joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Ne pronađe linije u datoteci  (Posjeta: 5503 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Ne pronađe linije u datoteci
« Odgovori #15 : 15. Rujan 2014, 10:09 »
Hvala Onebeat

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.080
  • Karma: 31
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Ne pronađe linije u datoteci
« Odgovori #16 : 16. Rujan 2014, 14:02 »
Preporučam ti da napraviš ovako - svaki put kada skripta se pokrene neka prvo pretvori datoteke u UTF8 pa te napravi overwrite te onda ide dalje ostatak skripte.

Ni u ludilu to radit.... i onda overwrite-aš originalnu datoteku, a nekaj ne valja -  i gdi si onda?

Jednostavno kad učitaš sadržaj u varijablu
$fp = @fopen($filename_danas, 'r');

obradi taj tekst u varijabli. Budući da vidim da sve nešto svoje učitavaš, dakle uvijek će dolaziti datoteka u istom formatu snimljena, napraviš samo
$fp = iconv('ASCII', 'UTF-8//IGNORE', $fp);
... i trebalo bi radit...
« Zadnja izmjena: 16. Rujan 2014, 14:04 Dario »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Ne pronađe linije u datoteci
« Odgovori #17 : 16. Rujan 2014, 14:06 »
Ni u ludilu to radit.... i onda overwrite-aš originalnu datoteku, a nekaj ne valja -  i gdi si onda?

Slican princip koji sam tu napisao koristim kod jednog svog rješenja i nemam nikakvih problema jer ako nesto dobro slozis onda ide glatko...
Truth will set you free

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 377
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Ne pronađe linije u datoteci
« Odgovori #18 : 16. Rujan 2014, 14:11 »
@Dario:
Ovaj convert sam pokušao, a ne radi. Zanimljivo je to, da kad otvorim datoteku sa editorom, kaže mi da je format ANSI, a kad jo otvorim sa php, kaže da je utf-8

Nešto sam brklao i liniju:
if (strpos(htmlspecialchars($line), $prvi_next_day) !== false)
promjenio u:
if (strpos($line, $prvi_next_day) !== false)
i radi. Možda samo za sada i mi opet javi grešu kad budem u gužvi  ;D

 

joomla_antivirus_logo
anything