joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Dodavanje prijevoda za modul  (Posjeta: 1529 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

alejandro

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 1
  • Karma: 0
    • Profil
Dodavanje prijevoda za modul
« : 25. Lipanj 2015, 21:39 »
Pozdrav svima!

Riječ je o modulu SP Weather.
Kopirao sam 'hr-HR.mod_sp_weather.ini' u /language/ direktorij (./modules/mod_sp_weather/language/).
Tamo je i 'en-GB.mod_sp_weather.ini'.
U 'mod_sp_weather.xml', pod <languages> sam dodao liniju:
<language tag="hr-HR">language/hr-HR.mod_sp_weather.ini</language>.
Istovjetna postoji i za en-GB jezik.
U niti jednom drugom fajlu nisam našao ništa što bi imalo veze sa jezikom.

No, ništa se ne dešava. I dalje se uredno učitava engleski prijevod i kada je odabran hrvatski jezik (hrvatski je zadani jezik).

Višejezičnost je uredno postavljena i normalno radi poput 'home' – 'početna', 'read more ...' - 'Opširnije', itd. Članci su linkani sa prijevodima, tako da se pri promjeni jezika učita prijevod članka.

Što činim krivo, odnosno: kako pravilno dodati prijevod za neki modul?

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 728
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Dodavanje prijevoda za modul
« Odgovori #1 : 26. Lipanj 2015, 12:14 »
Pozdrav,

predlazem ti da skines od gavicka weather i rijesis sebi problem ;)
Truth will set you free

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.022
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Dodavanje prijevoda za modul
« Odgovori #2 : 29. Lipanj 2015, 10:34 »
Sve što si kopirao i probao si napravio krivo....

Jezične datoteke se učitavaju iz /language/hr-HR/ a ne iz foldera modula, niti je potrebno dodavati u XML nove linije. U pravilu jezicima niti nije mjesto u folderu modula, ali većina developera kopira i language folder jer kod Joomle 2.5 postoji bug nakon instalacije gdje ne povuče s dobrog mjesta datoteke - pa nema prijevoda, već samo language string.

Dakle, tvoja datoteka s prijevodima mora biti isključivo u /language/hr-HR/hr-HR.mod_sp_weather.ini i  sve će radit normalno....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.022
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Dodavanje prijevoda za modul
« Odgovori #3 : 29. Lipanj 2015, 10:36 »
Pozdrav,

predlazem ti da skines od gavicka weather i rijesis sebi problem ;)

Ja ti recimo predlažem da skineš bilo što drugo OSIM Gavicka, budući da su im sve ekstenzije teško smeće.... Lijepo izgledaju i sve je to super, ali kod i logika kakvu neko od developera tamo ima su blago rečeno katastrofa :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 728
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Dodavanje prijevoda za modul
« Odgovori #4 : 30. Lipanj 2015, 18:04 »
Ja ti recimo predlažem da skineš bilo što drugo OSIM Gavicka, budući da su im sve ekstenzije teško smeće.... Lijepo izgledaju i sve je to super, ali kod i logika kakvu neko od developera tamo ima su blago rečeno katastrofa :)

Cuj mozda logika kod svakoga nije ista...

Ja nemam problema sa njihovim kodom ;D
Truth will set you free

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.022
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Dodavanje prijevoda za modul
« Odgovori #5 : 01. Srpanj 2015, 08:25 »
Znači da si eventualno mjenjao view template.... Trebaš vidjet veselje kad nešto treba dodat ili promjenit da dođe do view-a.... Zadnje sam radio ak se ne varam s onim news modulom ili nečim sličnim što podržava virtuemart proizvode..... strava i užas... kod nepregledan, logika i više nego retardirana i da neidem dalje.... :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 728
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Dodavanje prijevoda za modul
« Odgovori #6 : 01. Srpanj 2015, 12:10 »
Znači da si eventualno mjenjao view template.... Trebaš vidjet veselje kad nešto treba dodat ili promjenit da dođe do view-a.... Zadnje sam radio ak se ne varam s onim news modulom ili nečim sličnim što podržava virtuemart proizvode..... strava i užas... kod nepregledan, logika i više nego retardirana i da neidem dalje.... :)

Ne nisam mjenjao samo view template no zavrsimo temu :geek:
Truth will set you free

 

joomla_antivirus_logo