joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?  (Posjeta: 4988 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« : 22. Siječanj 2014, 10:43 »
Da li neko moze da me usmjeri kako mogu da sajt uradjen u Joomli 1.0 prebacim sa hostinga na lokal server? Imam instalisan Wamp server,i googlao sam neka rjesenja ali nisam uspio pronaci nista adekvatno...
Da napomenem da imam bekap sajta uradjen u control panelu...
« Zadnja izmjena: 22. Siječanj 2014, 10:46 djmilenko »

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #1 : 22. Siječanj 2014, 13:24 »
Da li neko moze da me usmjeri kako mogu da sajt uradjen u Joomli 1.0 prebacim sa hostinga na lokal server? Imam instalisan Wamp server,i googlao sam neka rjesenja ali nisam uspio pronaci nista adekvatno...
Da napomenem da imam bekap sajta uradjen u control panelu...

Započetak možeš upisat u tražilicu na forumu localhost i naći češ jako puno opisa toga...
Truth will set you free

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.023
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #2 : 22. Siječanj 2014, 14:20 »
  • skineš sve datoteke
  • staviš ih lokalno u neki folder unutar www folder u wamp-u
  • napraviš dump live baze
  • importiraš bazu lokalno (phpMyAdmin)
  • promjeništ postavke u configuration.php-u (ime baze, user, password, tmp i log putanje)
  • upišeš u browser http://localhost/IME_FOLDERA_GDJE_SU_DATOTEKE
  • vidiš da se kompletan CMS raspao budući da se radi o  Joomli 1.0 na php 5.3 / 5.4
  • posjetiš ovaj link i napraviš sve izmjene kako je opisano
  • platiš mi  :pivo:
« Zadnja izmjena: 22. Siječanj 2014, 14:22 Dario [ORION] »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #3 : 23. Siječanj 2014, 10:15 »
Negdje grijesim, dobio sam poruku: " Sajt nije dostupan. Obavijestite administratora. Nemoguće je izvršiti povezivanje sa bazom podataka"

Podesio sam putanje:
$mosConfig_absolute_path = 'C:\\wamp\www\sajt\public_html';
$mosConfig_cachepath = 'C:\\wamp\www\sajt\public_html';

Bazu podataka u PhpMyAdmin napravio novu, sa istim imenom,u nju impotrovao bazu od sajta, ali negdje grijesim ocigledno...

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.023
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #4 : 23. Siječanj 2014, 11:07 »
Kao što ti poruka kaže.... podaci za spajanje na bazu su ti krivi..... pogledaj dal ima negdje server upisan za mysql, to bi svakako trebalo biti na localhost, a druge mogućnosti su da ti je username/password pogrešan.... Username kod wamp-a je "root" i passworda nema, znači ostaviš u  configuration-u prazno....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #5 : 23. Siječanj 2014, 14:57 »
Sve sam ovo uradio, i opet isto...Moze li biti da je neka fora u bazi?

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #6 : 23. Siječanj 2014, 15:21 »
Sve sam ovo uradio, i opet isto...Moze li biti da je neka fora u bazi?

Postavi ovdje configuration.php sa localhosta
Truth will set you free

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #7 : 23. Siječanj 2014, 21:04 »
Imas  :pivo:! Izvini, do mene je, nisam obrisao sifru...
Medjutim, imam novi problem. Sa ovim trenutnim podesavanjima mi normalno otvori samo naslovnu stranu sajta,otvori sadrzaj koji je bio na sajtu u periodu kad je uradjen backup. I vidim po adresi da je otvorio backup sajta. Medjutim, kad kliknem na bilo koji sadrzaj on otvori sajt online, sadrzaj koji je trenutno na njemu. Pretpostavio sam da je fora u ovome:

$mosConfig_live_site = 'http://imesajta.com';

Mijenjao sam u
 
mosConfig_live_site = C:\\wamp\www\imesajta\public_html';

E tada mi se na Frontpage raspadne CMS, a ne mogu da pristupim nijednoj stranici...

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.023
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #8 : 24. Siječanj 2014, 08:14 »
Mislim da ti Joomla 1.0 u takvom stanju kad skineš baš i neće raditi sa http://localhost/nešto... Proguglaj kako na wamp-u složit VirtualHost-ove, tako da dobiješ normalne adrese tipa www.nešto.com umjesto ovog localhost-a...
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #9 : 24. Siječanj 2014, 12:57 »
Varijabla mosConfig_live_site treba upucivat na adresu s kojom u broweseru pristupa stranici i to je to.
Ja osobno nikad nisam radio virtual hostove a broj stranica (foldera) koje lokalno imam je jako velik...

Po meni uopce nije bitno sto pise ili je lokalhost ili nesto drugo - bitno je imat stranicu lokalno i znat "cija" je....
Truth will set you free

djmilenko

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 15
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #10 : 24. Siječanj 2014, 18:21 »
Imas jos 2  :pivo::)

Ja sam promijenio:

mosConfig_live_site = C:\\wamp\www\imesajta\public_html';

A trebalo je u:

mosConfig_live_site = http://localhost/imesajta

To je to, sve funkcionise...Hvala!


Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Prebacivanje sajta sa Joomlom 1.0 na lokal server?
« Odgovori #11 : 24. Siječanj 2014, 20:21 »
Imas jos 2  :pivo::)

Ja sam promijenio:

mosConfig_live_site = C:\\wamp\www\imesajta\public_html';

A trebalo je u:

mosConfig_live_site = http://localhost/imesajta

To je to, sve funkcionise...Hvala!

Tako jednostavno...

p.s piši ti to u teku pa jednog dana...
Truth will set you free

 

joomla_antivirus_logo