joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?  (Posjeta: 19140 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nathan_01

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #15 : 13. Svibanj 2013, 23:04 »
I meni radi na testnoj stranici na kojoj sam odmah instalirao Joomlu 3.1.

No, na ovoj pravoj stranici kada probam s j 2.5 prijeći na j 3.1. i napraviti taj upgrade, jednostavno prijavljuje onu grešku. Sva sreća da sam i ja pravio backup pa jedva vratio cijelu stranicu na j 2.5., tj. ovu iz hostinga su vraćali, a sad mi glupo opet ići upgrade i onda opet nešto zeznuti.

Da vas pitam, kako da napravim testni site same strane na nekoj poddomeni recimo test.hororvizija.net, ali da sve bude kao na pravom siteu i da na njemu isprobavam taj upgrade?
Jel moram prenijeti sve datoteke jednu po jednu ili kako?

triolatice

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 119
  • Karma: 0
    • Profil
    • Joomla developing
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #16 : 14. Svibanj 2013, 00:58 »
Jednostavno ako imaš pristup preko SSH na svoje web stranice i ako se znaš koristiti c-panelom (vjerujem da znaš).


  • Napravi sql dump  baze podataka za svoj site.
  • U c-panelu napravi drugu novu bazu ,drugačijeg imena npr kao što ti je buduća poddomena
  • Inportiraj sql dump u novu bazu ( sada imaš dvije baze sa identičnim podacima)
  • Spoji se na sa SSH na svoj hosting paket
  • Unesi slijedeći kod
cd www
cp * test

Ovdje predpostavljam da su ti webstranice jedine unutar tvoga hosting paketa i da se nalaze u ROOT direktoriju.

Nakon toga u c-panelu postaviš poddomenu koja pokazuje na "test" folder , i promjeniš unutar configuration.php datoteke podatke o bazi podataka.  Pazi da ne mijenjaš conf datoteku unutar root foldera , onu unutar "test" foldera. Možeš to uraditi pomoću filemenagera .

Druga metoda ti je da pomoću FTP-a napraviš novi "test" folder i uz pomoć c-panela instaliraš novu instalaciju joomle u taj folder. Promjeniš configuration datoteku da pokazuje na bazu koju si napravio u točki 1. 2 i 3.

« Zadnja izmjena: 14. Svibanj 2013, 01:02 triolatice »

Mislav

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 104
  • Karma: 9000
  • System, hosting & server administrator
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #17 : 14. Svibanj 2013, 09:51 »
Sumnjam da ima SSH pristup, pretpostavljam da 90-95% ljudi (ako ne i više) nema SSH pristup, već samo pristup nekom od panela (cPanel, Plesk, nešto treće).
System, hosting & server administrator
http://mislav.eu/

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #18 : 14. Svibanj 2013, 17:44 »
Jednostavno ako imaš pristup preko SSH na svoje web stranice i ako se znaš koristiti c-panelom (vjerujem da znaš).
Ne misliš da je to možda mali overkill^^ ?
P.S. Opominjem sam sebe za ovaj post  8)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

triolatice

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 119
  • Karma: 0
    • Profil
    • Joomla developing
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #19 : 25. Svibanj 2013, 08:04 »
Ja sam se toliko privikao na korištenje SSH da ne mogu bez toga živjeti, ovaj uređivati neki hosting paket. 
U večini slučajeva kada je sve ispravno podešeno i ne trebaš izvodiit neke "bijesne gliste" onda ti to i ne treba. Navest ću poneki sličaj kada ti koristenje dotičnoga može "olakšati život".


1. Imaš paket sa nekoliko domena. Glavna domena koja je u root se briše ( više se ne produžuje registracija) , stranice se ukljanjaju(fizički brišu) ,  a na njeno mjesto dolazi drugi sadržaj koji je unutar nekoga foldera.


2. Prelaziš iz jedne verzie joomle u drugu , slike i ostale datoteke će se koristiti i u novoj verziji.


3. Neka od komponenti ti odbija da se instalira.
4. Neki od foldera ti nema odgovarajuće dozvole.
5. Programer si pa želiš nešto direktno editirati bez da to radiš predhodno lokalno.


Navedene radnje mogu se obaviti i drugim alatima , da nebi bilo takvih pomisli, međutim ovakav postupak je mnogo brži.

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #20 : 25. Svibanj 2013, 10:16 »
Pozdrav,

osobno koristim ssh pristup za neke zahtjevnije radnje kao prijenos sadrzaja izmedu hosting domena ili preinaka na samom serveru.

Ostale stvari kao editiranje online koristim phpdesigner sa ugradenim ftp clientom i sve tako odrađivam - nemam potrebe se spaja na ssh kako bi uredio neki php/css file.

Popriličan broj hosting providera uopce ne davaju ssh pristup jer moras dobro znat sto radis i kako radiš. Prvenstveno moras znat oko linuxa i svega sto ide u paketu.

Preporuka je cPanel i program za editiranje php/css sa mogućnosti spajanja na ftp
Truth will set you free

Nathan_01

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #21 : 24. Ožujak 2014, 20:04 »
Eto mene nakon dugo vremena. :D Vidim da sam imao ispada :posipa se pepelom:  :-[

Uglavnom, na Joomlu 3 još nisam prešao. :D Tako sam ovih dana probao sve ručno prebaciti, kako je netko opisao da kopiram cijelu stranicu kao test site s Ak. Kickstar, što sam i napravio, to je super prošlo. Onda sam doslovno sve pluginove i komponente deinstalirao, kao i template i otišao update s 2.5 na 3 i stalno mi javlja jednu te istu grešku:

Fatal error: Call to undefined method RuntimeException::get() in /home/hororviz/public_html/libraries/joomla/error/error.php on line 797

Nemam stvarno pojma gdje je zapelo i kako to zaobići.

Mislio sam da bi još jedino mogao recimo, na poddomeni instalirati Joomlu 3, instalirati predložak koji je kompatibilan s tom novom Joomlom i onda ručno prebaciti sve članke.
Recite mi samo koji je najbezbolniji i najbrži način i jel će mi svi linkovi k tim člancima ostati isti pošto se u istima nalazi i ID svakog članka.

Hvala unaprijed

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #22 : 25. Ožujak 2014, 08:17 »
Nisam iskreno još radio s 2.5 na 3.0, ali ako se radi samo o člancima, ja bi ih svakako išao ručno prebacivat preko MySQL-a. Znači treba usporediti #__content tablicu i vidjet jel ima kakvih razlika u strukturi. Ako nema, onda si gotov za 5 minuta, a ako ima razlika onda treba select-at samo polja koja su ista pa exportat selektirano - i dalje je isti postupak s importom.... Na taj način će ti ostati svi ID-jevi članaka isti - budući da doslovno kopiraš staru tablicu u novu.

Možda ima kakvo jednostavnije rješenje, al ja sam osobno sigurniji kad si takve stvari ručno napravim.
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Nathan_01

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #23 : 25. Ožujak 2014, 23:04 »
Instalirao sam sad na testnu stranicu Joomlu 3 i gledam sad malo opcije i ne mogu vjerovati da ista nema mogućnost da se jedan članak nalazi u dvije kategorije? Jel to stvarno tako kao i u J 2.5. ili krivo gledam?

Mislim, sad na Joomli 2.5 tu mogućnost koristim samo preko određenog modula, no mislio sam da to u trojci već ima instalirano u samu Joomlu?

Nathan_01

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #24 : 25. Svibanj 2014, 14:58 »
Ovo je već po ne znam koji put da pokušavam prijeći na Joomlu 3.
Napravim sve kako treba i neće, pa neće.
Prvo napravim backup, instaliram ga u testni file i krene. Doslovno deinstaliram SVE komponente, pluginove, module i template-ove koji nisu komp. s 3-com.
Provjerim bazu, kaže da je ažurna.
Odem da mi nadogradi joomlu i uvijek, ali uvijek mi izbacuje ovu grešku:

'libraries/joomla/error/error.php on line 797'

Ajde molim vas pomagajte, koji je to vrag? Pročitao sam razna iskustva s prelaskom i većini izbaci ovu grešku, kako to popraviti?

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #25 : 26. Svibanj 2014, 08:19 »
daj nam cijelu grešku koju ti izbaci, ne samo datoteku...
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Nathan_01

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #26 : 26. Svibanj 2014, 17:51 »
Proguglao sam i vidim da 90% ljudi se bori s tom greškom, vjerojatno ima veze s nekim pluginom ili komponentom, iako sam ih sve doslovno deinstalirao.

Fatal error: Call to undefined method RuntimeException::get() in /home/public_html/libraries/joomla/error/error.php on line 797

Nathan_01

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #27 : 26. Svibanj 2014, 19:50 »
Iz stotog pokušaja napokon sam uspio, no naravno uz neke errore koji mi se sad javljaju.
Uglavnom ulogiran sam u panel i mogu otvoriti početnu stranicu. E sad, ako netko zna kako riješiti ove greške:

Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /home/hororviz/public_html/3joomla/administrator/components/com_modules/controller.php on line 36

i ovu

 1146 Table 'hororviz_3joomla.jos_postinstall_messages' doesn't exist SQL=SHOW FULL COLUMNS FROM `jos_postinstall_messages`
 Return to Control Panel

Adi

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 56
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #28 : 06. Siječanj 2015, 00:28 »
Da ne otvaram novu temu, valjda netko i ovdje odgovori. Zanima me sad kada uradim migraciju sa 2,5 na 3 ide li i Kunena, mislim hoce li se ona uz clanke, korisnike i ostale prebaciti?. Ovako sam pri migraciji s 1,5 na 2,5 izgubio sav forum  >:D

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako prijeći na Joomlu 3 s Joomle 2.5?
« Odgovori #29 : 07. Siječanj 2015, 13:45 »
To ne ovisi o Joomli već o Kuneni. Uglavnom ako se napravi samo instalacija 3.x preko 2.x onda tablice ostajum dakle ako se ne varam bit će dovoljno instalirat novu kunenu na novu joomlu i to bi trebalo radit.

P.S. ovo je sve u teoriji, neznam kak je rađena Kunena....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo
anything