joomla_antivirus_logo

Autor Tema: tablica _session  (Posjeta: 223 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
tablica _session
« : 31. Listopad 2018, 16:55 »
Tablica _session se puni, puni, i puni. Usled toga čekam 5 min, da se logiram. Šta da uradim?
« Zadnja izmjena: 08. Studeni 2018, 11:56 erbi »

Bernard [ExaByte]

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 524
  • Karma: 4
  • :/# ExaByte Varaždin| Federation Servers
    • Profil
    • ExaByte Varaždin
Odg: tablica _session
« Odgovori #1 : 01. Studeni 2018, 11:51 »
Zabliva _session se puni, puni, i puni. Usled toga čekam 5 min, da se logiram. Šta da uradim?

Koliko si postavio da ti je session lifetime?

Ako želiš da ti se i dalje sessioni zapisuju u bazu onda moraš voditi brigu da isprazniš session tablicu (TRUNCATE), pa svako malo provjeri i isprazni. Ili napravi cronjob.

Druga i po meni bolja opcija je da promjeniš session handler u "none", to znači da će se koristiti nativni PHP sess handler, što je vrlo vjerojatno zapisivanje u fajlove. I prepustiš Linuxu da se brine o brisanju PHP session fajlova.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: tablica _session
« Odgovori #2 : 01. Studeni 2018, 17:18 »
Pozdrav,

lifetime je na 15 min.

Evo, ču ovo promjeniti.

Hvala

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: tablica _session
« Odgovori #3 : 08. Studeni 2018, 11:34 »
Ma zaje*i spremanje session-a u bazu... Odi u globalnu konfiguraciju i stavi Session Handler na - None.....

Ja to imam tak složeno već godinama... Nikad mi nije bilo jasno zakaj je Baza po defaultu... bezvezni "middle servis" kojeg tu opće netreba :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: tablica _session
« Odgovori #4 : 08. Studeni 2018, 11:55 »
None?
Nema ove mogučnosti. Ima samo: baza, php, memcached

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: tablica _session
« Odgovori #5 : 08. Studeni 2018, 12:55 »
php = none :)

Bit će da koristiš neku stariju Joomlu :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: tablica _session
« Odgovori #6 : 08. Studeni 2018, 13:06 »
nije stara joomla

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: tablica _session
« Odgovori #7 : 08. Studeni 2018, 13:42 »
Stavi samo PHP i sve super :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: tablica _session
« Odgovori #8 : 08. Studeni 2018, 13:46 »
OK, hvala

 

joomla_antivirus_logo