joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Configuration PHP  (Posjeta: 12145 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Configuration PHP
« : 29. Kolovoz 2013, 22:42 »
Tko zna posložiti datoteku za joomlu 3.o-

Imam  podatke za bazu ali ne radi kad se uredi datoteka od 2.5 joomle.

Datoteka je slućajno promjenjena a backup-a nema.

wooer

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 4
  • It's not bogus, it's an IBM standard
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #1 : 30. Kolovoz 2013, 00:20 »
Skini instalacijski paket i u installation direktoriju se nalazi datoteka naziva 'configuration.php-dist'. U njoj uredi varijable za bazu, korisnika baze i lozinku, te preimenuj datoteku u configuration.php te ju spremi u root svoje joomle. Ostatak konfiguracije mozes srediti u administracijskom sučelju.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #2 : 30. Kolovoz 2013, 13:32 »
jtablesession :: Store nije uspjelo
DB funkcija nije uspjelo uz pogrešku brojem 1146 Tablica 'hdzkc_jmln1.hdzkc_jmln1session' ne postoji SQL = INSERT INTO `hdzkc_jmln1session` (`session_id`, `vrijeme`, `username`, `gid`, `gost`, `client_id`) VALUES ('9 cc7093a068945b2ab732ec71f848cea ', '1377861939','', '0 ', '1', '0 ')

To je za mene malo teži slučaj.. neznam ni u čemu to otvoriti..otvorio sma tek dok sam preimenoval u php..

wooer

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 4
  • It's not bogus, it's an IBM standard
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #3 : 30. Kolovoz 2013, 22:05 »
Prvi dio ne razumijem gdje i kada ti se to pojavljuje. Malo više detalja je uvijek poželjno uz takve poruke sustava.

Notepad otvara sve tipove tekstualnih datoteka, a configuration datoteka kao i sve ostale joomla datoteke iskljucivo tekstualnog tipa. Za preglednije i jednostavnije uređivanje Notepad++ je preporučljiv.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #4 : 30. Kolovoz 2013, 23:10 »
Kad sam taj configuration.php stavio na server..onda se to pojavljivalo..

sad je postavljena konfiguracija od druge stranice i baze (od poodomene)

Pošaljem  na pp taj file


Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #5 : 02. Rujan 2013, 20:47 »
Ima tko ideju kako to da riješim..

bruno-d

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 28
  • Karma: 2
    • Profil
    • webstanica.net
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #6 : 03. Rujan 2013, 08:44 »
imas od stare joomle last login u session.

Probaj.
Spoji se na MySql bazu. Izbriši sve usere. Kreiraj novi.

i
provjeri imas li kreiran user i pass za pristup bazi ( ako si mjenjao prije.)

a ako je to vec rjeseno.. podjeli
PSD -> Joomla

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 29
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #7 : 03. Rujan 2013, 09:23 »
imas od stare joomle last login u session.

Probaj.
Spoji se na MySql bazu. Izbriši sve usere. Kreiraj novi.
i
provjeri imas li kreiran user i pass za pristup bazi ( ako si mjenjao prije.)

Čovječe božji, ajd molim te prestani pisati stvari po forumu za koje nisi siguran, odgovorit će neko drugi - ovako samo širiš dezinformacije i radiš čovjeku samo dodatne probleme...

Koja je korist od brisanja korisnika i kako će mu to pomoći??? Prvo što će se dogodit kad izbriše korisnika je da će mu popucati svi članci jer će created_by biti neispravan budući da je u bazi zapisan a taj userId ne postoji... Nadalje kad se već brišu i rade novi korisnici direktno na bazi, onda bi trebao znati i da se treba dobro popuniti aro_map tablica na J1.5 odnosno user_usergroup_map na J2.5

Ako već kod brisanja ciljaš na stari session (koji bi ovako i onako, po defaultu izbrisao za 15 minuta), onda treba isprazniti sessions tablicu, a ne korisinike... Dakle
TRUNCATE `xxxxx_session`;(naravno xxxxx se zamjeni s prefixom) i "resetiranjem" ove tablice će svi korisnici trenutno prijavljeni - biti odjavljeni...

Nego ajmo na problem....
Što se tiče ovog Error-a kojeg ti je izbacio, lijepo ti kaže da tablica s tim imenom ne postoji u bazi...
E sad... budući da skažeš da si kopirao configuration.php od druge Joomle i promijenio podatke za spajanje na bazu, iz errora je vidljivo da su podaci za spajanje ok, ali ne štima tablica. Prvo đto bi provjerio, s obzirom da si kopirao configuration.php moja pretpostavka je da ti je ostao prefix tablice krivi u toj datoteci... Zato se fino spoji na bazu i pogledaj koji je prefix - to je prvi dio imena svih tablica, vidjet ćeš da se ponavlja po svima - nešto tipa
xxxxx_assets
xxxxx_associations
xxxxx_banners
.....

E sad si fino zapišeš taj prefix, odeš u configuration.php, pronađeš varijablu odnosno redak
public $dbprefix = 'yyyyy_';i promjeni prefix u odgovarajući...
« Zadnja izmjena: 03. Rujan 2013, 09:26 Dario [ORION] »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

bruno-d

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 28
  • Karma: 2
    • Profil
    • webstanica.net
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #8 : 03. Rujan 2013, 10:10 »
Da Dario.
Imaš potpuno pravo. Potpuno krivo sam se izrazio.
Opce nisam razmisljao da covjek ima napunjen sajt.
Imao sam takav slucaj. I rjesio ga.. Zapravo sam u glavi slozio sebi drugu pricu, a nisam kavu jos popio.

no hard feelings  :'(
Isprika.
PSD -> Joomla

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.050
  • Karma: 29
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #9 : 03. Rujan 2013, 12:55 »
Da Dario.
Imaš potpuno pravo. Potpuno krivo sam se izrazio.
Opce nisam razmisljao da covjek ima napunjen sajt.
Imao sam takav slucaj. I rjesio ga.. Zapravo sam u glavi slozio sebi drugu pricu, a nisam kavu jos popio.

no hard feelings  :'(
Isprika.

Ma nije frka, samo moraš pazit što pišeš jer većina dolazi ovdje po pomoć i moraš računati da dosta njih nije baš u tom poslu, pa bi primjerice s tvojim odgovorim (s obzirom da je MySQL u pitanju) bespovratno izbrisao korisnika, tu ne postoji Undo nažalost :)

Dakle ako nisi 100% siguran, napiši čovjeku da nisi ziher ili nešto :)

 :pivo:
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #10 : 04. Rujan 2013, 21:28 »
Probat ću narednih dana to riješiti..pa javim.

 8)

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #11 : 04. Rujan 2013, 21:46 »
Probat ću narednih dana to riješiti..pa javim.

 8)

Čitajući sve ovo nista nisam shvatio - sto tebe muči configuration.php ili ova greska sa session-om?
Truth will set you free

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #12 : 16. Rujan 2013, 22:37 »
configuration.php koji je prepisan slučajno sa datotekom od poddomene


Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #13 : 17. Rujan 2013, 10:10 »
configuration.php koji je prepisan slučajno sa datotekom od poddomene

Znači trebas izmjenit paramatere baze i putanju do tmp i logs i to je to - jel to problem ili ?
Truth will set you free

Hanza

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Configuration PHP
« Odgovori #14 : 17. Rujan 2013, 23:05 »
meni je, joomla je 3.o

Skinio sam  instalacijski paket i u installation direktoriju datoteku  naziva 'configuration.php-dist'. To je za mene malo teži slučaj.. neznam ni u čemu to otvoriti..otvorio sam tek dok sam preimenoval u php..U njoj sam ispravio podatke  za bazu, korisnika baze i lozinku, te preimenovao datoteku u configuration.php te ju spremio u root joomle.

Tu nešto nisam dobro napravio jer mi je izbacilo ovo;

jtablesession :: Store nije uspjelo
DB funkcija nije uspjelo uz pogrešku brojem 1146 Tablica 'hdzkc_jmln1.hdzkc_jmln1session' ne postoji SQL = INSERT INTO `hdzkc_jmln1session` (`session_id`, `vrijeme`, `username`, `gid`, `gost`, `client_id`) VALUES ('9 cc7093a068945b2ab732ec71f848cea ', '1377861939','', '0 ', '1', '0 ')

 

joomla_antivirus_logo