joomla_antivirus_logo

Autor Tema: DIV se slomi  (Posjeta: 1747 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
DIV se slomi
« : 17. Srpanj 2013, 10:20 »
Evo, imam jedan kod:
Citat:
<?php echo '<div id="container" style="max-width:1200px;">'; ?>
<?php echo '<div id="menu" style="background-color:red;color: #000000; padding: 0px;   font-family: tims, cursive, serif; margin: 2px 0px 2px; font-size:13px; line-height:14px; position: relative;height:100px;width:130px;float:left;">'; ?>
<?php echo '<b>Izbor 1:<br>'; ?>
<?php echo 'Izbor 2:<br>'; ?>
<?php echo 'Izbor 3:</b><br></div>'; ?>

<?php echo '<div id="content" style="background-color:blue;color: #519BDA; padding: 0px;   font-family: tims, cursive, serif; margin: 2px 0px 2px; font-size:13px; line-height:14px; position: static;height:100px;max-width:670px;float:left;">'; ?>
<?php echo '<font color="#000000">'.$array[0].'</font color>'.'<br>'; ?>
<?php echo '<b><font color="#00CC00">'.$array[1].'</font color></b>'.'<br>'; ?>
<?php echo $array[2].' '.$ikona.' '.$array[3].' '. $ikona.' '.$array[4].' '.$ikona.' '.$array[5].' '.$ikona.' '.$array[6].' '.$ikona.' '.$array[7].' '.$ikona.' '.$array[8].' '.$ikona.' '.$array[9].' '.$ikona.' '.$array[10].' '.$ikona.' '.$array[11]; ?>

<?php echo '</div>'; ?>
pa neznam, zašto se div na malom monitoru slomi... Trebao bi biti plavi pored crvenog, a ne izpod...

bruno-d

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 28
  • Karma: 2
    • Profil
    • webstanica.net
Odg: DIV se slomi
« Odgovori #1 : 17. Srpanj 2013, 12:54 »
ovak na prvu...
mislim da nije zatvoren div container


Prikaz sa zatvorenim zadnjim divom

<div id="container">

<div id="menu">
<ul>
<li>Izbor 1:</li>
<li>Izbor 2:</li>
<li>Izbor 3:</li>
</ul>
</div>

<div id="content">  </div>

</div>

</div>  - ovaj fali

a kaj se tice css -> firebug
« Zadnja izmjena: 17. Srpanj 2013, 13:00 bruno-d »
PSD -> Joomla

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: DIV se slomi
« Odgovori #2 : 17. Srpanj 2013, 13:49 »
Evo, sam sredio. Fali je jedan div, a width sam stavio na 100%

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.037
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: DIV se slomi
« Odgovori #3 : 23. Srpanj 2013, 12:48 »
Samo jedna opaska..... br tagovi se moraju "self close"-ati ako želiš imati XHTML validan kod.... također, JCE editor će ti taj tag stripati kao neispravan...

Dakle "<br />" umjesto "<br>"
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: DIV se slomi
« Odgovori #4 : 23. Srpanj 2013, 13:04 »
Hvala Dario! Ispravit ču ovo.

 

joomla_antivirus_logo
anything