joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Ne objavljuje vijest  (Posjeta: 12855 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Ne objavljuje vijest
« : 18. Siječanj 2011, 21:28 »
Napišem vijest u editoru, i kliknem spremi i kaže da stranica ne postoji. U Firefoxu je samo bjela stranica od administrator.index.php

Stavio sam update na najnoviju verziju Joomla! 1.5.22  i opet isto.

wooer

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 4
  • It's not bogus, it's an IBM standard
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #1 : 18. Siječanj 2011, 23:33 »
Govorimo o frontend ili backend editiranju?

Kažeš da 'stranica ne postoji', a tomu je često uzrok ili krivo generirani url ili neka datoteka fali. Možeš li napisati kakav link ti stoji u adresnoj traci kad se pojavi poruka?
Ostatak sučelja se učita ili niti toga nema ?
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #2 : 19. Siječanj 2011, 16:32 »
Ništa se ne učita osim ovoga na slici kad pritisnem spremi ..novu vijest. U Firefoxu je bijeli ekran...

marko227

  • Designer Team
  • ***
  • Postova: 266
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #3 : 19. Siječanj 2011, 17:54 »
U Joomli 1.0.x je bilo problema koliko se sijećam sa editorom kad se pristupa u administraciju sa i bez www
Ovo iz sjećanja čupam....

Skipper

  • Gost
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #4 : 19. Siječanj 2011, 18:25 »
Koji editor? Probao i bez njega?

wooer

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 4
  • It's not bogus, it's an IBM standard
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #5 : 19. Siječanj 2011, 18:40 »
Provjeri u configuration.php što stoji u varijabli $live_site
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #6 : 19. Siječanj 2011, 23:00 »
Probao sa i bez editora.. >:(

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #7 : 19. Siječanj 2011, 23:05 »
ima configuration.php koji je prazan, veličina 2 kb??


i ovo...
configuration.php-dist

marko227

  • Designer Team
  • ***
  • Postova: 266
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #8 : 19. Siječanj 2011, 23:08 »
ima configuration.php koji je prazan

Prazan i sajt ti radi????

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #9 : 19. Siječanj 2011, 23:09 »
ima configuration.php koji je prazan, veličina 2 kb??


i ovo...
configuration.php-dist

Ček ček kako ti to može stat prazno nije mi jasno, kakve dozvole ima ta datoteka na serveru 644,755,777?
Moguće da ti nije htjelo zapisat postavke u configuration.php datoteku pa ti sada radi probleme a to nisi skužio?

Truth will set you free

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #10 : 19. Siječanj 2011, 23:22 »
Dozvole su 444..mjenjana je 17. 1. kad sam napravi upgrade na verziju .22 jer nije radilo pa reko upgrade to rješi. Stranica radi.

www.ribolov-koprivnica.com

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #11 : 19. Siječanj 2011, 23:25 »
Dozvole su 444..mjenjana je 17. 1. kad sam napravi upgrade na verziju .22 jer nije radilo pa reko upgrade to rješi. Stranica radi.

www.ribolov-koprivnica.com


Hm ja sam sada simulirao tvoju situaciju sa praznim configuration.php praznom i meni javlja No configuration file found and no installation code available. Exiting...

Jel mozes postavit configuration.php datoteku da vidimo mi to?

Iskreno čudno da ti stranica se uopce moze učitat a kamoli jos da radi ::)
Truth will set you free

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #12 : 19. Siječanj 2011, 23:36 »
evo
 imam u zadnje vrijeme svakakvih manevara sa joomlom, na podomenama nisam mogao u admin, resetiram hashMD5 lozinku u bazi i opet ništa.. pa sam našao kako instaliratui 1.5 i vratiti bazu u novu joomlu sa jednom migracijskok komponentom..

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #13 : 19. Siječanj 2011, 23:48 »
evo
 imam u zadnje vrijeme svakakvih manevara sa joomlom, na podomenama nisam mogao u admin, resetiram hashMD5 lozinku u bazi i opet ništa.. pa sam našao kako instaliratui 1.5 i vratiti bazu u novu joomlu sa jednom migracijskok komponentom..

Hm ja ovdje vidim datoteku koja je "puna" a ne prazna kako ti kažeš :nevin:

Al evo mislim da znam gdje ti je problem, kad kreiraš bazu imas prefix hostinga koji je u tvom slučaju ribolov i baza ti se tako zove, pod $db=ribolov_ribolov a pod $user=ribolov stoga probaj promjenit u ribolov_ribolov pa onda probaj to je jedino sto vidim da mi je neobično.

Postavke servera u pravilu definiraju u kojem obliku ces pisat $db i $user, meni je uvijek bilo prefixhostinga_imeusera i prefixhostinga_imebaze

Javi što se događa



Truth will set you free

wooer

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 4
  • It's not bogus, it's an IBM standard
    • Profil
Odg: Ne objavljuje vijest
« Odgovori #14 : 20. Siječanj 2011, 00:25 »
Kada stranica (frontend) radi onda nije upitno da li su podaci za spajanje na bazu ispravni. Uostalom, ušao je u administraciju što znači da su user i pass usklađeni s podacima iz baze.

Ali, ugledao sam u configuration.php datoteci onu varijablu za koju sam pitao. Vjerujem da je tu kvaka.
Vrijednost var $live_site = ''; je prazna. Unesi između ovih navodnika url adresu svog sajta
var $live_site  = 'http://www.tvojsajt.com';i probaj da li će se i dalje pojavljivati isti simptomi.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

 

joomla_antivirus_logo