Dobro jutro, vas dvoje, jer očito nema nikog drugog ovdje. 👋🏻 (mah-mah)
Dakle, jako sam ponosna na svoj web koji sam ipak sasvim ok složila usprkos tome što sam amater koji nije pratio zbivanja na ovom području barem 10 god, i mnogi mi hvale da je fora jer mora ovako izgledati obzirom na sadržaj, a predstavlja ujedno i mene kao osobu, jer taj moj obrt sam ja, isti oib imamo

Dakle, vidim da mi se web sporo učitava, ali nikako se ne želim odreći ovih zgodničkih animacija i ostalih gluparija koje ga usporavaju, i bacila sam se na istraživanje kako ubrzati učitavanje stranice.
I otkrila sam da postoje neki novi formati slika kao npr webp, i još neke stvari, kojima sam u 1 dan uspjela prepoloviti učitavanje, tj. duplo ubrzati. E, sad, znam da se to može još, ovo je tek početak. I ne računam na 5G mrežu, nego gledam kak da sad dok ljudi još učitavaju na 4G ili čak na 3G ne čekaju dugo, nego želim da mi se brzo učita.
Zanima me smijem li sad obrisati sve jpg i png slike po mapama koje imam u tom webp formatu? Da li bi ovo nestalo ako obrišem originalne slike iz kojih je ovo napravljeno?
Našla sam alat kojim sam blokirala učitavanje svih css-ova i js-a iz komponente koju neka učitana stavka izbornika ne koristi.
Wow!
Otkrila sam da se može učitati tekst prije nego se učita font, da ljudi ne čekaju sadržaj, samo još ne znam kak da to točno izvedem, al evo proučavam.
Uglavnom, zanimljivo je to, pa evo ako imate još kakvu sugestiju hvala unaprijed na savjetima kaj da napravim.