Novosti:

Aktualne Joomla! verzije: 3.10.10 i 4.1.5
Saznaj više

Main Menu

mala pomoć oko php koda...

Autor ikiK, 18. Studeni 2013, 15:04

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ikiK

dakle imam  if ($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1)) { i u taj kod trebam ubacit da se ovaj get pojavljuje samo kada je user logiran.
Našao sam naputak da bi to ovako trebalo izlgedat; if (($firstcondition == 1) and ($secondcondition == 1)) {
Probao sam barem na deset načina i odustao...

Dakle gdje griješim (jedan od deset loših pokušaja);

if (($user =& JFactory::getUser(); if( $user->id ))and($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1))) {

Šta god napisao stalno dobivam unexpected errore... U ovom slučaju ";"...
...

erbi

Si pokušao ovako

$user = JFactory::getUser();

if (!$user->guest) {
  echo 'You are logged in as:<br />';
}

ikiK

#2
Citat: erbi  u 18. Studeni 2013, 15:30
Si pokušao ovako

$user = JFactory::getUser();

if (!$user->guest) {
  echo 'You are logged in as:<br />';
}

Mislim da me nisi shvatio, kako god bilo ovo mi nije od neke pomoći :)

Dakle da još jedanput pojasnim; prvi kod mi je kod koji vuče jednu vrstu carta koji se uvjek pojavljuje na stranici, meni treba da se pojavljuje samo kad je netko logiran.
...

Dario


<?php
if ($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1) && !JFactory::getUser()->guest) {
.....
}
?>



dakle JFactory::getUser()->guest ti vraća boolean da li je korisnik gost (neprijavljen) ili nije....

A buduće da ako nije prijavljen vraća da je guest = true, treba ga negirat.... možeš primjerice pogledat userId pa ako je korisnik logiran ćeš dobiti broj (koji rezultira boolean true, ako ga samo provjeriš), a sve ostalo - dakle false, null, 0 će ti dati - false... Primjer slijedi (obrazi pozornost da je ovdje bez negacije drugi uvjet)


<?php
if ($params->get('category_grid_tinyaddtocart',1) && JFactory::getUser()->id) {
.....
}
?>



ima sto raznih načina :)

Bilo koji od ova dva mora radit....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

ikiK

Bingo!
Hvala na pojašnjenju ;)
...