Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu

Brisanje stranice u Joomli

Autor Mikalica, 11. Svibanj 2019, 14:46

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mikalica

Pozdrav svima  :)

Za početak, isprike na potpuno laičkom pristupu  :-[
Imam web stranicu izrađenu u Joomli koju želim zamijeniti stranicom izrađenom u Wordpressu. Ta nova stranica je već izrađena, ali je na drugoj domeni koju mi firma ne koristi (firma mi ima 2 povezane domene). E, sad bih ja htjela tu Wordpress stranicu prebaciti na aktualnu domenu, ali tu je još "živa" stranica izrađena u Joomli. Logično (valjda), htjela bih prvo kompletno izbrisati tu staru Joomla stranicu, ALI, moraju mi ostati mailovi. Način na koji sam to išla raditi mi je kompletno izbrisao i mailove (i to do mjere da u cpanelu nisam više ni vidjela mail račune! - iako folder mail nisam ni pipnula, no očito je mail povezan s još nečim što sam brisala) pa me zanima može li mi netko pomoći da točno koje mape/datoteke mogu, odnosno moram obrisati da bih kompletno maknula stranicu, ali da mi mailovi ostanu (brže-bolje sam sve vratila s backupom)?
Unaprijed se zahvaljujem na pomoći  ;)

Dario

#1
Za preseljenje stranice je najbolje da se javiš svom hosting-u nek on to odradi, jer kolko se može zaključiti iz tvog teksta - nemaš baš nekog predznanja na tom području pa je bezveze uopće ići u detalje i opisivat postupak, budući da možeš zeznut X drugih stvari po putu :)

I još da zamjeniš Joomlu - Wordpresom....

#onokad s CMS-a pređeš na blog jer ti je neko kaže da je bolji :)

Inače......
Treba izbrisat sve fajlove unutar document root-a, (www ili httpdocs, ovisno o hosting panel-u), uploadat novi sat u zip-u i raspakirat.
Kreirat novog db user-a i bazu te importirat bazu.

Onda slijedi čupanje živaca, budući da si izabrala blog.... Svi linkovi su zapisani u bazi, pa ti isti više neće radit, budući da seliš stranicu na drugu domenu.....

I da uopće neidem dalje... Neznam ko ti je uvalio WP, al sretno s njim :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

penzic

Postoji mogučnost preseljenja na Wordpress

Pogledaj na ovom linku :  https://cms2cms.com/ samo naravno za kompletni sajt trebaš nešto i platiti ali radi.