joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Kako prikazivati podatke  (Posjeta: 1836 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Kako prikazivati podatke
« : 23. Rujan 2012, 13:26 »
Evo, imam ovako:
$ $sql = 'SELECT id,name,email, profile_value,activation FROM #__users, #__user_profiles WHERE block = 0 order by name';;Kako mogu sada da prikažem jedam ID samo jedan put sa svim podacima?
« Zadnja izmjena: 23. Rujan 2012, 13:44 erbi »

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.037
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako prikazivati podatke
« Odgovori #1 : 24. Rujan 2012, 08:24 »
Za početak imaš grešku u sintaksu, ovo što imaš je samo query, dakle treba napravit i upit prema bazi i onda sve to fino spremit u varijablu da bi poslije mogao to prikazati... Dakle tvoj bi glasio otprilike ovako....

<?php
$db 
JFactory::getDBO();
$query 'SELECT id,name,email, profile_value,activation FROM #__users, #__user_profiles WHERE block = 0 order by name';
$db->setQuery($query);
$results $db->query();

foreach (
$results as $result) {
   echo 
$result['id'];
   echo 
$result['name'];
   
// ...........
}
?>


Nisam sad sto posto siguran da li će ovo vratit array ili objekt, ali ako ovo gore ne radi, onda bi trebalo sa "echo $result->id;"....
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako prikazivati podatke
« Odgovori #2 : 24. Rujan 2012, 09:34 »
Hvala @Dario!

Sad sam napravio ovako i nadam se, da je ispravno:
$sql = 'SELECT id,name,email, profile_value,activation FROM #__users, #__user_profiles WHERE block = 0 and id=user_id  and ordering = 7 order by name';
$database->setQuery($sql);
$user_rows = $database -> loadObjectList();
if ($database -> getErrorNum()) {
echo $database -> stderr();
return false;
}

 <option value="<?php echo $user_row->id?>"><?php echo $user_row->name?> - <?php echo str_replace('"','',$user_row->profile_value); ?></option>
Ovo je samo dio kode. Ako ne stavim  ordering = 7, dobijem za svakog usera 7 prikaza

Dario

  • Global Moderator
  • *****
  • Postova: 1.037
  • Karma: 26
  • Web/Joomla Developer
    • Profil
    • dBlaze
Odg: Kako prikazivati podatke
« Odgovori #3 : 24. Rujan 2012, 09:56 »
Ako možeš nešto dobiti direktno iz baze u obliku koji ti treba, to je uvijek najbolje i najbrže riješenje kako za tebe, tako i za korisnika budući da je upit na bazu i vraćanje rezultata brži od dohavaćanja svega pa onda parsat php-om podatke koji ti trebaju... Istina da se tu radi o mizerno malim, gotovo zanemarivim vremenskim razlikama, ali... if u do it - do it right :)

Neznam točno što radiš ili pokušavaš, ali ak funkcionira - sve 5 :)
---
Molim da mi ne šaljete privatne poruke sa zahtjevima za pomoć, takve poruke ignoriram - zato služi forum :)
2b || !2b; this.question();
http://www.dblaze.eu

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako prikazivati podatke
« Odgovori #4 : 24. Rujan 2012, 10:32 »
Radim, da se u dropdown ne prikazuje samo svi  useri, več i telefon pored usera

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako prikazivati podatke
« Odgovori #5 : 24. Rujan 2012, 22:36 »
Odkrio sam nešto strašno, pa neznam zašto je ovako:
Imam dropdown i ako klik nem na jednog korisnika mi u formi ispuni ime i email.. Kad onda kliknem OK, mi ako je ovako:
  <td colspan="3" valign="top"><input name="name" type="text" id="name" class="sv_apptpro_request_text" upiše u tablici, al ako je ovako:
  <td colspan="3" valign="top"><input name="name" disabled="disabled" type="text" id="name" class="sv_apptpro_request_text" mi ne upiše ništa, odnosno upiše prazan string

 

joomla_antivirus_logo