joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Sa joomla 1.5.9 na joomla 1.5.26  (Posjeta: 2154 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

MadMax

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: 0
    • Profil
Sa joomla 1.5.9 na joomla 1.5.26
« : 01. Veljača 2013, 19:52 »
Pozdrav ekipa!
Odmah da kažem da sam totalni amater u joomla-i.
Na serveru na kojem mi se nalazi stranica instalirana je nova verzija PHP 5.3.0. Pojavile su mi se greške u administrativnom sučelju. Od ekipe koja mi pruža hosting kazano mi je kako bih trebao joomlu 1.5.9 koju trenutno imam upgrade-ati na 1.5.26.
Kako  :-\
U administrativnom sučelju imam nešto za taj upgrade
http://imageshack.us/photo/my-images/856/joomla1c.jpg/

kliknem na "Update found" i dobijem
http://imageshack.us/photo/my-images/14/joomla2i.jpg/

kliknem "install joomla patch from 1.5.9 to 1.5.26" i dobijem
http://imageshack.us/photo/my-images/202/joomla3.jpg/

kliknem "instal from server" i dobijem
http://imageshack.us/photo/my-images/577/joomla4.jpg/

kako je sve uspješno prošlo, ali meni i dalje ostaje joomla 1.5.9  :'(

Šta da radim?
Hvala!

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Sa joomla 1.5.9 na joomla 1.5.26
« Odgovori #1 : 02. Veljača 2013, 19:21 »
Bok,

dobro su ti rekli sto trebas napravit.

Jednostavno skini verziju 1.5.26 i odpakiraj je na serveru da ti se datoteke zamjene i to je to :pivo:
Truth will set you free

MadMax

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Sa joomla 1.5.9 na joomla 1.5.26
« Odgovori #2 : 03. Veljača 2013, 12:05 »
He he znam, ali akako :(
Imam Cpanel na serveru. Je li to neki problem. Tribam li i kako napravit backup

Mislav

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 104
  • Karma: 9000
  • System, hosting & server administrator
    • Profil
Odg: Sa joomla 1.5.9 na joomla 1.5.26
« Odgovori #3 : 04. Veljača 2013, 08:17 »
Obavezno prije napravi fullbackup, za svaki slučaj - kad si na početnoj stranici, može ući u Backup Wizard i napraviš fullbackup.

Nakon toga skineš (nadam se da nisu rađeni core hakovi, pa će sve raditi) Joomlu:
http://www.joomla.org/announcements/release-news/5419-joomla-1526-released.html

upload-aš taj paket gore preko FTPa, otpakiras i izbriši cijeli installation folder.

Zadnji korak: nadaj se da sve radi  ;D
System, hosting & server administrator
http://mislav.eu/

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.053
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Sa joomla 1.5.9 na joomla 1.5.26
« Odgovori #4 : 04. Veljača 2013, 08:26 »
Možeš pratiti i ovaj postupak s obzirom da je pisan za cPanel :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo
anything