joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Kako maknuti index.php u joomli  (Posjeta: 2497 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ludvig

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: 0
    • Profil
Kako maknuti index.php u joomli
« : 30. Listopad 2012, 12:39 »
Pozdrav,
radim stranicu u joomli 2.5,prvi put online,sve ide kako treba,izmjenio nešto u css-u dodao module sve je radilo dobro odnosno uvijek mi je pokazivalo u navigaciji (www.mojsite.com ) krenuo sam sa optimizacijom ,prvo na google ubacio kod,prijavio site na web master tools i stavio još 2 modula i onda primjetio da mi se sada pokazuje (www.mojsite.com/index.php/en/http ) ,sada kada hoću  prijaviti negdje stranicu ne prihvača je sa pravim imenom nego moram upisati (www.mojsite.com/index.php/en/ ) da bi je pronašli, na koji način da maknem index.php/en/, ako može neko objašnjenje koje ću moći razumjeti

hvala unaprijed

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.086
  • Karma: 32
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako maknuti index.php u joomli
« Odgovori #1 : 30. Listopad 2012, 14:02 »
1. U root-u Joomle preimenuj datoteku "htaccess.txt" u ".htaccess"
2. Joomla backend -> Site -> Global configuration -> Site (prvi tab) -> s desne strane imaš blok Seo Settings -> Uključi "Use URL rewriting" stavku (jedina s narančastim uskličnikom)
3. Uživaj :)
« Zadnja izmjena: 30. Listopad 2012, 14:06 Dario [ORION] »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Ludvig

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Kako maknuti index.php u joomli
« Odgovori #2 : 30. Listopad 2012, 14:17 »
Kada to napravim napišem stranicu www.mojsite.com izbaci mi www.mojsite.com/en/ i izgubi mi se stranica- page not found

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.086
  • Karma: 32
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako maknuti index.php u joomli
« Odgovori #3 : 31. Listopad 2012, 08:50 »
A gle, to je način na koji stvari funkcioniraju :)
Nego, što koristiš za multilanguage ?
FaLang ili nativan Joomlin prijevod ?

Uglavnom negdje ti je nešto krivo posloženo, "samo" treba utvrditi što i gdje :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo