joomla_antivirus_logo

Autor Tema: Kako sahraniti u variablu?  (Posjeta: 2216 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Kako sahraniti u variablu?
« : 19. Rujan 2012, 10:50 »
Pozdrav!

Imam sljedeči problem:
$ username = "testni";
$trazenje = "SELECT user_id FROM #__user WHERE username=$username";
$db->setQuery($trazenje);
$upor_id = $db->loadRowList();
echo $upor_id

Zasto mi $upor_id ne pokazuje user_id iz tablice user?[/code]
« Zadnja izmjena: 19. Rujan 2012, 12:36 erbi »

erik

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 577
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Kako sahraniti u variablu?
« Odgovori #1 : 19. Rujan 2012, 13:29 »
Pozdrav druže!

Imaš nekoliko grešaka:

1. string u sql-u trebaš staviti u navodnike, a poželjno ga je i "eskejpati" pa se najbolje poslužiti function "quote()"
$sql = '... WHERE username = '.$db.>quote($username);

2. kada ti treba samo jedna vrijednost onda umjesto loadRowList() treba koristiti loadResul()

3. to je neka tvoja tablica? korisnici od joomle  nalaze se u tablici "users" i imaju "id", a ne "user_id"

Ispravan kod bio bi:

$username = "testni";
$trazenje = "SELECT user_id FROM #__user WHERE ".$db.>quote($username);
$db->setQuery($trazenje);
$upor_id = $db->loadResult();
echo $upor_id;


ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako sahraniti u variablu?
« Odgovori #2 : 19. Rujan 2012, 14:15 »
@erik, hvala na odazivu.
3. Treba mi samo jedna vrijednost. Sa nekim formularom se upiše user u tablicu users. Sad tražim njegov id, jer mi treba, da upišem još nekoliko podataka u users_profiles

erik

  • Administrator
  • *****
  • Postova: 577
  • Karma: 0
    • Profil
Odg: Kako sahraniti u variablu?
« Odgovori #3 : 20. Rujan 2012, 07:10 »
@erik, hvala na odazivu.
3. Treba mi samo jedna vrijednost. Sa nekim formularom se upiše user u tablicu users. Sad tražim njegov id, jer mi treba, da upišem još nekoliko podataka u users_profiles

Ako tražiš Joomlinu tablicu korisnika onda je naziv tablice "#__users", a id je polje "id".
ak su mogli partizani okončati rat možemo i mi deklinirati site
gore-točka-dolje-zarez

erbi

  • Ozbiljan forumaš
  • ****
  • Postova: 368
  • Karma: 0
    • Profil
    • Radio Tomi
Odg: Kako sahraniti u variablu?
« Odgovori #4 : 20. Rujan 2012, 07:20 »
Hvaka @Erik. Več mi radi. query nije bio ispravan i nije radio na joomla 2.5

 

joomla_antivirus_logo