joomla_antivirus_logo

Autor Tema: .htaccess i roobots.txt  (Posjeta: 1761 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dada

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 270
  • Karma: 0
    • Profil
.htaccess i roobots.txt
« : 07. Ožujak 2013, 08:20 »
Pozdrav,

kako započeti ....

htjela bih napraviti .htaccess s osnovnim korisnim postavkam ali ne znam kako se dodaju kodovi u taj fail.

nešto sam dodala čitajuči forum ali žejljela bih da netko to pregleda i kaže da  li je dobro ili treba to naprisati na drugi način.

1.Pokušala sam dodati kod koji bi mi  sve stranice domena.com  i domena/index.php  preusmjerio na www.domena.com  -- Da li sam to dobro napravila?
2.zatim sam dodala listu nepoželjnih agenta (ili kako se to već kaže).

Šaljem u prilogu svoj .htaccess kako sad izgleda   i šaljem još jedan prilog  koji sam nazvala dodati jer su navodno tamo neke korisne postavke koje bi se trebale nači u .htaccess ali ja ne znam gdje da ih dodam i da li su potrebne s obzirom na sve već što tamo ima.

nadam se da sam to nekako približila



Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.022
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: .htaccess i roobots.txt
« Odgovori #1 : 08. Ožujak 2013, 09:33 »
ovaj kod
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^apartmani-stara-novalja\.com [nc]
RewriteRule (.*) http://www.apartmani-stara-novalja.com/$1 [R=301,L]
RewriteRule ^(([^/]+/)*)index\.php http://www.apartmani-stara-novalja.com/$1 [R=301,L]

zamijeni s ovim
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[^.]+\.[^.]+$
RewriteCond %{HTTPS}s ^on(s)|
RewriteRule ^ http%1://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

i sada možeš svoj .htaccess koristiti na bilo kojoj domeni/stranici jer ime domeni nije "hard kodirano" :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

dada

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 270
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: .htaccess i roobots.txt
« Odgovori #2 : 09. Ožujak 2013, 19:40 »
ovaj kod
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^apartmani-stara-novalja\.com [nc]
RewriteRule (.*) http://www.apartmani-stara-novalja.com/$1 [R=301,L]
RewriteRule ^(([^/]+/)*)index\.php http://www.apartmani-stara-novalja.com/$1 [R=301,L]

zamijeni s ovim
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^[^.]+\.[^.]+$
RewriteCond %{HTTPS}s ^on(s)|
RewriteRule ^ http%1://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

i sada možeš svoj .htaccess koristiti na bilo kojoj domeni/stranici jer ime domeni nije "hard kodirano" :)

hvala puno

Stranicu sam provjeravala s http://www.ragepank.com/redirect-check/

i pokazalo se da  prilog 1   iz toga se zaključuje da je problematična stranica  http://www.apartmani-stara-novalja.com/index.php

koju bi trebalo preusmjeriti 301 na   http://www.apartmani-stara-novalja.com


RewriteEngine on
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^.*/index\.php
RewriteRule ^(.*)index.php$ http://www.apartmani-stara-novalja.com/$1 [R=301,L]

to bi trebala ubaciti ali ne znam da i sve stavke koda ili samo zadnje tri ? i da li može to biti isto univerzalno kao što si navoe kodove u predhodnom meilu?


tu se javlja još jedno upozorenje ali to stvarno ne razumijem gdje bih ga trebala unbaciti:

to je ovo:

How to do a 301 redirect
If you ever need to do a redirect in PHP code, make sure that you do more than just the default - ie not just the R, but the R=301 in the htaccess, or not only the "Location", but also the initial 301 Moved Permanently code. The default redirect is a non search engine friendly 302 temporary redirect.

A 301 redirect is a search engine safe way redirecting traffic.
In PHP
This PHP code must appear before any output is sent to the browser.
****************************************************************


if(preg_match("/[index.php]$/",$_SERVER[REQUEST_URI]))
{

$url="http://".$_SERVER[HTTP_HOST].preg_replace("/(index.php)$/","",$_SERVER[REQUEST_URI]);
$sapi=php_sapi_name();
if (PHP_VERSION >= '4.3.0')
{
header("Location: $url", 0, 301);
}
else if ($sapi == 'cgi' OR $sapi == 'cgi-fcgi')
{
header("Location: $url");
// Call the status header after Location so we are sure to wipe out the 302 header sent by PHP
header('Status: 301 Moved Permanently');
}
else
{
header("Location: $url");
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
}
}


Može malo pomoći i smjernice oko tih postavki ... puno hvala

ln

dada

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 270
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: .htaccess i roobots.txt
« Odgovori #3 : 10. Ožujak 2013, 15:33 »
Malo sam eksperimentirala,

kad ubacim ovaj kod u .htaccess

RewriteEngine on
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^.*/index\.php
RewriteRule ^(.*)index.php$ http://www.apartmani-stara-novalja.com/$1 [R=301,L]

ne mogu ući u administrativno sučelje  ... znači to ne nikako !

Sto znači ovaj kod koji se preporuča ubaciti u .php

if(preg_match("/[index.php]$/",$_SERVER[REQUEST_URI]))
 {

  $url="http://".$_SERVER[HTTP_HOST].preg_replace("/(index.php)$/","",$_SERVER[REQUEST_URI]);
 $sapi=php_sapi_name();
     if (PHP_VERSION >= '4.3.0')
     {
         header("Location: $url", 0, 301);
     }
     else if ($sapi == 'cgi' OR $sapi == 'cgi-fcgi')
     {
         header("Location: $url");
         // Call the status header after Location so we are sure to wipe out the 302 header sent by PHP
         header('Status: 301 Moved Permanently');
     }
     else
     {
         header("Location: $url");
         header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
     }
 }   

Ja sam to ubacila i  desilo se to da je samo jedna stranica ostala glavna što i treba biti ...ali mene muči da li je taj kod u redu i smijem li ga ostaviti u .php ????
Da li pojačava sigurnosti moje stranice ili suprotno?

hvala

d


 

joomla_antivirus_logo
anything