Kako podijeliti stranicu na 2 cjeline?

Autor peraklo, 19. Siječanj 2015, 20:52

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

peraklo

Znaci stranica je recimo za djecji vrtic koji ima 2 poslovnice. Ja bih sad htio na pocetku, na homepageu, imati dva gumba, ili slike, gdje se moze odabrati koja poslovnica. i onda da svaka poslovnica ima svoje galerije, vijesti, rasporede, ovo ono... Kako to najjednostavnije rijesiti?

jel ima kakva komponenta da radi to da se ponudi na koju se stranicu hoce na homepageu?

sto se tice sadrzaja, jel mi trebaju dvije joomla instalacije s poddomenama, ili mogu to sve rijesiti tako da poduplam sve kategorije i menije, samo s recimo različitim prefixom? Htio bih i da se useri mogu ulogirati ali da onda mogu kreirati galerije/vijesti/ostalo samo za njima predefiniranu poslovnicu.

hvala na pomoci

Dario

#1
Ja ću ti odmah unaprijed reći da ti to što misliš raditi - pada u vodu :)
Ja i moj tim zadnje dvije godie razvijamo sustav za dječje vrtiće, trenutno imamo 1 vrtić s kojim surađujemo, a budući da je testna faza gotova - uskoro će svi vrtići dobiti priliku koristiti ga.
Ako nekog zanima malo više o čemu se radi - http://dinamikom.eu
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

denoza

Zar ne možeš to riješiti da napraviš običnu .html stranicu kao homepage sa adresom www.naziv.com i na njoj napraviš dva gumba/slike/linka koje će voditi ka poddomenema vrtic1.naziv.com i vrtic2.naziv.com koje će prikazivati te dvije poslovnice u kojima napraviš posebne sajtove?


Dario

Čak ni ne vidim zašto bi trebale biti dvije Joomle, ako je oboje na istoj domeni.... To se jednostavno riješi s linkovima u meniju.
Još ako ako ti je template napravljen u nekom o boljih templateing framework-a, možeš i na svakom linku imat poseban dizajn....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

zvonac99

Bravo, Dario je to pojasnio kratko i jasno :) Napravi 3 izbornika  "home""vrtić1" i "vrtić2" u izbornike pza vrtiće otrpaj sve što ti treba za pojedini vrtić, u predlošku kreiran 3 stila  dotičnog predloška, 1 zadan za sve, 2 za vrtić1 i 3  za vrtić2  i svaki stil omogući za određeni izbornik i gotova stvar ;)
I noga u dupe je korak naprijed

wooer

Moglo bi se izvesti i 'varanjem' tako da se kreiraju dva jezična sadržaja (makar oba bila na hrvatskom), te se na taj način mogu pridružiti izbornici i predlošci za svaki jezik (vrtić). Tako su barem prezentirali jedan od razloga zašto je odabran baš ovakav tip višejezičnosti u joomli. Varanje ...
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member