joomla_antivirus_logo

Autor Tema: problem s linkovima  (Posjeta: 3077 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

marko20

  • Gost
problem s linkovima
« : 28. Travanj 2011, 12:18 »
Pozdrav,
ovako, radi se o SEO optimizaciji. Dakle, ja idem svaki korak, znači promjenim htacess datotetku, uključim u globnalnoj konfiguraciji seo postavke, i instalram čak i komponentu da mi članci budu tipa wwww.primjer.com/kontakt npr,  ali kad kliknem na taj link izbaci grešku. Molim pomoć!

Hvala, lp

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #1 : 28. Travanj 2011, 12:59 »
Koja komponenta je u pitanju?
...

marko20

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #2 : 28. Travanj 2011, 13:41 »
artioJoomSEF....da li možda znaš koju bolju?...:D

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #3 : 28. Travanj 2011, 14:32 »
Nažalost ja koristim samo sh404SEF, tako da nisam upoznat s tvojom.
Da li si siguran da si onovne stvari dobro postavio. htacess, i postavke sve uključio? Da li ti radi osnovni joomlin seo (bez komponente)?
...

Skipper

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #4 : 28. Travanj 2011, 14:40 »
A i što će ti komponenta ako si na Linuxu...

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #5 : 28. Travanj 2011, 14:53 »
Ne kužim pitanje. Pojasni noobu :) (meni)
...

Skipper

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #6 : 28. Travanj 2011, 14:55 »
@ikik - kome se obraćaš ;) Čemu služi komponenta ako imaš Apache server? Ničemu, jer SEO/SEF linkove možeš "furati" i bez nje...
@marko20 - kako si proveo postupak točno, i koju grešku ti javlja?

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #7 : 28. Travanj 2011, 15:04 »
Tebi tebi :)
Da ali komponente imaju podršku za neke komponenete koje nisu baš sređene standardnim seom, no da i ja uvjek rađe biram ako se da "furat" bez dodataka no to nije uvijek slučaj.

Što se tiće marka, da bit će dobro znati da li mu uopće radi standardni pa tek onda tražit krivca...
...

marko20

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #8 : 28. Travanj 2011, 16:21 »
dakle, promjenio sam datoteku htacess.txt u htacess, zatim sam otišao u globalnu konfigurciju joomle i uključio sve 3 kućice koje su tamo "SEO postavke", i to sam kao takvo spremio.....i kada sam išao na neki link, normalno mi je prikazao link, ali kad sam kliknuo na njega greška da ta stranica ne može biti prikazana ( MIslim da se radi o greški 404)

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #9 : 28. Travanj 2011, 16:31 »
Prvo i osnovno točan naziv je htaccess.txt a druga stvar je da trebaš preimenovat u .htaccess (primjeti točku ispred)

I zamolit ću te da nam pojasniš kuda ti to "ideš na linkove" i gdje su to oni "točno prikazani".
« Zadnja izmjena: 28. Travanj 2011, 16:33 ikik »
...

Skipper

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #10 : 28. Travanj 2011, 16:45 »
Imaš "live" web pa da nam daš adresu? Jer, makar sumnjam, ako ovo pokušavaš kojim slučajem na localhostu, onda niš' od toga...
I jesi li prvo preimenovao htaccess.txt u .htaccess pa onda kreirao sadržaje, izbornike i ostalo ili je obrnuto?
Na kraju, kako si, odnosno bolje rečeno čime, preimenovao htaccess.txt?

marko20

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #11 : 28. Travanj 2011, 16:52 »
da na localhostu je....i bilo je obrnuto...

www.jurinjak.net

Skipper

  • Gost
Odg: problem s linkovima
« Odgovori #12 : 28. Travanj 2011, 17:20 »
Na localhostu? A što je onda ovaj link? Jer, na localu ti ni neće raditi.

 

joomla_antivirus_logo