joomla_antivirus_logo

Autor Tema: iframe pozicija / flash site / html poravnanja  (Posjeta: 12206 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #15 : 11. Veljača 2011, 15:29 »
Pogirat ću se s css-om kada dođem doma za ovo, u među vremenu;

Da li je moguće pozvat java script metodu setTimeout/delaytime i primjenit ju na ovaj iframe. Ideja je da se ne pokazuje pri intru stranice. Našo sam neke upute ali se niti jedne ne primjenjuju na išta slično. Pa me zanima da li je moguće uopće pa da se poigram s time?
Ili netko ima neko bolje riješenje?
...

Skipper

  • Gost

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #17 : 11. Veljača 2011, 15:45 »
Sweet! Točno što mi treba u komadu...
evo još par forica za kombiniranje... http://www.howtocreate.co.uk/tutorials/javascript/timers

...

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #18 : 14. Veljača 2011, 02:15 »
http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=1334011
Nažalost neznam kako ovo primjenit... Probo sam java kod na 100 načina i nejde mi...  Što se tiće samog izvornog koda nije ono što želim, naime on mi odma prikaže FB box i unutar njega nakon 10 sec louda google (document.getElementById("myiframe").src = "http://www.google.com" ovaj document.getElementById znaci da mi novi dokument tj u ovom slucaju google stranicu otvori unutar tog ifrmea), neznam kako  namjestit da mi se cijeli box pokaze nakon 10 sec. Pregledo sam 20 stranica s java uputama i funkcijama i niš nsiam skužio...


Što se tiće samog boxa i prvog upita uspio sam ga namjestit da stoji na mjestu samo s position: relative; i s <div> align="middle"  no sad mi se sve pomaklo malo prema dole i nikak sve dignut nazad...

« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 02:56 ikik »
...

karlovic

  • Docs Team Leader
  • *****
  • Postova: 452
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #19 : 14. Veljača 2011, 07:06 »
top: 100px; right: 275px;

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #20 : 14. Veljača 2011, 14:58 »
top: 100px; right: 275px;
S tih 100 px sam ga spustio da bude dole  di treba biti u kutu stranice, i u chromu i fire je bar na istoj poziciji, u ie se pojavio... Pogledaj slike s 20px i 100px... Svejedno je stranica prema dole... I to samo s tim position relativ no sad se bar ravna prema stranici...

« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 15:15 ikik »
...

karlovic

  • Docs Team Leader
  • *****
  • Postova: 452
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #21 : 14. Veljača 2011, 15:15 »
ok nisam niti gledao niti čitao dobro .... vjerojatno jer sam još bio pospan a kavicu popio nisam .... also u kodu imaš propust umjesto:
<div> align="middle"  <iframeti align="middle" stavi ovako
<div align="middle" > <iframe
vrati si natrag na top: 100px; right: 275px; i sve ok

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #22 : 14. Veljača 2011, 15:20 »

vrati si natrag na top: 100px; right: 275px; i sve ok
I dalje imam praznog hoda gore :(
I btw on se pojavi samo kada koristim relative position. A on mi jedini paše...
« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 15:22 ikik »
...

karlovic

  • Docs Team Leader
  • *****
  • Postova: 452
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #23 : 14. Veljača 2011, 15:27 »
hm ... a taj prazan hod sad ne želiš ili mora biti?

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #24 : 14. Veljača 2011, 15:36 »
NIkad nije bio, pojavio se samo zbog position relative, kod drugih nije ništa micao no niti se dobro ravnao, stranica je u uvijek bila od vrha popunjena. Iskreno, dobro izgleda i ovako, no živcira me taj grašak pod jastukom :D
...

karlovic

  • Docs Team Leader
  • *****
  • Postova: 452
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #25 : 14. Veljača 2011, 16:08 »
al me muči ovaj glupi SMF login taman napišem a istekne sesija  >:D

pa kaj ne veliš onda ja mislio da želite vući sve dolje a nesmem gledati jer piše 18+  ;D

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>KARLOVIC EVO TI SAD PIVO :=) </title>
<meta name="description" content="Pleasure Dome club, Streeptease, Lap dance, Day & Night Bar, Club, Restaurant, Striptiz" />
<meta name="keywords" content="Pleasure Dome club, Streeptease, Lap dance, Day & Night Bar, Club, Restaurant, Striptiz" />
<style type="text/css">
h2
{
position:absolute;
left: 250px;
top:20px;
}
</style></head>
<body style=" padding: 0px; margin: 0px; text-align: center; background: #000000">
<h2> <iframe id="mojflash" frameborder="0"  scrolling="no" allowtransparency="true" style="position: relative;    border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 74px;" src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FPleasure-Dome-Club%2F169961223037759&amp;width=292&amp;colorscheme=dark&amp;show_faces=false&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=62"></iframe></h2>
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="770" height="650" id="main" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="http://www.pleasuredome-club.com/main.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://www.pleasuredome-club.com/main.swf" quality="high" bgcolor="#000000" width="770" height="650" name="main" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object></div>
</body>
</html>

pisano napamet ne moraju se brojevi poklopiti .... makni si css koji ionako stavio nisi i taj tag

EDIT: umjesto top:50px; stavi top:20px;   ili čak možda top:10px; i to ti je to ....
« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 17:20 karlovic »

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #26 : 14. Veljača 2011, 17:54 »
Jok, nažalost ništa od pive :evil: , i ak je ova stranica za +18 onda su i sve plaže u hrvatskoj ^^
taj h2 ti je position:absolute; što nesmije biti... odma ne ravna poziciju frema po stranici nego browseru... Pri rastezanju se miče...

Ostavljam onako, nema smisla...
...

karlovic

  • Docs Team Leader
  • *****
  • Postova: 452
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #27 : 14. Veljača 2011, 18:01 »
Čuj ne zezaj, ovaj potez i post ti je sada 2x :pivo:   kljikni i provjeri možda je tvoj server loš  :nevin:
cijeli kod:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>KARLOVIC EVO TI SAD PIVO :=) </title>
<meta name="description" content="Pleasure Dome club, Streeptease, Lap dance, Day & Night Bar, Club, Restaurant, Striptiz" />
<meta name="keywords" content="Pleasure Dome club, Streeptease, Lap dance, Day & Night Bar, Club, Restaurant, Striptiz" />
<style type="text/css">
h2
{
position:absolute;
left: 250px;
top:10px;
}
</style></head>
<body style=" padding: 0px; margin: 0px; text-align: center; background: #000000">
<h2> <iframe id="mojflash" frameborder="0"  scrolling="no" allowtransparency="true" style="position: relative;    border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 74px;" src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FPleasure-Dome-Club%2F169961223037759&amp;width=292&amp;colorscheme=dark&amp;show_faces=false&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=62"></iframe></h2>
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="770" height="650" id="main" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="http://www.pleasuredome-club.com/main.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://www.pleasuredome-club.com/main.swf" quality="high" bgcolor="#000000" width="770" height="650" name="main" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object></div>
</body>

</html>


« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 18:04 karlovic »

ikiK

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 878
  • Karma: 7
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #28 : 14. Veljača 2011, 18:10 »
Zamolit ću te ljepo da otvoriš moju stranicu i svoju u tab do taba, primiš rub browsera i rastežeš u kojem god te smjeru volja, primjetit ćeš da se na mom iframe miče sukladno s stranicom tj. stoji i dalje unutar zamišljenog ruba stranice (a taj rub nije ni ljevo ni desno nego kvadrat u sredini) a na tvom se iframe ne miče i ostaje uvjek poravant prema top i left stranicama prozora browsera i samim time ako rastegneš prozor izači će iz zamišljenog ruba stranice, što kod mene nije slučaj.

Prve dvije slike su tvoj server i kod , druge dvije moje. Primjeti iframe prilikom rastezanja...Stranica je "gore" u tvom slučaju i takva je i bila prije nego sam uspio iframe pozicionirat, zakeljit na stranicu. Sada kada je zakeljen nejde više dole...

Edit; rađe film... http://www.pleasuredome-club.com/20110214-Record.mov
« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 18:36 ikik »
...

karlovic

  • Docs Team Leader
  • *****
  • Postova: 452
  • Karma: 1
    • Profil
Odg: iframe pozicija / flash site / html poravnanja
« Odgovori #29 : 14. Veljača 2011, 18:41 »
pa rekao sam podesi malo brojke evo kod mene position:absolute;left: 250px; top:10px; (pušten je samo domeclub.htm) dakle to je zadnji kod

sad ti evo moj
Monitor AOC 22 inča
i jedan "susjedov"
lg flatron L1919S  19 inča
« Zadnja izmjena: 14. Veljača 2011, 18:46 karlovic »

 

joomla_antivirus_logo