joomla_antivirus_logo

Autor Tema: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?  (Posjeta: 10485 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #15 : 26. Studeni 2012, 10:11 »
Ivane, bez da vidim što se događa ti ne mogu baš puno pomoći, mogu samo nagađati što je gubljenje vremena... Zaboravi Akeebe i ostale automatike, u ovom slučaju je "ručna" kopija najsigurnije i najbrže rješenje....

Mislim da sam već negdje gore napisao redoslijed i što sve treba mijenjati. Neznam koliko je Akeeba dobro - ne ulazim u to jer ju ne koristim, ali očito da je negdje došlo do greške....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Ivan_C

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 113
  • Karma: 0
    • Profil
    • Tutorijali za početnike u Windows XP, 7, 8, MS Office, AutoCAD
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #16 : 27. Studeni 2012, 17:41 »
u ovom slučaju je "ručna" kopija najsigurnije i najbrže rješenje....
OK Dario, Javit ću se po ovom pitanju ponovno kada za to bude vrijeme

BTW: riješio sam problem editiranja članaka na wamp serveru

za sve ostale koji budu imali isti problem.
1. FTP download sa web servera na wamp u folder C:/wamp/www/joomla/
2. Backup SQL baze na web serveru pa restore sql baze na wamp serveru
3. promijeniti elemente u configuration.php na wamp/www/joomla/
4. isključiti "Search Engine Friendly URLs" mod (barem kod mene) kao i "Use URL rewriting" u global configuration
« Zadnja izmjena: 27. Studeni 2012, 18:59 Ivan_C »
Tutorijali za početnike - Windows, Office, Excel, Word, FrontPage, Publisher, AutoCAD, progeCAD, HEX, DEC, BIN, OCT brojevni sustavi, LAN network...

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #17 : 28. Studeni 2012, 08:12 »
Ja u pravilu SEF url-ove palim na samom kraju, dakle kad je stranica u potpunosti gotova i ide on-line. Razlog je jednostavana - sa sef url-ovima neznaš gdje si trenutno, a bez njih možeš vrlo lako isčitati u kojoj si komponenti / članku / nečem trećem :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

dada

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 270
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #18 : 31. Siječanj 2013, 14:35 »
Pozdrav svima,

malo čitam forum pa sam pročitala i ovu temu - nešto mi nije jasno1

Zašto se u ovoj situaciji ne koristi joomFish ?

Da il nije dobra za tražilice ili Što?

Svaki dan nešto treba naučiti;)

hvala

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #19 : 01. Veljača 2013, 08:31 »
Ivane, nemoguće je ovako odgovoriti na pitanje... Blank screen se obično događa zbog pucanja php-a, sad je samo pitanje zašto se to događa.... S obzirom da i mene zanima, ako ti nije problem napravi backup (datoteka+baze), uploadaj nekud pa mi pošalji linkove da vidim o čemu se radi...
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Ivan_C

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 113
  • Karma: 0
    • Profil
    • Tutorijali za početnike u Windows XP, 7, 8, MS Office, AutoCAD
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #20 : 02. Veljača 2013, 11:38 »
S obzirom da i mene zanima, ako ti nije problem napravi backup (datoteka+baze), uploadaj nekud pa mi pošalji linkove da vidim o čemu se radi...
Uh Dario, davno je ovaj problem aktualan bio ;)
Sada sam u sasvim desetom svijetu. Naravno uzet ću si ovo tvoje pitanje i zahtjev u zadaću kada budem radio na tom problemu, javit ću ti se. Moram reinstalirati cijeli WAMP i sve ispočetka, za sada radim na web serveru
pozz
Tutorijali za početnike - Windows, Office, Excel, Word, FrontPage, Publisher, AutoCAD, progeCAD, HEX, DEC, BIN, OCT brojevni sustavi, LAN network...

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #21 : 04. Veljača 2013, 08:28 »
Uh Dario, davno je ovaj problem aktualan bio ;)
Sada sam u sasvim desetom svijetu. Naravno uzet ću si ovo tvoje pitanje i zahtjev u zadaću kada budem radio na tom problemu, javit ću ti se. Moram reinstalirati cijeli WAMP i sve ispočetka, za sada radim na web serveru
pozz
Heh, ja sam odgovarao na zadnji post na prvoj stranici  :nevin:
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: dvostruka web stranica - dva jezika - Kako?
« Odgovori #22 : 04. Veljača 2013, 08:30 »
Zašto se u ovoj situaciji ne koristi joomFish ?
Nije dostupan još za Joomlu 2.5, a sve ostale alternative jednostavno... nije to - to :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo
anything