joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Stranica radi preko Croma potpuno, dok na Firefoxu ne  (Posjeta: 3244 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Siniša

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 54
  • Karma: 0
    • Profil
Pozdrav!

Radim na web shopu koji se normalno prikazuje u Cromu, dok se u Firefoxu ne želi aktivirati košarica, točnije ne može se naručiti proizvod.
Pošto je stranica na početku svojeg putovanja, svaka sugestija je dobrodošla.

Radi se o http://nema-da-nema.com/

Hvala unaprijed!
« Zadnja izmjena: 13. Ožujak 2013, 01:13 smunjas »

Hrvoje.T

  • Designer Team
  • ***
  • Postova: 131
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Stranica radi preko Croma potpuno, dok na Firefoxu ne
« Odgovori #1 : 13. Ožujak 2013, 07:22 »
Ok je design ajmo rreći recimoo font slova za opis artikla neka bude:arial.font-size:14px cijena artikl aajmo reći crvena bolje naglašava design i artikl koji se prodaje.

product price ( Mobilna fiskalna kasa D120 Mobilna fiskalna kasa D120 3,287.50 kn;
Mobilna fiskalna kasa D110)OPIS .horizontal-scroller-bottom   theme css linija 50:font-size15px a ne 90% jer je premalo a ovako je bolje jasno i čitko vidi.

očito gore desno pored font sizera imaš nešto što smeta pa se vrti non stop zna malo iritirati.možda se radi o modulu se dodatnim postavkama pa si ka prikrio css-om ili isključio neke vrijednosti pa zato radi.?Sad da ne solim pamet ok se čini.Možda bih ja drugačije riješio neke stvari vezane uz design ali glavno da tehnički radi shop.Pohvala!
I'm non dolor dolor, sed temo, sed debes

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.053
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Stranica radi preko Croma potpuno, dok na Firefoxu ne
« Odgovori #2 : 13. Ožujak 2013, 09:35 »
Prvo me čudi kako koristiš VirtueMart, a nigdje ti nije učitan jQuery na stranici - a znam da je VirtueMart-u potreban i uključeno je nekoliko skripti koje ti omogućuju normalan rad..

Ako pogledaš FireBug u Console vidjet ćeš da imaš problema s modulom mod_rokvirtuemart_categories pa prbaj prvo s isključivanjem dotičnog modula....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Siniša

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 54
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Stranica radi preko Croma potpuno, dok na Firefoxu ne
« Odgovori #3 : 13. Ožujak 2013, 10:02 »
Hrvoje, hvala lijepo na prijedlozima, poigrat ću se sa detaljima kako si predložio.
Dario, isključivanje dotičnog modula je riješilo problem! Hvala najljepša ljudi!

Siniša

  • Mladi forumaš
  • **
  • Postova: 54
  • Karma: 0
    • Profil
Problem je riješen što se tiče prikazivanja na Firefoxu samo je to zahtjevalo gašenje modula, a to je upravo modul koji prikazuje kategorije, odnosno putokaz do samih artikala koji je neophodan segment samog web shopa jer dolazi mnoštvo raznolikih kategorija (zato se i zove nema da nema).

Ne razumijem, prilikom rada na http://www.anglerszone.com.hr/ (koji koristi isti template, inačicu VirtueMarta - doslovce isti zipani file sajt kreiran za mobitele) sve štima i na Cromu i na Firefoxu.

Eto, ako netko ima ikakvih prijedloga, dapače... Ja ću za sada vratiti taj famozni modul u funkciju tako da čisto vidite što ne štima (i nazvat ću ga famozni modul da se lakše snađete) :)

To je to... Hvala unaprijed svima dobre volje!

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.053
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Stranica radi preko Croma potpuno, dok na Firefoxu ne
« Odgovori #5 : 14. Ožujak 2013, 11:46 »
A gle.... ja sam s Joomlom, a i VirtueMart od samog početka (to mi je bio prvi sajt na Joomli 1.0 :) ) i mogu ti samo reći daje VirtueMart opširan, dobar, besplatan, bla bla - ALI ima neke tako banalne gluposti unutra, da u današnje vrijeme meni to jednostavno nije jasno - zašto i kako....

Jedan dio te priče je i javaScript, odnosno jQuery koji je toliko u kaosu da ga se ne usudim dirnuti jer izgleda ko da ga je pisao malo dijete, tako da se u većini slučajeva njegov loše napisan jQuery "pokolje" s nečim drugim na stranici - u tvojem slučaju s tim modulom...

E sad... možeš probati instalirati jQuery Easy plugin za Joomlu (potrebno ga je aktivirat i postavit poziciju na -100 - pretraži naš forum, naći ćeš uputstvo) pa vidjeti da li ti sve radi. U slučaju da ti neće raditi i dalje, idi u postavke plugina i pod exclude mu upiši "com_virtuemart" - jer ti svakako preporučam da taj plugin imaš instaliran iz razloga što će ti riješit glavobolje s višestrukim include-anje jQuery-ja i jQuery.noconflict() pozivom.....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo