravi Usere i ubacuj u tu Usergroup.

Pa onda toj usergroup zabraniš da vide module, plugins i ekstensions (neke ekstensions nemaju tu opciju, ali većina ima).

I ostalo već što hoćeš zabraniti. Logiraj u jednom browseru kao Superadmin, u drugom kao test Editor i kad nešto zabraniš refreshaj admin stranicu gdje je Editor. Odmah ćeš vidjeti da li je menu link nestao. Ako ga nema, nemaju ovlasti da tu nešto diraju.

Za front end editing moraš instalirati K2 ili SobiPRo, nešto slično.
Ali svejedno ti, možeš im dati i admin login kad nemaju ništa na menijima osim ažuriranja članaka. Nemaš se čega plašiti.

HorFan

Može se kreirati i iz front enda, da uopće ne idu u admin panel, bez bilo kakve komponente ili modula.

Kreirao sam novu grupu Autori, te napravio menu Kreiraj članak i stavio da to vide samo Autori, tj. reg. članovi.
Sad mogu kreirati nove članke, bez da idu u panel. :)