joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Prepravka modula za radio stanice?  (Posjeta: 3277 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Prepravka modula za radio stanice?
« : 17. Kolovoz 2014, 15:26 »
Imam sajt sa radio stanicama, uradio sam ga prije par godina. U pitanju je joomla 1.5, i koristio sam modul WMedia Radio Player Module Joomla, koji sam ubacivao u artikl, posebno svaku radio stanicu. Već duže vrijeme imam problem da mi se plejer ne prikazuje u nekim preglednicima, i mislim da zbog toga dosta gubim kad su u pitanju posjete sajtu...

Interesuje me da li je nekako moguće doraditi taj modul, bez diranja joomle, i tog dijela, jer pretpostavljam da bih onda morao mijenjati sve dodatke? Znam da bih sad mogao instalisati neki novi modul koji je kompatibilan, a onda bih morao sve ponovo raditi, ubacivati striming adrese, i to, a to mi je malo previše...

Evo kako izgleda stranica sa jednom radio stanicom:
http://www.najradio.org/bih/650-radio-antena-sarajevo.html

miki

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 198
  • Karma: 6
  • Joomla podrška, prilagodba mobilnim uređajima
    • Profil
    • Igre, forum i uradi sam
Odg: Prepravka modula za radio stanice?
« Odgovori #1 : 19. Kolovoz 2014, 20:16 »
Ja kad otvorim stranicu vidim nekoliko redova google oglasnih jedinica i ništa što bi upućivalo da bi mogao kliknuti za pokretanje mjuze :).
ps. sad vidim da mi traži instalaciju windows media player-a iz Google Chrome-a što znači da bi morao postaviti neki flash player koji će čitati tu vrstu ili tip toga nečega.
« Zadnja izmjena: 19. Kolovoz 2014, 20:19 miki »

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Prepravka modula za radio stanice?
« Odgovori #2 : 21. Kolovoz 2014, 22:34 »
Pa upravo zbog tog problema sam i postavio temu. Plejer koji trenutno imam ne funkcionise kod svih web preglednika, u nekim je normalno sve.
Interesuje me da li trenutni modul mogu nekako prilagoditi? Jasno mi je da mogu to promijeniti pomocu nekog novog kompatibilnog modula, ali mi to ne odgovara, jer bih morao sve ponovo ubacivati, a to je ne mali posao...

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.015
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Prepravka modula za radio stanice?
« Odgovori #3 : 22. Kolovoz 2014, 09:02 »
Sve se može složiti samo treba vremena i znanja.... Najbezbolnije bi bilo pronaći gdje u kodu i kako se inicijalizira taj player koji ne radi i jednostavnom ga zamjeniti...
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Prepravka modula za radio stanice?
« Odgovori #4 : 24. Kolovoz 2014, 00:18 »

defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
//GET Configuration
$id = $params->get('uid', 'player1');          // url or shouctast
$url = $params->get('url', '');          // url server
$image = $params->get('image','');       // url or shouctast
$autoplay = $params->get('autoplay', '1');
$width = $params->get('width', '100%');
$height = $params->get('height', '45');
$moduleclass_sfx = $params->get( 'moduleclass_sfx','');
//End configuration
if ($autoplay==1){
$autoplay=-1;
$fauto=1;
}else
$fauto=0;
//get live_site
$live_site = JURI::root(); 
?>
<div id="<?php echo $moduleclass_sfx;?>">
<?php if(!empty($image)){?>
<center>
<img src="<?php echo $image;?>" border="0" alt="image" />
</center>
<?php }?>
<OBJECT id="<?php echo $id;?>" width="<?php echo $width;?>" height="<?php echo $height; ?>"
        codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,4,5,715"
      type="application/x-oleobject"
      standby="Loading Windows Media Player components..."
      classid="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95">
      <param name="AnimationatStart" value="0" />
      <param name="ShowControls" value="-1" />
      <param name="ShowStatusBar" value="-1" />
      <param name="ShowDisplay" value="0" />
      <param name="volume" value="0" />
      <param name="autoStart" value="<?php echo $autoplay;?>" />
      <param name="filename" value='<?php echo $url;?>' ref />
      <embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/"
         filename="<?php echo $url;?>"
         src="<?php echo $url;?>"
         showcontrols="1"
         showdisplay="0"
         volume="0"
         showstatusbar="1"
         enableContextMenu="0"
         autostart="<?php echo $fauto;?>"
         width="<?php echo $width;?>"
         height="<?php echo $height;?>"
         />
      </embed>
  </OBJECT>
 </div>

Ako neko zna, moze da mi prepravi... :)

 

joomla_antivirus_logo
anything