joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.  (Posjeta: 6222 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

milek

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: 0
    • Profil
Zdravo ekipa, molio bi vas ako moze pomoc?

Radim stranicu na 2 jezika i sve radi super osim prevoda "READ MORE" na Front stranici.
Sve sam pokusao, o trazenja "Constant" u language fajlu do koristenje Joomlinih postavki za izmjenu.
Trazio sam po internetu slicne probleme i naletio sam na par clanaka gdje neki kazu da taj problem nastane kada se koristi komponeta JCE Editor iako sam skeptican oko toga.
- Radi se o Joomla 2.5.7
- Korstio sam JCE editor
- 2 jezika EN i HR.

Ako neko ima neku ideju molio bi ga da je podjeli sa mnom..
« Zadnja izmjena: 05. Studeni 2012, 20:57 milek »

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 716
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #1 : 29. Listopad 2012, 21:18 »
Jel mozes mi poslat pristup cpanelu i joomli da pogledam ?
Truth will set you free

milek

  • Novi forumaš
  • *
  • Postova: 2
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #2 : 29. Listopad 2012, 21:26 »
imas li mozda skype?
ili privatno na email.?
Mogu ti dat Admin pristup na Joomlu, tamo imas Extplorer ista stvar.
Moze?
« Zadnja izmjena: 05. Studeni 2012, 20:58 milek »

wooer

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 1.047
  • Karma: 4
  • It's not bogus, it's an IBM standard
    • Profil
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #3 : 25. Studeni 2012, 21:51 »
Jeste li ovo sredili? Meni taj readmore smrdi na stvar predloška.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity
Documentation & Translation Team Member

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 716
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #4 : 26. Studeni 2012, 12:34 »
Jeste li ovo sredili? Meni taj readmore smrdi na stvar predloška.

Nismo riješili, ja sam bio pogledao al nisam uspio shvatit gdje mu pravi problem - čini mi se da bi mogao bit problem oko predloška...
Truth will set you free

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.015
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #5 : 26. Studeni 2012, 13:08 »
Ja na takve stvari ne gubim vrijeme s pronalaženjem već problem zaobiđem na način na koji mora radit....
Nađeš fino gdje se dotični Readmore ispisuje (jer bogtepitaj iz koje language datoteke na kraju vuče taj readmore) i napraviš slijedeće:

1. napraviš si u language/xx-xx/xx-xx.custom.ini i u njega staviš svoje konstante (npr. CUSTOM_READMORE="Više.......")

2. u datoteci u kojoj hoćeš ispisati "svoj" readmore napraviš slijedeće:
nakon linije koja izgleda otprilike ovako
defined('_JEXEC') or die;ubaciš
$language =& JFactory::getLanguage();
$language->load('custom' , JPATH_SITE, $language->getTag(), true);

3. na mjestu gdje hoćeš ispisat svoj izraz
<?php echo JText::_('CUSTOM_READMORE'); ?>
Na taj način si siguran da će ovdje uzet baš tvoj prijevod... K2 je nekad imao velikih problema s ovim jer je isti izraz bio po više datoteka i naravno - uzeo je iz krive :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 716
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #6 : 27. Studeni 2012, 15:05 »
Slazem se sa ovim pristupom no mislim da nema potreba za petljanjem po kodu vec da se "problematicne" varijable sacuvaju u npr. hr.HR-override.ini i tako se rijesi problem

Ja inače za K2 tako rijesavam sve moje "prijevode" tako kada radim upgrade nemam problema sa jezičnim datotekama.
Truth will set you free

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.015
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Problem sa "Read more" linkom. Izgleda jednostavno ali nije.
« Odgovori #7 : 28. Studeni 2012, 08:10 »
Upravo zato i ja radim s ovim pristupom... Sigurnije je jer se neće sigurno "pregazit" datoteka s update-om :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo
anything