joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Problem admistracije  (Posjeta: 3135 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Puky

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 6
  • Karma: 0
    • Profil
Problem admistracije
« : 11. Lipanj 2013, 05:54 »
Poštovani forumaši. Nisam neki ekspert u joomli, ali je koristim za postavljanje web site još do J 1.0. Uglavnom je sve bilo OK, uz ponekad Vašu pomoć. Neću nabrajati web site koje sam postavio, jer reklama nije dozvoljena.

Ubrzo po izlasku J 3, samo je počeo korisititi. No javlja mi se problem.
Ne mogu namjestiti da se članci na naslovnici "ređaju" kako ja želim nego rade kako sami žele :) :).
Npr. Najgornji bi trebao biti najnoviji, ali on ga postavi na dno ili obrnuto. (reči ćete da griješim u postavkama) ali nešto mi fali, evo slika:



Ono što sam obilježio crvenim, nema opcije     "Detalji"  "Napredne opcije"    " Dodijeljeni Moduli za ovu stavku izbornika"
Na drugoj stranici to postoji, ali ne šljaka, mogu mijenjati koliko želim, on radi po svom :(.

Pokušavam namjestiti ovdje:



ali me ne doživljava  :(

A da recimo na naslovnici složim 1 glavni 6 uvoda 4 linka u 2 kolone, nema šanse, mogu pisati brojeve koje želim i snimati ih ne doživljava me  >:( , a to sam na starijim verzijama radio bez problema  0:)

Molim Vas ima li pomoći ?  Ima li netko iskustva s J 3.1.1. ??   Očigledno negdje fulam  :'(

Zahvaljujem što ste pročitali ovaj post i još više za savjet !  :vino:

triolatice

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 119
  • Karma: 0
    • Profil
    • Joomla developing
Odg: Problem admistracije
« Odgovori #1 : 11. Lipanj 2013, 17:40 »
Nebi se želio previše zaletetjeti pa ti nešto krivo napisati, međutim  i sam predložak mora u potpunosti podržati sve ove opcije koje su tebi dostupne u administraciji . Priložio si nam i slike , ali na kojima ja uz najbolju volju ne vidim ništa , jer su smanjene na 25 % ( procjena) od stvarne velićine. Kod povećanja se loše vide . Navedi nam i koji predložak koristiš. Ja sam imao jedna sluča na j2.5  gdje sam morao modificirati predložak jer se prikazivalo ono što nisam želio.

Puky

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 6
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Problem admistracije
« Odgovori #2 : 11. Lipanj 2013, 21:04 »
OK, evo povećavama th. dopunjavam !

Predložak je    "J51_Oxygen - Osnovno"




Dario

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.185
  • Karma: 37
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Problem admistracije
« Odgovori #3 : 12. Lipanj 2013, 08:11 »
Nebi se želio previše zaletetjeti pa ti nešto krivo napisati, međutim  i sam predložak mora u potpunosti podržati sve ove opcije koje su tebi dostupne u administraciji.

Kako predložak može imati veze s content komponentom i njenim opcijama? Template ima jednostavno "prostor" odnosno svoje mjesto u layoutu gdje će se renderirati komponente, ali to nema apsolutno nikakve veze s ovim pitanjem iznad.....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

triolatice

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 119
  • Karma: 0
    • Profil
    • Joomla developing
Odg: Problem admistracije
« Odgovori #4 : 12. Lipanj 2013, 08:20 »
Nebi se želio previše zaletetjeti pa ti nešto krivo napisati, međutim  i sam predložak mora u potpunosti podržati sve ove opcije koje su tebi dostupne u administraciji.
Kako predložak može imati veze s content komponentom i njenim opcijama? Template ima jednostavno "prostor" odnosno svoje mjesto u layoutu gdje će se renderirati komponente, ali to nema apsolutno nikakve veze s ovim pitanjem iznad.....


Potpuno si u pravu , dao sam pogrešnu napomenu. Kod mene se vide opcije koje nedostaju kao što prikazuje prva slika.
« Zadnja izmjena: 12. Lipanj 2013, 08:25 Dario [ORION] »

bruno-d

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 28
  • Karma: 2
    • Profil
    • webstanica.net
Odg: Problem admistracije
« Odgovori #5 : 25. Lipanj 2013, 12:57 »
Bok. Ukoliko koristis link na istaknute clanke
(Blog featured)  provjeri u svom
templet/html/com_content/ da ne postoji override ili provjeri postoji li
opcenito css za za blog .

Mozes postaviti zeljene parametre i dodjeliti
drugi templete style ( npr defaultni od joomle)  za taj link kao provjeru. Ako na tom templetu radi
znat ces na cemu si.

Takoder provjeri postavke menija i generalne postavke za sadrzaje.
A ako si u meduvremenu ovo rijesio slobodno podjeli.
Pozdrav
PSD -> Joomla

 

joomla_antivirus_logo