Kako promjeniti text koji prikazuje search od googla?

Autor Mishe, 11. Travanj 2015, 20:32

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mishe

Pozdarv,

Dakle, interesira me kako promjeniti description koji prikazuje search od googla.
Umjesto da mi pise naziv site-a "Ambis Charter" želio bi da piše namjena stranice, tj opis posla.
Te umjesto opisa ispod koji je trenutno tekst sa homepage-a želio bi promjeniti tekst u nešto općenitije i search friendly.

Može li mi itko pojasniti kako se to radi?

ambis-charter.com

Hvala

miki

Ako sam te dobro shvatio ti bi da ti Google u svojim rezultatima pretrage po nekom kriteriju npr. ime domene dotičnog sajta, prikaže u opisu stranice, u svom rezultatu, ono što ti želiš.
Da bi to postigao moraš zadovoljiti nekoliko uvjeta. Kao prvo na web stranici za koju želiš da imaš odgovarajući opis kod Googleta moraš u tekstu imati riječi koje bi želio da se prikažu u opisu stranice.
Drugo uz kreiranje stranice nije loše upisati meta opise i ključne riječi za koje želiš da te rangira. Ovo drugo uglavnom nema nekog značaja jer algoritam rangiranja po ključnim riječima ima puno više parametara i veću bitnost od opisa na koji malo ko obraća pozornost.Upisani meta opis ako nije u skladu sa podacima koji se nalaze na web stranici u članku, Google ne prikazuje ili prikaže neki dio teksta koji 'On misli' da treba :).
Znači pri kreiranju stranice u Joomla CMS-u imaš: meta opis i meta ključne riječi koje se odnose upravo na tražilicu. upisati meta opise i meta ključne riječi je dobro napraviti pri samom kreiranju web stranice. 
Da bi malo to sve popravio i ubrzao dobro je napraviti račun na Google web master toolsima pa pratiti što ti 'govori' u vezi tvoje web stranice. Također tu možeš prijaviti sitemap.
Sitemap ti je također dobra onpage seo opcija s kojom  Googlu a i drugim tražilicama (bing, Yahoo) govoriš koje sve web stranice imaš na svom sjedištu, što želiš i kako da se indeksira te koliko često osvjeđžavaš pojedine stranice. Kod Joomla sustava je to krajnje jednostavno instaliraš neku od komponenti npr. Xmap koji ri automatikom po menijima kreira odličan sitemap (dodaje i slike).
Ondak shvatiš da postoje i ostali parametri koji utječu na rangiranje ali i na to kako te tražilica doživljava. Npr H1 tag, title, pa nekoliko H2 tagova. Pa onda da bi te 'bolje' indeksiro naguraš hrpu riječi i ponavljaš se ko pokvarena gramofonska ploča a učinak katastrofalan :). Sve u svemu Google ima svoje smjernice za seo optimizaciju web stranica i dobro ih je pročitati i primjeniti na svojim stranicama.   
ps. jedan djelić parametra algoritma google tražilice uzima u obzir i autentičnost favicona (ikonice web stranice), znači promjeni svoj postojeći od sustava s nekim koje možeš kreirati u nekoliko minuta online s nekim od Favicon ico grenerator-a.