joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem  (Posjeta: 8104 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 877
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #15 : 22. Listopad 2013, 16:15 »
Sada kada kliknem na engleski nema ni menija ni prijevoda članka...
To sam ti napisao i u prvom odgovoru...
Što se tiće članaka imaš ono što si sam namjestio, preveo te objavio u menu stavkama...
...

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 877
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #16 : 22. Listopad 2013, 16:19 »

Uglavnom moraš taj top.mainnav nekako definirat kao modul poziciju te u njega objavit ove sve menu module za sve jezike te će ti onda to radit.
...

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 877
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #17 : 22. Listopad 2013, 16:22 »

Pa što sad da radim?
Pažljivo odi svaku moju riječ pročitat opet jer vidim da ne razumješ logiku problema a mislim da jasniji nemogu biti. Sada kako je je sve dobro namješteno te jezici rade... I ne nije ti eng prvi već onaj koji si namjestio u postavkama a to je hr. Stranice pamte zadnji prebačeni jezik na tvom računalu...

Edit:
Da pojednostavim maksimalno; da bi imao opcije višejezičnosti trebaš imati za svaki jezik poseban meni (to imaš i sve je dobro). Sada trebaš objavit za svaki jezik module tih menija (to imaš). No tebi predložak  ne dopušta da ih objaviš na željenoj poziciji  jer njemu fali modul pozicija za sve te module menija.

I da nadodam; još nisam vidio predložak koji uopće nema "menu" poziciju za module....

« Zadnja izmjena: 22. Listopad 2013, 16:47 ikiK »
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #18 : 22. Listopad 2013, 18:23 »
pa ne kužim kako sam onda to mogao raditi na staroj 1.5. verziji... e jebiga...

sad ne znam kako da to riješim...

Na Joomlart forumu ovakav odgovor:

Hi

You need to solve in this way

1) Create a new menu for your new language
2) Create a new profile for your new language
3) In the new profile you have created assign the new language menu
4) In page assignments from template manager assign the new profile to the menu items of your new menu

Hope was clear


ili ovo


I think you have already created the new menu in your new language

So you can solve in this way for example your second language is french and your menu is called French menu

Goto template manager -- Profiles Tab
Make a new profile called for example Frenchprofile in this new profile in Menu Settings --> Menu Type choose your French menu, as Menu System Mega Menu.
Save this profile and on the left Page assignments section assign this new profile to the French menu pages
Clean your JaT3 Cache and refresh your front end

Jel kontaš što od toga?
« Zadnja izmjena: 22. Listopad 2013, 19:12 Warning_in_array »

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 877
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #19 : 23. Listopad 2013, 00:10 »
Rješeni meniji...

Uglavnom ako se mene pita užasno loše zamišljno pri izradi predloška.
Trebali su jednostavno dopustit da se menu moduli objavljuju na nekoj menu poziciji (koja ne postoji) kao i na svim drugim predlošcima, a ne još 50 klikova u profilima predloška i menu assigmentsima...
« Zadnja izmjena: 23. Listopad 2013, 00:16 ikiK »
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #20 : 23. Listopad 2013, 08:20 »
E pa hvala ti puno! :)  :pivo:  :vino: :papak: ako ti nije teško, objasni što si napravio da ako budem imao opet taj problem da znam to sam riješiti.

Jesi dobro... kako je prošla večer? :D

zvonac99

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 177
  • Karma: 0
    • Profil
    • FVK-Petrinja
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #21 : 23. Listopad 2013, 13:26 »
Ljudi ajde da se malo i ja uključim u temu, prvo da pojasnimo 'proizvođaće/pisce' predložaka, večina njih koristi neki svoj framework za prikaz NJIHOVIH predložaka, pa tako JoomlaRT koristi T3, RT Gantry itd, itd.. i svi oni zbog dodatnih mogućnosti samog menia imaju ili zadanu poziciju za meni ili je sam odrediš ali većina tih komercijalnih proizvođača parsiraju menije kroz svoj predložak, znači malo ih ima mogućnost da poziciji za meni dodjeliš defaultni joomlin meni modul, ok ovo smo malo pojasnili  :) a sada da se vrnemo na riješenje problema, jednostavno ga riješiš tako da u komponenti za upravljanje sa predlošcima kopiraš predložak u toliko primjera koliko imaš jezika i pod opcijama za odabir menija za svaki TAJ predložak/template odabereš jedan jezik, struktura pod odabirom bi bila otprilike ovako:
'Template-Default' zadani za sve, za izbornik odabereš onaj Defaultni izbornik koji može imati samo Naslovnicu ili Home meni
'Template-HR' DODJELJENO samo izborniku koji se odnosi za HR, npr: Naslovna, galerija, kontakt itd.. pod opcijama predloška odabereš za izbornik taj HR, i tako za sve ostale
Sada se vračamo na onaj Defaultni predložak, na početku u njemu posložiš sve kako želiš da ti site izgleda, ovi ostali 'kopirani' predlošći nisu fizički kopirani da ne pomisliš da imaš u mapi templates još 5 kopija cijelog predloška, nego su samo dodani u bazi sa eventualnim promjenama ako si ih napravio, a u ovom slučaju su napravljene jer je dodan drugi izbornik, ostalo ništa nemoraš mijenjati ako neželiš.
Sada ovdje možemo lamentirati dali ovo ima logike?, ja sam stava da ima, kako? npr. radim multi site i pod prikazom u HR jeziku želim objaviti/dodati još nekakve module sa npr. slikama, ponudama itd.. a pod ostalim jezicima mi to nema smisla, jedini način bi mi bio da koristim dva ili više fizičkih predložaka da to napravim, sada sa ovim tzv..profilima mi to više nije potrebno.
Nadam se da sam uspio malo pomoći sa ovim svojim postom  ;D
I noga u dupe je korak naprijed

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #22 : 23. Listopad 2013, 16:52 »
Meni je sada jasno!  :)

zerix

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 17
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #23 : 07. Travanj 2014, 12:49 »
http://makarska-villas.com/hr/

ja sam uspio objawit neke jezike dok francuski nikako da mi pokaž

radi se o joomli 3.2.3

http://makarska-villas.com/hr/

miki

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 198
  • Karma: 6
  • Joomla podrška, prilagodba mobilnim uređajima
    • Profil
    • Igre, forum i uradi sam
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #24 : 07. Travanj 2014, 18:30 »
Ljudi ajde da se malo i ja uključim u temu, prvo da pojasnimo 'proizvođaće/pisce' predložaka, večina njih koristi neki svoj framework za prikaz NJIHOVIH predložaka, pa tako JoomlaRT koristi T3, RT Gantry itd, itd.. i svi oni zbog dodatnih mogućnosti samog menia imaju ili zadanu poziciju za meni ili je sam odrediš ali većina tih komercijalnih proizvođača parsiraju menije kroz svoj predložak, znači malo ih ima mogućnost da poziciji za meni dodjeliš defaultni joomlin meni modul, ok ovo smo malo pojasnili  :) a sada da se vrnemo na riješenje problema, jednostavno ga riješiš tako da u komponenti za upravljanje sa predlošcima kopiraš predložak u toliko primjera koliko imaš jezika i pod opcijama za odabir menija za svaki TAJ predložak/template odabereš jedan jezik, struktura pod odabirom bi bila otprilike ovako:
'Template-Default' zadani za sve, za izbornik odabereš onaj Defaultni izbornik koji može imati samo Naslovnicu ili Home meni
'Template-HR' DODJELJENO samo izborniku koji se odnosi za HR, npr: Naslovna, galerija, kontakt itd.. pod opcijama predloška odabereš za izbornik taj HR, i tako za sve ostale
Sada se vračamo na onaj Defaultni predložak, na početku u njemu posložiš sve kako želiš da ti site izgleda, ovi ostali 'kopirani' predlošći nisu fizički kopirani da ne pomisliš da imaš u mapi templates još 5 kopija cijelog predloška, nego su samo dodani u bazi sa eventualnim promjenama ako si ih napravio, a u ovom slučaju su napravljene jer je dodan drugi izbornik, ostalo ništa nemoraš mijenjati ako neželiš.
Sada ovdje možemo lamentirati dali ovo ima logike?, ja sam stava da ima, kako? npr. radim multi site i pod prikazom u HR jeziku želim objaviti/dodati još nekakve module sa npr. slikama, ponudama itd.. a pod ostalim jezicima mi to nema smisla, jedini način bi mi bio da koristim dva ili više fizičkih predložaka da to napravim, sada sa ovim tzv..profilima mi to više nije potrebno.
Nadam se da sam uspio malo pomoći sa ovim svojim postom  ;D
Slažem se :)

zerix

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 17
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #25 : 09. Travanj 2014, 15:59 »
dakle procedura je
instalirat jezike
dodatih u sadržaje  u uprawljanju jezicima
osposobit plugin za jezike
 osposbit  module za promjenu jezika
 naprawit sadržaje na jezicima
izbornike i menije za swaki jezik
ja ubočajno u glavnome meniju stawim swe menije podijeljene po jezicima
ako kome treba pomoć nek se jawi

ay

 

joomla_antivirus_logo