joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem  (Posjeta: 10209 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« : 21. Listopad 2013, 07:57 »
Bok ekipa,

instalirao sam Joomlu 3.1.5 u quickstart modu. (dakle gotovi template) postavio sve kako želim na HR jeziku. Instalirao ostale jezike (site, administrator i content) napravio izbornike kako treba u svim jezicima, napravio sam main menu u svim jezicima u modulima, aktivirao sam "language filter" u pluginima.

Napravio sam članke za ostale jezike i postavio ih svakog na njegov jezik...

Aktivirao sam modul language switcher.

No nema zastavica, na naslovnici mi je sve prazno i link je naziv/index.php/en

Zapeo sam i ne znam što krivo radim, a kontam da sam nešto krivo napravio... :)

Može li mi tko malo pomoći?

Hvala  :pivo:

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #1 : 22. Listopad 2013, 10:09 »
Može li mi tko samo malo pomoći? Ima li iskusnih u ovome?

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.060
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #2 : 22. Listopad 2013, 11:15 »
A jesi uključio "System - Language Filter" plugin ?
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #3 : 22. Listopad 2013, 11:22 »
I ono glavno pitanje koje svi propuste (ne čitaju kako treba) pa ga treba pitat; imaš li jedan glavni menu koji je namješten kao glavni za jezik; ALL, te ima li home stavku definiranu?
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #4 : 22. Listopad 2013, 12:50 »
A jesi uključio "System - Language Filter" plugin ?

Da, pa napisao sam da jesam...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #5 : 22. Listopad 2013, 12:51 »
I ono glavno pitanje koje svi propuste (ne čitaju kako treba) pa ga treba pitat; imaš li jedan glavni menu koji je namješten kao glavni za jezik; ALL, te ima li home stavku definiranu?

Tako je imam Namješten je na All i ima žutu zvjezdicu, glavni je!

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #6 : 22. Listopad 2013, 12:53 »
Kada ručno probaš forsirat link /index.php/en u samo index vrača ga nazad?

I da li ti se u backendu pojavljuju zastavice na menijima?
« Zadnja izmjena: 22. Listopad 2013, 12:58 ikiK »
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #7 : 22. Listopad 2013, 14:12 »
Kada ručno probaš forsirat link /index.php/en u samo index vrača ga nazad?

I da li ti se u backendu pojavljuju zastavice na menijima?

U main menu "Naslovnica" je bila namještena na Featured articles.

U menijima mi je svaka naslovnica (na negleskom, njemačkom i talijanskom sa zastavicom) vidi privitak.

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #8 : 22. Listopad 2013, 14:17 »
Koji to menu gledamo?
Sve se meni čini da si nešto zbrljao. Napravi mi log in podatke da bacim oko.
Jer ako ti je ovo Main menu hr koji gledamo onda ti i naslovnica treba biti na CRO. I tako u svakom meniju.
...
A u onaj Main menu bez nastavka jezika ti treba biti Jedan home namješten s all jezikom...
« Zadnja izmjena: 22. Listopad 2013, 14:22 ikiK »
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #9 : 22. Listopad 2013, 14:31 »
Koji to menu gledamo?
Sve se meni čini da si nešto zbrljao. Napravi mi log in podatke da bacim oko.
Jer ako ti je ovo Main menu hr koji gledamo onda ti i naslovnica treba biti na CRO. I tako u svakom meniju.
...
A u onaj Main menu bez nastavka jezika ti treba biti Jedan home namješten s all jezikom...

Gledamo main menu (ok tu su sada i HR članci)... uf sada si mi ga zakomplicirao :) evo poslao sam ti log in podatke

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #10 : 22. Listopad 2013, 15:32 »
Issssss daleko najlošije sučelje predloška...
Prvo sam prebacio sve cro linkove u cro menu...
http://joomla25-templates.joomlart.com/ja_droid/?tp=1
Uopće nemaš poziciju za objavit menu module. Ja sam ti ih sad objavio na user1 (a tebi uopće nisu bili objavljeni na pozicijama aktivnog predloška). Sada ti to radi...
No sami template ti ne dopušta da išta objavljuješ na poziciji gdje on postavlja menu. A menu koji on postavlja se namješta u template opcijama pod profiles - Menu Type. No tamo možeš odabrati samo jedan npr hr, i čim prebaciš na drugi jezik ovaj nestane (pošto je samo za hr).


Užas...
Uglavnom moraš taj top.mainnav nekako definirat kao modul poziciju te u njega objavit ove sve menu module za sve jezike te će ti onda to radit. Jer izgleda da uopće nisu mislili na ovakve stvari kada su radili predložak...

Edit; a bome niti modul za prebacivanje jezika ti nije uopće bio objavljen na poziciji aktivnog predloška...
« Zadnja izmjena: 22. Listopad 2013, 15:41 ikiK »
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #11 : 22. Listopad 2013, 16:03 »
Issssss daleko najlošije sučelje predloška...
Prvo sam prebacio sve cro linkove u cro menu...
http://joomla25-templates.joomlart.com/ja_droid/?tp=1
Uopće nemaš poziciju za objavit menu module. Ja sam ti ih sad objavio na user1 (a tebi uopće nisu bili objavljeni na pozicijama aktivnog predloška). Sada ti to radi...
No sami template ti ne dopušta da išta objavljuješ na poziciji gdje on postavlja menu. A menu koji on postavlja se namješta u template opcijama pod profiles - Menu Type. No tamo možeš odabrati samo jedan npr hr, i čim prebaciš na drugi jezik ovaj nestane (pošto je samo za hr).


Užas...
Uglavnom moraš taj top.mainnav nekako definirat kao modul poziciju te u njega objavit ove sve menu module za sve jezike te će ti onda to radit. Jer izgleda da uopće nisu mislili na ovakve stvari kada su radili predložak...

Edit; a bome niti modul za prebacivanje jezika ti nije uopće bio objavljen na poziciji aktivnog predloška...

Kako nemam... pa cijeli meni je bio objavljen gore dok nisam počeo stvariati ostale menije... (kada je samo main menu aktivan vodoravno je sve posloženo... kao i na onom primjeru što sam ti poslao u PM. Ne valja ovo na user1. Opet kažem... maknem li sve menije, isključim li te multilanguage opcije 100% sve radi u vodoravnom obliku kao na primjeru starog weba.

modul language swicher je bio na user4 custom poziciji i to je okej bilo... :) samo to što je aktivno što nije... to ja ne kontam očito...

JA_slideshow i ona tri modula su na naslovnici... i to je sve.

Ja sada ne znam što bi radio s tim...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #12 : 22. Listopad 2013, 16:06 »
Sada kada kliknem na engleski nema ni menija ni prijevoda članka...

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #13 : 22. Listopad 2013, 16:11 »
Kako ne razumiješ... Predložak ti sam vuće jedan meni i stavlja na tu njegovu poziciju. Ne vuće modul, već meni koji ti sam namjestiš u opcijama predloška a tamo možeš samo namjestit jedan neovisno o jeziku na kojem je stranica. Ono što tebi treba je ta pozicija za menu module svih jezika. Sam predložak uopće nema tu poziciju. I radi ti i sad, klikni na hr i meni će ti se pokazat na pravom mjestu no čim promjeniš jezik nestat će.
...

Warning_in_array

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 40
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Joomla 3.1.5 multilanguage site - problem
« Odgovori #14 : 22. Listopad 2013, 16:15 »
Ok dakle sada kada otvorim domenu je prvo engleski?
Kako da namjestim da bude HR jezik sa vodoravnom navigacijom prvi i da mi se pojavi sve kao na staroj naslovnici? Da module dodjelim HR meniju ili što?

Predložak po defaultu prikazuje main menu (kada se ništa ne mjenja) i u tom menu sam ja napravio tih 6 članaka na HR jeziku.... nakon toga sam napravio još ostale menije na ostalim jezicima i stavio prevedene članke u njih... i tu sam zapeo...

Pa što sad da radim?

 

joomla_antivirus_logo
anything