joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla  (Posjeta: 7450 )

rsvlado i 1 Gost pregledava ovu temu.

rsvlado

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 24
  • Karma: 0
    • Profil
    • RailWorks HR
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #45 : 08. Studeni 2018, 13:52 »
Imate možda keširanje od strane Joomle uključeno?
Znači li ovo pitanje da treba ili ne treba biti uključeno? I gdje se ta stavka može vidjeti?

feno_men

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #46 : 08. Studeni 2018, 16:13 »
Napisao sam koja je stranica. www.soboslikar-min.hr
Primjetio sam da kada radim u joomlinom adminu i kad jednom stisnem neki save nečega, to sve uredno odradi i dalje mogu nastaviti raditi u admin panelu ali kad slijedeći puta nešto želim spremiti vrati  me na  login stranicu i neupamti mi ništa što sam želio spremiti. To mi se prije nije događalo. Možda je to povezano sa ovim što ne želi upamtiti prihvaćanje kolačića- Što bi to bilo?
« Zadnja izmjena: 09. Studeni 2018, 09:37 feno_men »

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #47 : 09. Studeni 2018, 15:07 »
Znači li ovo pitanje da treba ili ne treba biti uključeno? I gdje se ta stavka može vidjeti?

Stavka se može vidjeti u Globalnoj konfiguraciji, mislim da je na "Server" tab-u.... screenshot u privitku.

Za početak bi bilo dobro da je isključen keš, kao na slici u privitku - čisto da to eliminiramo....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #48 : 09. Studeni 2018, 15:11 »
Primjetio sam da kada radim u joomlinom adminu i kad jednom stisnem neki save nečega, to sve uredno odradi i dalje mogu nastaviti raditi u admin panelu ali kad slijedeći puta nešto želim spremiti vrati  me na  login stranicu i neupamti mi ništa što sam želio spremiti.

Ovo je iskreno skroz čudno.... ili je do nekog keširanja ili se nešto događa sa session-ima.

Ovak na brzak sam vidio u kodu da imaš i E Privacy plugin instaliran koji je dost sličan mojem... 2 plugina za istu stvar, pa probaj njega ugasi i vidit, al mislim da je kod tebe nekaj drugo :)

---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

rsvlado

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 24
  • Karma: 0
    • Profil
    • RailWorks HR
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #49 : 09. Studeni 2018, 17:11 »
@Dario evo isključio sam globalni Cache tamo gdje si prikazao na slici. Sada se čini sve u redu. E sad, pošto sam to isključio zbog Cookie Policy kakve posljedice će to imati na druge stvari u Joomla?

feno_men

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #50 : 10. Studeni 2018, 07:15 »
Primjetio sam da kada radim u joomlinom adminu i kad jednom stisnem neki save nečega, to sve uredno odradi i dalje mogu nastaviti raditi u admin panelu ali kad slijedeći puta nešto želim spremiti vrati  me na  login stranicu i neupamti mi ništa što sam želio spremiti.

Ovo je iskreno skroz čudno.... ili je do nekog keširanja ili se nešto događa sa session-ima.

Ovak na brzak sam vidio u kodu da imaš i E Privacy plugin instaliran koji je dost sličan mojem... 2 plugina za istu stvar, pa probaj njega ugasi i vidit, al mislim da je kod tebe nekaj drugo :)

Da, riješilo je isključivanje plugina E Privacy koji mi je ostao uključen dok sam tražio neki koji radi. Više nema niti problema niti sa onim admin istekom sesija. Hvala puno na pomoći
Da li možda znate da li je ovako postavljen taj plugin za privatnost koji je trenutno na webu  u skladu sa zakonom?

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #51 : 14. Studeni 2018, 08:12 »
@Dario evo isključio sam globalni Cache tamo gdje si prikazao na slici. Sada se čini sve u redu. E sad, pošto sam to isključio zbog Cookie Policy kakve posljedice će to imati na druge stvari u Joomla?

Nešto sitno u performansama, ali ako si na kolko tolko dobrom hostingu, gotovo pa i nema razlike... Ono što možeš i što bi bilo dobro je minify css-a i js-a s pluginom tipa JCH Optimize... To je recimo moja standardna postava :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #52 : 14. Studeni 2018, 08:14 »
Da li možda znate da li je ovako postavljen taj plugin za privatnost koji je trenutno na webu  u skladu sa zakonom?

A vidi... jako koliko znam za Cookie je dovoljna obavijest i upute kak ih izbrisati i isključiti... U mojem pluginu čak imaš i opciju prikazati gumb za brisanje cookie-ja i kad ga klikneš, stvarno se isti - izbrišu.

Nisam pravnik, al mislim da je to OK.
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

rsvlado

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 24
  • Karma: 0
    • Profil
    • RailWorks HR
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #53 : 17. Studeni 2018, 23:05 »
Kod mene opet isto danas iako mi je globalni cache isključen. Kada sam offline ne rade gumbi i poruka je stalno na vrhu. Također i na mobilnom. Onda sam ponovno uključio globalni cache i onda su gumbi proradili. Ne mogu to povezan sa ničim što mi pada na pamet. Kad radi radi, a kad ne radi ne radi.

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #54 : 19. Studeni 2018, 12:40 »
Kod mene opet isto danas iako mi je globalni cache isključen. Kada sam offline ne rade gumbi i poruka je stalno na vrhu. Također i na mobilnom. Onda sam ponovno uključio globalni cache i onda su gumbi proradili. Ne mogu to povezan sa ničim što mi pada na pamet. Kad radi radi, a kad ne radi ne radi.

Meni izgleda ko da imaš problema s Javascriptom na stranici pa nešto popuca (nar to objašnjava što gumbi ne rade)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #55 : 19. Studeni 2018, 12:44 »
Za sve vas koji koristite keširanje na stranici...

u datoteku /plugins/system/blz_cookieinfo/tmpl/default.php ubaciti ovaj kod na kraj (u novi redak)... Kad stignem update-at, budem :)

Ovo je dodatna provjera u JS-u, koja će maknut obavijest o cookie-jima s JavaScript-om - u slučaju da je Cookie policy prihvaćen i poruka se "ispisala" (zbog keširanja).

<script type="text/javascript">
jQuery(function () {
if (BlazingCookieInfoGetCookie("eucookieprivacy") !== null) {
jQuery("#blz-cookieinfo").remove();
}
});
</script>
« Zadnja izmjena: 19. Studeni 2018, 12:46 Dario »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

rsvlado

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 24
  • Karma: 0
    • Profil
    • RailWorks HR
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #56 : 19. Studeni 2018, 23:19 »
...u datoteku /plugins/system/blz_cookieinfo/tmpl/default.php
Ja imam kao na slici u prilogu. Dvije datoteke od kojih ni jedna nije default.php Je li to normalno?

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #57 : Jučer u 11:23 »
Normalno je, kod mene verzija koja više ne podržava J2.5 pa se kod mene "default_j30.php" zove "default.php"

Dakle staviš ovaj kod kod sebe u "default_j30.php"....

Stavit ću novu verziju kroz par dana, samo da malo uhvatim daha :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #58 : Jučer u 13:51 »
Evo update-ane verzije....

U ovakvom obliku ja koristim na X stranica.... Imate Default view i Compact view i ugrađena je dodatna JS provjera... Znači nakon instalacije ovoga se više nebi nikako smjelo događat da vam poruka ostane - čak i s keširanjem uključenim.

Primjer Compact view-a se može vidjeti ovdje, a Default view - je isti kao i do sada :)

U ovoj verziji Joomla 2.x više nije podržana. Instalacija dolazi s 3 jezika (HR/EN/DE) a ostali se mogu dodat po potrebi.... Također je dodano i polje za upis linka na koji se korisnik preusmjerava nakon klikna na "Napusti stranicu"...
« Zadnja izmjena: Jučer u 13:53 Dario »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

rsvlado

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 24
  • Karma: 0
    • Profil
    • RailWorks HR
Odg: Kako dodati COOKIE upozorenje na Joomla
« Odgovori #59 : Jučer u 16:57 »
Mogu potvrditi da sada radi lijepo bez problema dok sam offline, online na desku ili mobitelu. Hvala :)

 

joomla_antivirus_logo
anything