joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Kako staviti TITLE?  (Posjeta: 3530 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 370
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Kako staviti TITLE?
« : 07. Listopad 2012, 13:58 »
Evo imam ovako:
$image_insert = "<img src='".getImageSrc($test_config->available_image)."' border='0'>";
....................
....................
....................
if($test->test_status == 'confirmed'){
echo "<div class='test_status'  style='left:".$left."px; width:".$width."px; position:absolute; float:left; text-align:center;' >".$image_insert."</div>";
}
Ovo radi, a sad neznam, kako da stavim u ovaj echo i TITLE za image...      
« Zadnja izmjena: 07. Listopad 2012, 14:00 erbi »

zvonac99

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 177
  • Karma: 0
    • Profil
    • FVK-Petrinja
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #1 : 08. Listopad 2012, 13:21 »

$image_insert = "<img src='".getImageSrc($test_config->available_image)."' border='0' title='Naslov fotke'>";


Ovo radi, a sad neznam, kako da stavim u ovaj echo i TITLE za image...

Jesi pokušao ovako ?
I noga u dupe je korak naprijed

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 370
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #2 : 08. Listopad 2012, 14:27 »
Pozdrav zvonac99!
Ovako ne ide, jer imajo onda sve fotke isti title. Title je za svaku fotku drukčiji, da sada pa sam sredio ovako:
if($test->test_status == 'confirmed'){
$namefotke=$test->name;
echo "<div class='test_status'  title='$namefotke' style='left:".$left."px; width:".$width."px; position:absolute; float:left; text-align:center;' >".$image_insert."</div>";
}

zvonac99

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 177
  • Karma: 0
    • Profil
    • FVK-Petrinja
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #3 : 08. Listopad 2012, 14:31 »
Pa gle, ja sam samo dao primjer što treba napraviti, naravno da bi sve fotke imale isti title ako bi samo ono ubacio :) ali za različite naslove morao bi ili vući podatke iz nekakve text datoteke ili možeš tako kako si napravio sa imenom fotke
I noga u dupe je korak naprijed

zvonac99

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 177
  • Karma: 0
    • Profil
    • FVK-Petrinja
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #4 : 08. Listopad 2012, 14:36 »
i ovaj title='$namefotke' bi trebao ići u gornji kod
$image_insert = "<img src='".getImageSrc($test_config->available_image)."' border='0' title='".$namefotke."'>";
I noga u dupe je korak naprijed

Onebeat

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 730
  • Karma: 10
  • Ajmo sada za ozbiljno....
    • Profil
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #5 : 08. Listopad 2012, 14:40 »
Molim te ovaj kod je dio čega, neke galerije slika ili ?
Truth will set you free

zvonac99

  • Forumaš
  • ***
  • Postova: 177
  • Karma: 0
    • Profil
    • FVK-Petrinja
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #6 : 08. Listopad 2012, 14:43 »
Koliko sam skužio čovjek radi nešto custom
I noga u dupe je korak naprijed

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 370
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #7 : 08. Listopad 2012, 14:47 »
Ne, nije iz galerije i tamo i nije prava fotka, več ikona 16x16px. Na jednoj traci ima puno tih ikona i zato mi treba ovaj title

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #8 : 08. Listopad 2012, 15:29 »
Prvo ti preporučam da koliko god izgledale lijepše varijable i misliš da ih je lakše koristiti unutar dvostrukih navodnika - nemoj to radit... Sad ti se dogodio slučaj da imaš jednostruke unutar dvostrukih i eto ti problema.... Također u html-u se koriste dvostruki unutar tagova, a ne jednostruki...
Dakle, kod php-a se $neka_varijabla unutar dvostrukih navodnika parse-a, a kod jednostrukih ne... Zato idemo to sad fino konkatinirati....

if ($test->test_status == 'confirmed') {
    $namefotke = $test->name;
    echo '<div class="test_status" title="' . $namefotke . '" style="left:' . $left . 'px; width:' . $width . 'px; position:absolute; float:left; text-align:center;">' . $image_insert . '</div>';
}

Ovo će naravno raditi pod pretpostavkom da ti sve varijable uredno dolaze.....

« Zadnja izmjena: 08. Listopad 2012, 15:31 Dario [ORION] »
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 370
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #9 : 08. Listopad 2012, 15:35 »
Hvala Dario

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.059
  • Karma: 30
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako staviti TITLE?
« Odgovori #10 : 08. Listopad 2012, 15:43 »
Ma nemaš frke, samo pazi, tu s navodnicima se lako čovjek zezne... mene tolko znaju izživcirati te kontakinacije da znam pobrisat cijeli blok koda i ići pisat ispočetka... Netbeans u kojem radit sve ima autocomplete pa kad mu ja lupim navodnik, on odma stavi dva i stavi mi kursur između njih i onda ode sve k vragu jer kucam a ne gledam što kucam :)

Btw. php brže radi s jednostrukim navodnicima jer nemora parsat/evaluirat ono unutar dvostrukih.... Jest da se radi o mizerno malim vremenskim razlikama, al da je recimo sustav kao sama jooml-a rađen tako s dvostrukima - itekako bi se vidla razlika... ja se uvijek držim one - If you do it, do it right :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

 

joomla_antivirus_logo
anything