Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.11 i 4.2.6

Main Menu

VM košarica za Joomlu 3.3.x

Autor Siniša, 13. Studeni 2014, 07:44

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Siniša

Pozdrav forumašima.

Imam jedan zahtjev za izradu osnovnog web shopa s pomalo drugačijim posljednjim korakom što se tiče narudžbe.
Naime, čovjek hoće sve uobičajeno osim samog završetka, tj. kad se označe željeni artikli, klikne košarica i utvrdi cjelokupna cijena narudžbe, da se ne ide na "NAPLATA" nego na "POŠALJI".
Dakle, ne bi htio nikakve veze s bankama, dostavom i slično, već da mu iznos košarice sa svim artiklima i cijenama kako se nalaze na stranici, dođe direktno na mail, s tim da bi naknadno kontaktirao zaniteresiranog kupca.

Drage volje bi dao nekakav link, ali stranica još nije u izradi, a ovo mi je trenutno jedina nejasnoća (barem u glavi  :)).

Ako netko ima kakav prijedlog, ili dodatno pitanje, slobodno objavite.

Unaprijed zahvalan!

P.S. Kakva je trenutno situacija sa VM i J!3.3.6? Gledao sam malo stanje na forumu i posljednji post je od prije skoro godinu i pol pa, ako imate kakvih novih informacija - enlighteen us!!

miki

Nisam siguran da li ti može pomoći no također razmišljam o alternativama za VM a ova komponenta mi se učinila zgodnom k2 store  http://k2store.org/features.html. Ako koristiš k2 možda nije loša opcija.

Siniša

Odlično, hvala ti lijepo.
Nadam se da će biti prilike za probu.
Miki, ako imaš nešto napravljeno na bazi istoimene komponente, pošalji nam link pa da malo bacimo oko...

miki

Došao mi internet (12 dana mi je bila linija u kvaru)  >:D . Da se vratim na temu, nemam ni jedan web shop urađen preko k2 no radio sam na nekoliko web stranica u kojima je bio K2. Također sam povezao K2 i Fabrik. U pitanju je bila forma za upit koja je sama 'dohvaćala' naslov K2 članka i potom preko Fabrik-a slala mail te snimila upit u bazu. K2 mi se učinio kao vrlo dobro rješenje jer u sebi već ima mogućnosti dodavanja dodatnih polja što se nekad pokaže kao potrebno (npr. za različite boje jednog te istog proizvoda ...). Također nije neki problem napraviti predložak za K2 i staviti ga u predložak cms sustava te po njemu šrotat dok se ne dobije zadovoljavajuće rješenje :).
Kod Virtuemarta mi se ne sviđa što kako mijenjaju verziju tako moraš i kodove prilagođavati te uvijek nešto šteka a podrška je nikakva. Dosta novih rješenja se pojavilo za web trgovine i to za Joomla sustav samo treba imati vremena i isprobati.

Dario

K2 po meni spada u sam vrh Joomlinih extenzija. Od kad je K2 izašel, ni jedan sajt nemam bez njega :)

Odlično odrađen SEO, uredan i pregledan kod, customizacija do bola, čak ima i svoj xref (nešto kao mini API).

I ono najbitnije - brz je ko vrag :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

miki

Slažem se s tvojom konstatacijom @Dario. Klijentima uglavnom preporučim K2 zbog jednostavnosti unosa podataka i slika. No vidim da sve novije verzije Joomla CMS idu ka većini rješenja što ima i K2. Dodatna polja bi vrlo rado volio vidjeti i nativno u samom CMS-u Joomla sustava bez dodatnih ekstenzija i komponenti.
Također mi se sviđa Seo frendly url-ova koji su doradili u predprošloj verziji K2 sustava (ako se ne varam) i sada radi odlično.
Sam princip K2 je odličan i sve mi je pregledno i logično. Samo kad pomislim na mogućnost galerija i importa zip datoteke sa slikama a K2 sve ostalo odradi :)

Markus10

#6
Citat: miki  u 13. Studeni 2014, 10:01
Nisam siguran da li ti može pomoći no također razmišljam o alternativama za VM a ova komponenta mi se učinila zgodnom k2 store  http://k2store.org/features.html. Ako koristiš k2 možda nije loša opcija.
Jel znas kakvu alternativu?

wooer

Postavljaš nedefinirano pitanje na post od prije godinu i pol. Od tada je bilo puno promjena.
Što točno želiš?
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

miki

Znam ih nekoliko, no to i onako nije bitno kad izgrađuješ back linkove.
To ti je ono baba šumom a ti drumom :)